به گزارش ایسنا، به گفته بسیاری از شهروندان نانی که در اکثر نانواییها پخت میشود، تنها تا چند ساعت بعد از پخت قابل خوردن است و بعد از گذشت چند ساعت کیفیت آن به شدت کاهش پیدا میکند و این مسئله موجب شده تا دور ریز نان افزایش چشمگیر داشته باشد و به نوعی اسراف محسوب میشود.
قیمت نان نسبت به سایر محصولات پایینتر است، این پایین بودن قیمت نان داد نانوایان را نیز درآورده است و میگویند که پخت نان دیگر برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و نمیتوانند از پس هزینههای اداره نانوایی خود بر بیایند، این مسئله انگیزه نانوایان را برای پخت نان با کیفیت نیز کاهش داده است.
اگر دولت اصرار بر ثابت ماندن قیمت نان بهعنوان قوت غالب خانوادههای ایرانی دارد، بهتر است تسهیلات و مشوقهایی را برای نانوایان در نظر بگیرد، البته که افزایش قیمت نان نیز تبعات منفی بسیاری در جامعه خواهد داشت و قشر کمدرآمد جامعه نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
با کاهش کیفیت نان نسبت به سالهای قبل مواجه هستیم
محمدرضا غفاری- رئیس اتحادیه نانوایان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص علل کاهش کیفیت نان در استان در سالهای اخیر، اظهار کرد: کیفیت نان استان در مقایسه با بسیاری از استانها بسیار بالاتر بوده و چهارمحال و بختیاری رتبه سوم را در کیفیت نان در کشور کسب کرده است، اما نسبت به سالهای قبل با کاهش کیفیت نان مواجه هستیم.
وی افزود: هزینههای پخت نان در سالهای اخیر چند برابر شده است، اما قیمت نان ثابت بوده و افزایشی ندارد، به همین علت نیروهای مجرب نانوا به استانهای مجاور مهاجرت کردهاند، زیرا نانوایان توان پرداخت دستمزد به کارگر را ندارند و این مسئله تاثیر بسزایی در کیفیت نان دارد.
غفاری با بیان اینکه هزینههای تهیه مواد اولیه برای پخت نان، اجاره بها، دستمزد کارگر و ... چند برابر شده است، گفت: قیمت خمیرمایه بهصورت سرسامآوری افزایش داشته است، قیمت یک کیسه ۱۰ کیلویی خمیرمایه دولتی در حال حاضر ۵۷۰ هزار تومان است که این سهمیه بسیار اندک تخصیص پیدا میکند و جوابگوی نیاز نیست، قیمت هر کیلوگرم خمیرمایه به صورت آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید، در حالیکه سال گذشته قیمت هرکیلوگرم آن ۶۰ هزار تومان بود.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرکرد با اشاره به اینکه قیمت نان از سال ۹۹ در استان هیچگونه افزایش قیمتی نداشته است، ادامه داد: سال گذشته تنها ۳۰ درصد کمک هزینه توسط دولت به نانوایان پرداخت شده که هیچ کمکی به نانوا نمیکند.
وی با بیان اینکه قیمت اجارهبها در شهرکرد در سالجاری بسیار افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: قیمت اجاره یک واحد صنفی در شهرکرد از دو میلیون تومان در ماه به ۵ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده است.
غفاری در ادامه در خصوص اشکالات سامانه نانی نو، گفت: برای نانوایان دوره آموزشی برگزار نشد و این سامانه موجب شده تا سهمیه آرد نانوایان به شدت کاهش پیدا کند و به اعتراضات رسیدگی نمیشود، بسیاری از نیروهای کارگری نانوایان از کار دست میکشند، زیرا پخت نان مقرون به صرفه نیست و دچار افت در کیفیت شدهایم.
سهمیه آرد نانوایان شناور شده است/ بنای دولت افزایش قیمت نان نیست
رضا فرهادیان- معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری شهرستان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت نانوایان، اظهار کرد: یارانه تمام نانواییهای کشور بهصورت متمرکز اختصاص پیدا میکند، در ابتدا مقرر شد که قیمت نان در سالجاری افزایش پیدا کند، اما طبق تصمیم دولت مقرر شد، قیمت نان ثابت بماند و یارانه اختصاصی به نانوایان حدود ۳۰ درصد است و قرار است در سالجاری افزایش پیدا کند، ممکن است این تصمیم تغییر پیدا کند.
وی با بیان اینکه برای افزایش قیمت نان تابع وزارتخانه هستیم، گفت: درآمد پایه خانوارها در تعیین قیمت نان تاثیر دارد، افزایش قیمت نان بر روی پایه قیمت قبل انجام میشود، قطعا نمیتوان در همه استانها یک قیمت واحد داشت، برای مثال در شهر تهران کیفیت نان، آرد، درآمد خانوار و ... با شهرکرد یکسان نیست، میزان افزایش قیمت نان باید پس از ابلاغ مصوبه افزایش قیمت در کمیته آرد و نان چهارمحال و بختیاری نیز به تصویب برسد و به شهرستانها ابلاغ خواهد شد.
فرهادیان افزود: در آنالیز قیمت نان مواردی مانند مواداولیه مصرفی، هزینه نیروی کار، اجارهبها و ... نیز لحاظ میشود و قطعا قیمتی تعیین میشود که هم به نفع مصرفکننده و هم به نفع نانوا باشد.
معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری شهرستان شهرکرد در خصوص سامانه نانی نو، توضیح داد: در ابتدای آغاز به کار این سامانه کلاس آموزشی ویژه نانوایان با همکاری اتحادیه، سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار شد و آموزشهای لازم به نانوایان داده شد.
وی با تاکید بر اینکه سهمیه آرد نانوایان همانند گذشته ثابت نیست و باتوجه به عملکرد نانوا شناور است، خاطرنشان کرد: در اختصاص سهمیه نداشتن تراکنش نامتعارف، پخت نان در ساعات مشخص و پخت نان بر اساس سهمیه اختصاص یافته موثر است که عملکرد دستگاههای کارتخوان در این حوزه ملاک ارزیابی خواهد بود.
فرهادیان بیان کرد: برای مثال اگر طبق سهمیه یک نانوا باید در روز ۲۵۰۰ قرص نان تهیه و به فروش برساند، اگر تعداد نان طبق تراکنش دستگاه کارتخوان به ۳۰۰۰ عدد رسید، نشان از کمفروشی است و اگر کمتر از تعداد باشد، امکان فروش آرد به صورت آزاد وجود دارد و این تخلفات موجب کاهش سهمیه نانوا خواهد شد.
انتهای پیام