مدیرکل آموزش و پرورش مازندران:

۳۳ شهرستان و ۱۸۰ حوزه میزبان برگزاری آزمون نهایی در مازندران است

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران از آمادگی کامل استان برای برگزاری آزمون نهایی خبر داد و گفت: در ۳۳ شهرستان ۱۸۰ حوزه آزمون پیش‌بینی شده و ۱۳ حوزه تصحیح نیز آماده کردیم. فعالیت این ۱۸۰ حوزه از فردا آغاز می‌شود.

حسین کمالی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به این که آزمون دی ماه گذشته محدود و برای ترمیم نمره بود، اظهار کرد: دروس عمومی و تخصصی مجموعا ۴۰ درصد، دروس عمومی ۲۶ درصد و دروس تخصصی ۱۴ درصد در کنکور اثرگذارند.

وی افزود: اثرگذاری نمرات در کنکور ۱۴۰۴ به ۶۰ درصد خواهد رسید، به همین دلیل، باتوجه به اهمیت رقابت در شرایط برابر مقرر شد تا امتحانات دانش‌آموزان و داوطلبان به‌صورت نهایی برگزار شود.

تجهیز حوزه‌های برگزاری آزمون به دوربین‌های مداربسته

کمالی با اعلام اینکه آموزش‌های لازم به محافظان و برگزارکنندگان داده شد و امکانات فیزیکی لازم ازجمله دوربین‌های مداربسته نیز تهیه شده‌است، گفت: امکانات هوشمند به آسانی در دسترس دانش‌آموزان و داوطلبان قرار دارد و اگرچه شرکت‌کنندگان شانیت آزمون را حفظ می‌کنند؛ اما وظیفه داریم هر نوع احتمال خطا را پیش‌بینی کرده و اقدامات لازم را انجام دهیم، در این راستا زیرساخت‌های مختلف با همکاری نهادهای مسئول فراهم شده‌است.

وی از استقرار دستگاه‌های موبایل‌یاب در حوزه‌های آزمون خبر داد و افزود: نصب این دستگاه‌ها در کنار کنترل کامل حوزه برای جلوگیری از تخلف انجام شد.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران بر رعایت ضوابط و قوانین آزمون از سوی داوطلبان و دانش‌آموزان تاکید کرد و یادآور شد: رعایت ضوابط و قوانین به آرامش دانش‌آموزان، داوطلبان و برگزارکنندگان حاضر در حوزه امتحانی کمک می‌کند، کوچک‌ترین خطا یا تقلب جای اغماض ندارد و مجازات سفت و سختی در انتظار متخلفان است.

وی ادامه داد: هر گونه تخلف رصد، پیگیری و صورت‌جلسه خواهد شد و داوطلب از همان درس و تمامی دروس آن سال محروم و نمره شرکت‌کننده‌ی متخلف صفر محسوب می‌شود، همچنین فرد از یک تا ۱۰ سال حق شرکت در کلیه آزمون‌ها را از دست می‌دهد.

کمالی درخصوص امکان انتشار سوالات آزمون پیش از برگزاری، اظهار کرد: انتشار سوالات به هیچ وجه امکان پذیر نیست و مرکز سنجش وزارتخانه نیم ساعت بعد از آزمون سوالات را در فضای مجازی منتشر خواهد کرد.

مقدمات گسترده برگزاری آزمون نهایی

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: مقدمات برگزاری از یک ساعت پیش از شروع آزمون آغاز می‌شود، تمامی کارت‌های آزمون به بارکد مجهز هستند و داوطلبان و دانش‌آموزان باید یک ساعت قبل از برگزاری، برای شناسایی و احراز هویت در محل آزمون حاضر شوند.

این مسئول با بیان این که کنترل کامل از بدو ورود به حوزه آغاز می‌شود، گفت: داوطلبان پس از طی مقدمات و کنترل اولیه، در مکان موردنظر مستقر می‌شوند و آزمون راس ساعت ۸ شروع خواهد شد.

این مسئول ادامه داد: برگه‌های سوال و پاسخنامه جدا از یکدیگر است، برگه‌های پاسخنامه باتوجه به تنوع سوال‌ها که شامل سوال‌های تست، تشریحی، درک مطلب و مانند آن است، مطابق با سوالات طراحی شده و در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد. پاسخنامه‌ها ابتدا اسکن می‌شوند و به همین دلیل پاسخ‌ها باید با دقت و خوانا نوشته شوند.

وی با تاکید بر پرهیز از مخدوش ساختن برگه‌های پاسخنامه توسط شرکت‌کنندگان گفت: پاسخنامه‌ها بارکد دارند و توصیه می‌شود تا از ایجاد هر نوع ایجاد خدشه به پاسخنامه پرهیز شود.

