دکتر آزیتا پرویزی زاده به دردهای با اهمیتتر از نظر نیاز به بررسی و مراجعه به پزشک اشاره کرد و گفت: درد شکم در کودکان شش ماه تا پنج سال که به صورت کولیکی باشد -بخصوص اگر با جمع کردن زانوها به داخل شکم همراه باشد - مشکوک به فرو رفتن روده ها در یکدیگر است که گاهی در مواردی که طولانی باشد با دفع خون مدفوع و یا مدفوع ژله ای رنگ همراه خواهد بود و قطعا نیازمند مراجعه به پزشک است.
پرویزی زاده با بیان اینکه دردهای شکمی که کودک اجازه لمس شکم را ندهد نیز نیاز به بررسی دارد، گفت: در دردهای شدید زیر شکم که با جیغ زدن یکسره و طولانی کودک همراه باشد، در دخترها امکان پیچ خوردن تخمدان در پسرها نیز ترشح بیضه و پیچ خوردن بیضه مطرح است که زمان طلایی برای نجات آن کمتر از شش ساعت می باشد.
به گفته این فوق تخصص جراحی کودکان، درد قسمتهای زیر شکم و متمایل به راست احتمال ورم آپاندیس را مطرح میکند و دردی که با تورم و قرمزی ناحیه کشاله ران باشد، باید شک به فتق گیر کرده داشت.
پرویزی زاده در ادامه با بیان اینکه در یک شیرخوار با حال عمومی خوب که به صورت ناگهانی دچار بیقراری و نخوردن شیر و استفراغ شده احتمال چرخش روده ها را باید در نظر داشت گفت: در این مورد بایدحتما به پزشک مراجعه شود، به خصوص اگر مدفوع خونی و یا حاوی رگه های خون تیره داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاهن عنوان کرد: در استفراغ سبز رنگ صفراوی نیز حتماً باید به پزشک مراجعه شود و برآمدگی شکم و عدم دفع مدفوع و استفراغ بخصوص صفراوی علامت خطر است.
این پزشک متخصص با بیان اینکه درصورتی که لمس بیضه ها در پسر بچه ها دردناک باشد و با قرمزی ناحیه همراه باشد نیز حتما باید به پزشک مراجعه شود گفت: همچنین عدم نزول بیضه در پسر بچه ها نکته مهمی است که باید در سن ۶ تا ۱۸ ماهگی تحت عمل جراحی قرار بگیرد و حتماً در ویزیت های دوران نوزادی باید مد نظر قرار گرفته شود.
انتهای پیام