«هدایت امیری»، عضو شورای اسلامی شهر یاسوج در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: همچنان بر این عقیده هستیم که باید در شهرداری یاسوج تغییر و تحول ایجاد شود و شهردار فعلی توان مدیریت این شهر را ندارد و از عهده اش خارج است.
وی با بیان اینکه هر چقدر شهردار بماند شهر و مردم یاسوج آسیب و لطمه بیشتر می بیند، افزود: شهردار پس از ۶ ماه هیچ برنامه ای برای شهر و شهرداری ندارد. هر چقدر مدیریت شهردار فعلی ادامه پیدا کند برای این شهر مصیبت است.
امیری با بیان این مطلب که تعدادی از اعضای شورا به این نتیجه رسیده اند که شهردار فعلی توان اداره شهر را ندارد، مدعی شد که زد و بندها و سهم خواهی ها اجازه نمی دهد که شهردار استیضاح شود و برخی ها دنبال منافع شخصی خود هستند.
این عضو شورای شهر یاسوج خاطرنشان کرد: نحوه مدیریت جلسات شورا تخلف است، امروز قرار بود شهردار در نشست شورا حضور پیدا کند اما حضور نیافت.
امیری تصریح کرد: دستگاههای نظارتی پای کار بیایند، ورود کنند و وضعیت شهر یاسوج را آسیب شناسی کنند، چراکه منافع تعدادی از اعضای شورای شهر نمی گذارد که روند در مسیر درستی حرکت کند.
«کیوان آشنا»، رئیس شورای شهر یاسوج نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: سوال از شهردار و نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری وظیفه اعضای شوراست، و چنانچه یک سوم از اعضا از پاسخ های شهردار به سوالات شورا قانع نشوند، بحث استیضاح شهردار مطرح می شود، تا کنون سوال از شهردار داشتند و هیچ کدام از اعضای شورا، استیضاح را مطرح نکردند و اگر مطرح شود باید روند آن طی شود. تنها سوال از شهردار داشتند که شهردار نیز پاسخ تعدادی از سوالات را بصورت کتبی برای شورا فرستاد و مابقی را قرار بود حضوری پاسخ دهد. امروز درخواست حضور شهردار را دادند که از شهردار برای حضور در نشست شورا طی روز سه شنبه دعوت شد. کسی مانع سوال و نهایتا استیضاح شهردار نیست.
وی افزود: بنده بعنوان یکی از اعضای شورای شهر مدافع شهردار هستم و نظرم اینست که با توجه به منابعی که در اختیار دارد، منهای وضعیت آسفالت خیابانهای شهر که به دلایل مختلف است، شهردار کارش را خوب انجام می دهد.
آشنا اظهارکرد: اعضای شورای شهر آنچه تشخیص دادند عمل کردند، مردم با شرکت در انتخابات به ما تفویض اختیار کردند و ما از حقوق مردم دفاع می کنیم، به هر حال در صحن شورا یکی تشخیص می دهد که شهردار بد عمل می کند و یکی نیز تشخیص می دهد که شهردار خوب عمل می کند به هر حال تضارب آرا و اختلاف سلیقه وجود دارد.
رئیس شورای شهر یاسوج خاطرنشان کرد: در صحن شورا اکثریتی که قانون مشخص کرده، آنچه که بگویند عمل می شود.
آشنا تصریح کرد: از شهردار برای حضور در نشست روز سه شنبه شورا دعوت شد و پاسخ مابقی سوالات اعضای شورا را می دهد، اگر اعضا قانع شدند که شهردار به کار خود ادامه می دهد و اگر اعضای شورا قانع نشدند استیضاح را درخواست می کنند و طبق قانون در دستور کار قرار می گیرد و نهایتا در کمتر از یک ماه دیگر تکلیف ماندن یا رفتن شهردار یاسوج مشخص می شود.
«بهنام عباس نژاد»، یکی دیگر از اعضای شورای شهر یاسوج نیز به خبرنگار ایسنا گفت: اختلافات شورا برای حل مشکلات شهر و شهروندان است و بنده بعنوان عضو شورای شهر از عملکرد شهردار ناراضی هستم.
وی افزود: روز چهارم اسفند ۱۴۰۱ طی نامه ای از رئیس شورا درخواست طرح سوال از شهردار را مطرح کرده ایم که به هر دلیلی میسر نشد، نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به شهردار ابلاغ شد و شهردار طبق قانون ملزم به جواب یا حضور در صحن شورا جهت پاسخگویی به سوالات است، در قانون آمده که شهردار ۱۰ روز برای حضور و پاسخگویی وقت دارد، پس از ۱۰ روز تقاضای جلسه فوری کرده ایم که نهایتا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ مهلت ۱۰ روزه شهردار تمام شد و چون استنکاف کرده بود ۱۰ روز دیگر طبق قانون مهلت داده شد و ۲۰ روز مهلت شهردار به اتمام رسید و امروز باید رئیس شورا پاسخ های شهردار را به شورا ارائه می کرد و به رای می گذاشت.
