معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی:

نسبت مصرفی کود در کشاورزی ایران به خوبی رعایت نمی‌شود

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه استفاده بهینه از کود را در کشور در دستور کار قرار نداده‌ایم، گفت: نسبت مصرفی کود در کشت و زرع در ایران به خوبی رعایت نمی‌شود.

علیرضا مهاجر امروز، ۳۱ اردیبهشت، در سی‌وهشتمین همایش تجلیل از قهرمانان تولید بخش کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: آب و تامین آن از ضرورت‌های غیر قابل انکار در بخش کشاورزی به ویژه در ایران است و بهره‌وری آن نیز باید به بالاترین سطح خود برسد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین اصل در رشد تولید کشاورزی کشور مصرف بهینه کود است، افزود: در حال حاضر میزان مصرف کود پتاس سه درصد است. سال ۱۴۰۰ در کشور بالغ بر ۳۰ هزار تن برای ۱۸.۵ میلیون هکتار اراضی باغی و زراعی کود پتاس مصرف شد و در همین مدت ۶۰ هزار تن کود فسفات نیز مصرف شده است؛ این در حالی است که در مدت مذکور کود اوره ۱۲۰ درصد بیشتر از نیاز مصرف شده است. این رقم‌ها حاکی از آن است که نسبت مصرفی کود در کشت و زرع در ایران به خوبی رعایت نمی‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به اهمیت کود پتاس که می‌تواند تنش‌های محیطی را کاهش دهد، متاسفانه در کشور ما مصرف این کود در کمترین میزان خود قرار دارد و طی این ۲ سال نیز استفاده بهینه از کود را در کشور در دستور کار قرار نداده‌ایم.

وی دومین مشکل در زمینه عدم رعایت نسبت مصرف کود در بخش کشاورزی را کوچک شدن اراضی دانست و گفت: کشاورزی از یک کشاورزی تجاری به کشاورزی معیشتی تبدیل شده و کشت و زرع بدون توجه به ظرفیت‌ها و داشته‌ها صورت می‌گیرد.

معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: کشاورزی مظهر تولید و اشتغال است. اگر بتوانیم به صورت هدفمند و با تغذیه مناسب محصولات را تولید کنیم، در این صورت در حوزه تولید گندم برای همیشه خودکفا خواهیم ماند. در حال حاضر ۲ میلیون هکتار گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم در کشور انجام می‌شود که در حوزه گندم آبی باید برای همیشه خودکفا باشیم. همچنین در محصولات اساسی هم همین اتفاق رخ خواهد داد.

مهاجر ادامه داد: ما در تولید گوشت مرغ از گذشته وابسته بوده، هستیم و خواهیم بود و امکان تولید گوشت مرغ را که ارزشی کمتر از یک‌پنجم گوشت قرمز دارد، بدون وابستگی نداریم.

 هر منطقه نیازمند الگوی کشت خاص خود است

در ادامه سیدهادی طباطبایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: ایران از حیث جغرافیایی در یک منطقه خشک قرار داشته و این موضوع دغدغه جدی ماست. امسال در حوزه آب شرب با مشکل مواجه هستیم اما باید از روش‌های مکانیزه در این راستا بهره ببریم.

وی افزود: در این راستا لازم است الگوی کشت و استفاده از آبیاری قطره‌ای تعریف شود و نباید برای همه شهرستان‌های استان یک الگوی کشت در  نظر گرفت بلکه باید متناسب با هر شهرستانی، الگویی را برای آن‌ها تعریف کنیم. البته پیشرفت‌هایی هم داشته‌ایم اما هنوز باید در این مسیر تلاش کنیم و امیدواریم که این الگوها تعریف شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: در حوزه ماکیان و پرورش ماهی‌ نیز باید ضریب تخریب را کاهش دهیم و بتوانیم بهترین روش‌های نوین را ایجاد و فضای تولید را نیز فراهم کنیم.  

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402023120243
  • خبرنگار : 50569