چشم امید تاک‌داران ابهر و خرم‌دره به تصمیمات مسئولان

سرمازگی اردیبهشت ماه که موجب خسارت گسترده به تاکستان‌های ابهر و خرم‌دره شد معیشت کشاورزان این منطقه را با مشکل مواجه کرده است.

حوزه کشاورزی که تامین‌کننده اصلی امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود، همواره با فراز و نشیب‌های متعددی مواجه بوده است؛ فراز و نشیب‌هایی که کام کشاورزانی که یک سال کشت و زرع می‌کند تا نانی حلال بر سر سفره خانواده بیاورند را تلخ کرده و معیشت آنان را با مشکل مواجه می‌کند.

فروش نرفتن محصولات هنگام برداشت، قیمت پایین و هم‌خوانی نداشتن دخل با خرج، گرانی نهاده‌های کشاورزی و گاهی تقلبی یا نامرغوب بودن آنها، سرمازگی، وجود آفات مختلف و در نهایت حمایت نشدن از کشاورزان همه و همه مشکلاتی هستند که دست به دست هم می‌دهند تا حوزه تولید این بخش استراتژیک را در کشور مختل کنند.

طی روزهای اخیر یکی از مشکلاتی که برای کشاورزان به ویژه تاک‌داران دو شهرستان ابهر و خرم‌دره به وجود آمد سرمای دیررس بهاره بود که سبب شد بسیاری از باغات انگور منطقه دچار خسارت حتی تا ۱۰۰ درصد شود به‌طوری‌که این خسارت حتی در باردهی دو سال آینده نیز تاثیرگذار خواهد بود.

بر اساس برآوردهای اولیه که با حضور مسئولان در تاکستان‌های این دو منطقه انجام شده است، میزان خسارت از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد پیش‌بینی شده است و از آنجایی‌که تولید انگور بخش اصلی از تامین معیشت کشاورزان منطقه را تشکیل می‌دهد حالا چشم کشاورزان به دست‌ها و تصمیمات مسئولان دوخته شده است.

یکی از موضوعاتی که همه ساله به کشاورزان گوشزد می‌شود موضوع جدی گرفتن بیمه کشاورزی است، موضوعی که همواره از سوی کشاورزان پشت گوش انداخته می‌شود که از دلایل این امر نیز به گفته کشاورزان می‌توان به هزینه بالای بیمه و دوندگی زیاد برای جبران خسارت و پایین بودن میزان جبران خسارت اشاره کرد موضوعی که در کنار توجه کشاورزان به بیمه نیاز به اعتمادسازی صندوق در بین کشاورزان دارد.

برای برآورد خسارت‌های ناشی از سرمازدگی مسئولان مرتبط در تاکستان‌های خرم‌دره حضور یافتند که در این بازدید صفی‌الله کرامتی مدیرکل بحران استانداری زنجان با بیان اینکه خسارت وارده کشاورزانی که محصولات خود را بیمه کرده‌اند پیگیری خواهد شد تا این خسارت سریع‌تر پرداخت شود و مردم به حق و حقوق خود برسند، عنوان کرد: در سایر زمینه‌ها نیز استان تلاش خواهد کرد کمک حال مردم شهرستان باشد.

مدیرکل امور هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان نیز در این بازدید با بیان اینکه با همکاری سازمان جهادکشاورزی استان و بانک کشاورزی برآوردی از میزان خسارات تعیین خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه‌ای نیز اقدامات بعدی برای اینکه این تسهیلات در اختیار روستائیانی که به نوعی از سرمازگی خسارت دیدند اقدامات قانونی انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وسعت باغ‌های استان ۸۵ هزار هکتار است که باغ‌های انگور با ۱۰ هزار هکتار بعد از زیتون در رتبه دوم قرار دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402023119975
  • خبرنگار : 50163