کمالی تعداد شرکت‌کنندگان آزمون نهایی را ۳۱ هزار و ۲۸۲ نفر عنوان کرد و افزود: ۹۰۴۵ نفر از شرکت‌کنندگان بزرگسالانی هستند که از سال‌های گذشته به دنبال دریافت مدرک دیپلم، ترمیم نمره یا ایجاد سابقه هستند.

تصحیح پاسخنامه‌ها در استان‌های دیگر

وی شیوه برگزاری آزمون نهایی را این‌گونه تشریح کرد: سوالات آزمون سراسری است اما تصحیح سوالات هر استان توسط یک استان دیگر انجام می‌شود. تمامی حوزه‌های برگزاری به مخزن حفاظت سوالات آزمون مجهز هستند و سوالات به صورت برخط با کد و رمز دریافت و سپس به تعداد چاپ می‌شود. رییس حوزه و حافظان آزمون در اتاق قرنطینه برگه‌ها را منتشر کرده و سریع توزیع می‌شود.

وی ادامه داد: پس از فراهم شدن مقدمات و اجرای آزمون، بلافاصله سوالات به مراکز حوزه تصحیح ارجاع خواهد شد. روسای آزمون موظف هستند تا نیم ساعت پیش از پایان آزمون از خروج شرکت‌کنندگان جلوگیری کنند.

کمالی ادامه داد: سوالات پس از اسکن اولیه به استان دیگری ارسال خواهد شد. هر برگه توسط دو مصحح تصحیح می‌شود و مصحح دوم، نمره مصحح اول را نمی‌داند. اگر نمره مصحح اول با دوم اختلاف داشته باشد سیستم به‌صورت خودکار برگه را به مصحح سوم و چهارم ارسال می‌کند.

وی درخصوص زمان انتشار نمرات و کارنامه آزمون اظهار داشت: بعد از ۲۵ خرداد و پایان آزمون، نمرات و کارنامه به دانش‌آموزان اعلام می‌شود.

کمالی به داوطلبان و دانش‌آموزان توصیه کرد: درهای سالن‌ها یک ربع تا ۲۰ دقیقه پیش از شروع آزمون بسته خواهد شد و امسال هیچ اغماضی در این مساله وجود ندارد تا شرایط برابر برای تمامی شرکت‌کنندگان آزمون دوازدهم به‌صورت کشوری فراهم شود.

آزمون نهایی از آسیب کنکور کاسته است

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان این که کنکور از چند دهه پیش محل اختلاف صاحب‌نظران و حتی مسئولان نظام بود، درباره اثرگذاری آزمون نهایی در تسهیل ورود به دانشگاه اظهار کرد: کنکور به‌عنوان روش ورود دانشجو به دانشگاه راه مناسبی نیست، چراکه سرنوشت داوطلب در ۴ ساعت مشخص می‌شد و میزان استرس داوطلبان و خانواده‌ها نیز بالا است، ابزار سنجش محتوایی نبوده و تفاوت دانش‌آموز ساعی و غیرساعی درست سنجیده نمی‌شد.

وی خاطرنشان کرد: البته مافیای کنکور، صرف سرمایه ملی و سرمایه خانواده‌ها جهت آمادگی برای شرکت در کنکور، به‌عنوان بخش دیگری از این ماجرا شناخته می‌شود. در مجموع میزان آسیب‌های کنکور به مراتب با شرایط جدید کاهش یافته‌است.

حذف دروس عمومی از کنکور سال جاری

کمالی با اشاره به رضایت دانش‌آموزان از اثرگذاری سابقه تحصیلی در قبولی کنکور به دلیل برقراری عدالت آموزشی گفت: ممکن است برخی خانواده‌ها امکان ثبت‌نام فرزندان‌شان در کلاس‌های کنکور را نداشته باشند که آزمون نهایی فرصتی برای جبران این کاستی است. دلایل متعددی سبب شد تا مسئولان تصمیم به تغییر شیوه برگزاری کنکور بگیرند.

وی از حذف دروس عمومی از کنکور سال جاری خبر داد و افزود: در راستای برقراری عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها در مناطق محروم نیز حوزه برگزاری آزمون تعریف کردیم. در تمام مناطق کوهستانی دستکم یک تا سه حوزه داریم.

سوالات مفهوم‌محور و استنتاجی است

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در پایان تاکید کرد: سوالات از کتاب‌های دانش‌آموزان طراحی شده و به همین دلیل شرکت‌کنندگان حتما خود کتاب را بخوانند، سوالات مفهوم‌محور است و شرکت‌کنندگان باید استنتاج کنند و به سوالات پاسخ دهند. توصیه می‌کنم تا آخر وقت در جلسه حضور داشته باشند و با تفکر و دقت پاسخ بدهند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۲:۳۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402023019522
  • خبرنگار : 50618