عباس نژاد تاکید کرد: این وضعیت بلاتکلیفی به شهر آسیب می زند و جلوی تصمیم گیری شورا را گرفته است، به اینکه در ادامه شهردار ابقا یا استیضاح شود کاری نداریم. ۲۰ روز ابلاغ درخواست شورا می گذرد و شهردار امروز در جلسه شورا حضور نیافت، و پاسخگوی شورا نیست.
این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: نگاه ما به شخص(شهردار) نیست بلکه به شهر است، دنبال این هستیم که شهر یاسوج از این مشکلات خارج شود و یک شهرداری که توان مدیریت داشته باشد در این جایگاه قرار بگیرد و اکثریت شورا بر این باورند اما از سوی تعداد معدودی از اعضای شورا زیر سوال می رود.
عباس نژاد بیان کرد: شهردار یاسوج عملکرد خوبی ندارد اما تلاش می کند که ماندگار شود و صندلی خود را حفظ کند در حالی که باید عملکردش او را حفظ کند اما قطعا به هر دلیلی که شده، در آینده نزدیک آقای مقدم شهردار یاسوج نخواهد بود. برخوردها در شورای شهر شورایی نیست و فشارهای بیرون از شورا تصمیمات این شورا را تحت تاثیر قرار می دهد.
«عطاالله دانشی»، یک عضو شورای شهر یاسوج نیز به خبرنگار ایسنا گفت: شهر یاسوج هیچ گونه توسعه ای در زمینه زیرساختها و ارائه خدمات به شهروندان ندارد و برخی از مدیران از این وضعیت معترض و نگران هستند.
وی افزود: چهره شهر یاسوج به گونه ای است که همه مردم معترض و ناراضی هستند، توجه نکردن به مصوبات شورا، نظرات همه اعضای شورا و انجام کارهای تک بعدی و چند نفری باعث نگرانی هایی شده در حالی که کار باید شورایی باشد.
دانشی اظهارکرد: شهر یاسوج در روزمرگی مانده است و این مشکلات، شهرداری یاسوج را فروپاشید و از پا درآورد، عملا ما تنها ساختمان شهرداری یاسوج را داریم نه یک شهرداری کارآمد.
این عضو شورای شهر یاسوج تاکید کرد: از مسئولان بالادستی و نظارتی انتظار داریم تا شورای شهر به تعطیلی نکشیده، تصمیم جدی در رابطه با شهر یاسوج بگیرند و ادامه این وضعیت نتیجه ای برای شهروندان ندارد و عملا یک فرصت سوزی صورت گرفت که البته برخی افراد و سیاسیون از بیرون در این زمینه نیز دخالت می کنند.
دانشی ابراز عقیده کرد ؛ با این شهردار، از این وضعیت عقب گرد و پسرفتی که در شهر شاهدیم بیرون نمی رویم. شهردار، ماندن را بر منافع عمومی ترجیح می دهد و با تفرقه انداختن بین اعضای شورای شهر ماندگاری خود را بیشتر می کنند.
وی بیان کرد: از دستگاههای نظارتی از جمله بازرس کل استان انتظار داریم با توجه به مستنداتی که در اختیار دارند به وضعیت شورا و شهرداری ورود کنند. ۹۹ درصد مردم شهر یاسوج نگران وضعیت شهر شهرداری و شورای شهر هستند. مردم از استانداری بخواهند که محاسبه کند چرا شورای شهر و شهردار یاسوج ناتوانند؟
«سید هدایت اکبری»، عضو شورای شهر یاسوج نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: دود مماشات تعدادی از اعضای شورا با شهردار به چشم مردم می رود، از دستگاههای نظارتی درخواست داریم که به موضوع کار شورا و شهردار یاسوج و روند استیضاح شهردار ورود کنند و با هر کس تخلف دارد، برخورد کنند.
وی افزود: تحت هیچ عنوان وضعیت شهر یاسوج مناسب نیست، شورا هم اینقدر ضعیف دارد جلو می رود که کسی به آن بها نمی دهد.
سؤال افکار عمومی، شهروندان و رسانههای استان اینجاست که حاشیه های شورای شهر و شهرداری یاسوج بر سر چه موضوعی است و تا کی ادامه خواهد داشت؟ درست است که شورا محل تضارب آراست و اختلاف نظر در شورا طبیعی است اما آیا اعضای این شورا در بین مردم حضور پیدا نمی کنند تا نظر آنها را نسبت به شهر، شورا و شهرداری بدانند و متوجه شوند که مردم چه نمره ای به عملکردشان می دهند؟ تکلیف شهر یاسوج چیست؟ آیا این شهر در شأن مردم مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است؟ آیا شورا و شهردار حاضرند که با کار علمی و دقیق در خصوص عملکردشان از مردم نظر سنجی شود و هر چه نظر مردم بود اعمال کنند؟ آیا حالا که حاشیه های شورای شهر یاسوج تمامی ندارد، دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود خواهند کرد؟
این سئوالاتی است که هم اکنون در مقابل اعضای شورای اسلامی شهر یاسوج قرار دارند و اعضای شورا موظف هستند هرچه سریعتر نسبت به آن پاسخگو باشند.
انتهای پیام