زهرا سلیمانی، قاری و حافظ کل قرآن کریم و دانشجوی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی است که سالها به عشق حفظ قرآن زندگی کرده است. در گفتوگو با ایسنا میگوید: در خانوادهای قرآنی بزرگ شده و سال سوم دبستان وارد حوزه قرآن شدم.
وی با بیان اینکه به دلیل کمبود امکانات و نبود استاد متناسب با رشته قرآنی در شهر بیرجند، تمامی تلاش خود را به تنهایی در این راه صرف کردم، تصریح کرد: با استفاده از فایلهای قرآنی، تقلید از قاریان مطرح کشور و تلاشهای شبانه روزی توانستم درنهایت به هدفی که داشته برسم.
این حافظ قرآن با بیان اینکه سال هفتم مدرسه در مسابقات قرآن شرکت کرده و با رتبه اول اعزام به مسابقات کشوری شده و رتبه کسب کردم، اظهار کرد: شش سال پیاپی در مسابقات دانشآموزی قرآن و عترت و نماز شرکت کرده و هرسال در مرحله کشوری رتبه کسب میکردم.
وی با بیان اینکه در سال دوم دبیرستان حفظ قرآن را به اتمام رساندم، ادامه داد: امسال در سی و سومین دوره از مسابقات دانشجو معلمان شرکت کرده و رتبه چهارم کشوری را به دست آوردم.
توکل و اراده را از دست ندادم
این حافظ قرآن با بیان اینکه توکل، حمایت و تلاش خانواده و اراده و پشتکار خود توانستم در این مسیر موفق شوم، اظهار کرد: عدم اجبار به حفظ در کودکان اصل مهمی است؛ نباید کودک را به حفظ قرآن اجبار کرد و یا اینکه با ایجاد حس رقابت او را به این کار تشویق کرد.
وی با بیان اینکه والدین باید سعی کنند که فرزندشان به قرآن انس داشته باشد و به سمت تدبر در قرآن سوق پیدا کند چراکه قرآن مانند یک دفترچه راهنما در همه زندگی انسان مانند رعایت حجاب و احترام به والدین دستورالعمل دارد، تصریح کرد: والدین سعی کنند که حتی شده روزی یک صفحه از قرآن را بخوانند و فضای خانه را معطر کنند.
این حافظ قرآن با بیان اینکه در این صورت اگر مشکلی در زندگی ایجاد شد اعضای خانواده یاد میگیرند به قرآن پناه ببرند، یادآور شد: والدین همواره به فرزندشان یادآوری کنند که انسان باید عامل به قرآن باشد؛ همانگونه که خداوند در آیه ۲۰ سوره مزمل میفرماید: «فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ؛ هر چه از قرآن میسر میشود، بخوانید».
سلیمانی ادامه داد: باور کنیم هرچه فرهنگ قرآنی در جامعه دیده شود، بهتر خواهیم توانست فرزندان شایستهای را تربیت کنیم و این به تربیت ما در محیط خانه بستگی دارد، باور کنیم که فرزندانمان هر آن چیزی میشوند که ما براساس آن زندگی کردیم.
وی با اشاره به اینکه خانواده و شیوه تربیت نقش مهمی در توجه به دختران و نیازهایشان دارد، یادآور شد: شاید اگر خانوادهای قرآنی نداشتم به این سمت و سو گرایش پیدا نمیکردم؛ بنابراین مهم است که یک دختر در خانواده چگونه تربیت میشود، این را از یاد نبریم.
انتهای پیام