به گزارش ایسنا، روزنامه الدیار نوشت، پس از اجلاس سران عرب در جده چه اتفاقی افتاده و پیامدهای آن برای لبنان چیست؟ و حاکمیتهای کشورهای عربی درخواست خود از طرفهای لبنانی برای تسریع در انتخاب رئیس جمهوری را چگونه عملی خواهند کرد؟ بیانیه پایانی اجلاس جده بندی را به لبنان اختصاص داد؛ اما حضور لبنان به دلیل دستهبندیها، بحرانها و اختلافنظرهای داخلی تقریبا لاینحل، کمرنگ بود.
این روزنامه در ادامه نوشت، چیزی که کمی امید ایجاد میکند این است که در اجلاس جده شاهد تغییر مهمی در سایه سیاست گشایش و آغاز روابط کشورهای عربی با سوریه بودیم، حضور بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در این اجلاس یکی از مهمترین تحولات سطحی و عمقی آن بود و بدون تردید استقبال کشورهای عربی از حضور اسد و استقبال ویژه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از او این برداشت را ایجاد کرد که مرحله جدیدی از روابط میان دمشق و کشورهای عربی و در راس آنها عربستان مطرح است و تاثیر و نتایج آن بر منطقه در مرحله آتی نمایان خواهد شد و به نحوی شامل لبنان نیز خواهد بود.
برخی منابع در عین التینه در بیروت به نقل از نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان اعلام کردند که او از نتایج اجلاس سران عرب در جده و بیانیه صادر شده درباره لبنان رضایت دارد و فضای موجود در اجلاس و تصمیماتی را که در آن گرفته شد، عاملی مثبت برای لبنان توصیف کرد. بری افزود: ما باید منتظر باشیم ببینیم چگونه روی نقاط مثبت این اجلاس سرمایهگذاری خواهیم کرد و نکته مهم در این خصوص این است که تاکید بر موضعگیریهای سفت و سخت در این مورد نباید ادامه یابد و واقعیت نباید نادیده گرفته شود، چرا که چنین موضوعی هرگز نتیجهای نخواهد شد و تنها اوضاع را وخیمتر خواهد کرد. او بار دیگر در اولویت قرار گرفتن گفتوگو و توافق جهت تسریع در انتخاب رئیس جمهوری را خواستار شد.
در این راستا روزنامه الدیار به نقل از برخی منابع آگاه نوشت، ولید البخاری، سفیر عربستان در بیروت فعالیتهایی را که پیش از اجلاس سران عرب جهت پیشبرد روند انتخاب رئیس جمهوری در لبنان و تشویق طرفهای لبنانی به تسریع در این زمینه آغاز کرده بود، از سر خواهد گرفت.
بر اساس اطلاعاتی که روزنامه الدیار به دست آورده، ولید البخاری که محل اقامت خود در بیروت را در روزهای گذشته به محل دیدارها و رایزنیها تبدیل کرده، در آینده بر اساس آنچه در اجلاس سران درباره لبنان مطرح شد و درخواست از لبنانیها برای پایان دادن به موضوع انتخاب رئیس جمهوری و انتخاب آن در اسرع وقت، دیدارهای بیشتری را انجام خواهد داد.
این منابع افزودند، نمیتوان حدس زد در روزهای آتی چه اتفاقی خواهد افتاد؛ اما این باور وجود دارد که عربستان به عنوان رئیس اجلاس سران عرب حضور و تعاملات مستقیم خود با لبنان را تقویت خواهد کرد و بیش از گذشته در عملی کردن تصمیمات اجلاس جده به ویژه در خصوص انتخاب رئیس جمهوری لبنان تلاش بیشتری خواهد کرد و از طرفهای لبنانی نیز خواسته این موضوع را با رویکردی مثبت دنبال کنند.
در این رابطه یک منبع آگاه در پارلمان لبنان به روزنامه الدیار گفت، مهلتی که نبیه بری برای انتخاب رئیس جمهوری تا پیش از ۱۵ ژوئن آتی اعلام کرده بود با وجود تحولات مثبت داخلی در این زمینه همچنان برقرار است. عوامل متعددی برای پاسخ به درخواست بری وجود دارند که از جمله آنها میتوان به هشدارها درباره طولانی شدن دوره خلأ ریاست جمهوری و وضعیت جدید ریاست بانک مرکزی لبنان، پیامدهای آن و تاریخ اتمام دورهاش در اول ژوئیه و همچنین پیامد منفی اشاره کرد که در صورت انتخاب نشدن رئیس جمهوری لبنان ظرف مدت کوتاه آتی ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام