سازمان جهانی هواشناسی:

بلایای جوی جان بیش از ۲ میلیون نفر را ظرف ۵۰ سال گرفته است

سازمان جهانی هواشناسی (WMO) اعلام کرد که بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۱ میلادی «بلایای جوی» جانِ بیش از دو میلیون نفر را در دنیا گرفته و همچنین خسارت مالی به مبلغ ۴.۳ تریلیون دلار به بار آورده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، این سازمان همچنین خاطرنشان کرد که بیش از ۹۰ درصد از این مرگ و میرهای ثبت شده در کشورهای در حال توسعه رخ داده است. در عین حال، بیش از ۶۰ درصد از ضررهای اقتصادی نیز در اقتصادهای پیشرفته ثبت شده است.

این سازمان گفت که بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۱، آسیا ۴۷ درصد از کل مرگ و میرهای گزارش شده در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است و توفان‌های استوایی، عامل اصلی تلفات گزارش‌شده هستند.

در همین دوره، ۷۳۳ هزار و ۵۸۵ نفر در آفریقا، ۵۸ هزار و ۴۸۴ نفر در آمریکای جنوبی، ۷۷ هزار و ۴۵۴ نفر در آمریکای شمالی و مرکزی و ۱۶۶ هزار و ۴۹۲ نفر نیز در اروپا جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین بر اساس پیش‌بینی متخصصان بین‌المللی،‌ پدیده آب و هوایی «ال نینو» تابستان امسال (۲۰۲۳) در بسیاری از نقاط جهان رخ خواهد داد و خسارت‌های سنگینی به دنبال خواهد داشت.

پدیده آب و هوایی «ال نینو» از چرخه‌های فوق‌العاده شدید آب و هوایی در جهان است که اغلب بین دو تا هفت سال یک‌بار، باعث ایجاد تغییرات بزرگی در وضعیت آب و هوای سراسر کره زمین می‌شود.

طبق پیش‌بینی‌ها، مجموع زیان‌های اقتصاد جهانی ناشی از وقوع پدیده ال نینو و تحولات اقلیمی در طول دوره زمانی بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۹۹ میلادی، احتمالا بیش از ۷۱ هزار میلیارد یورو خواهد بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402030100450
  • خبرنگار : 71658