امیرحسین فرجی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: صنعت رباتیک در جهان در حال گسترش و توسعه است و در بخشهای مختلفی از جمله خودروسازی، صنایع غذایی، پزشکی، نفت و گاز، صنعت دفاعی و فضایی و ... کاربرد دارد. همچنین شرکتهای بزرگی مانند آمازون، گوگل، مایکروسافت و ... در زمینه رباتیک فعالیتهای گستردهای دارند و در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در سطح جهان نیز در این زمینه فعالیتهای گستردهای صورت میگیرد. بسیاری از کشورها نیز به منظور توسعه صنعت رباتیک، اقداماتی را انجام داده و در این زمینه سرمایهگذاریهای عظیمی کرده اند.
دبیر انجمن رباتیک و تکنولوژی های نوین دانشگاه صنعتی اراک افزود: به طور کلی صنعت رباتیک در ایران نیز در حال رشد و توسعه است و با پیشرفت فناوریهای جدید، انتظار میرود که در آینده نزدیک، رباتها تبدیل به بخشی از زندگی روزمره ما شوند و در بسیاری از صنایع و بخشهای اقتصادی کاربرد داشته باشند. ما امیدواریم که با پشتوانه دولت و تلاش شرکتها و استارتاپهای ایرانی، در آینده نزدیک بتوانیم به یکی از قطبهای رباتیک جهان تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه انجمن های علمی دانشجویی، بازوی پرتوان فعالیتهای علمی در دانشگاهها هستند، گفت: ما در انجمن علمی رباتیک دانشگاه صنعتی اراک به بررسی ظرفیتهای موجود در استان و اینکه با توجه به نیازهای کشور، چگونه میتوانیم حضور فعالتری داشته باشیم، پرداختیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به منظور آشنایی دانشجویان و واحدهای صنعتی اراک با ربات های صنعتی و توان ساخت ربات با دقت جراحی در داخل کشور؛ رویداد "رباتیک در پزشکی، صنعت و اجتماع" را با نگاهی به نوآوریهای رباتیک برای بهبود کیفیت زندگی، تدارک ببینیم.
فرجی با اشاره به اینکه این رویداد هفتم خردادماه در دانشگاه صنعتی اراک برگزار خواهد شد، تصریح کرد: از جمله سخنرانان این رویداد، دکتر حمید عبدی، عضو هیئت علمی دانشگاه دیکن استرالیا، دکتر سید رمضان حسینی، عضو تیم سازنده ربات جراح سینا و مهندس حسین بابایی، نصاب و برنامه نویس رباتهای صنعتی هستند.
وی ادامه داد: در این رویداد، موضوعاتی پیرامون مدلسازی دوربری رباتیک، بازوهای رباتیکی مقاوم در برابر خطا، ربات های اجتماعی و کنترل رباتها، نصب، راهاندازی و برنامه نویسی رباتهای صنعتی مورد بحث قرار میگیرد. همچنین در این رویداد، نمایشگاه و مسابقات حضوری رباتیک نیز برگزار خواهد شد.
دبیر انجمن رباتیک و تکنولوژی های نوین دانشگاه صنعتی اراک اظهار کرد: امید است با حمایت مسئولین و واحدهای صنعتی استان، مرکز تحقیق و مطالعهای در زمینه رباتهای صنعتی در دانشگاه صنعتی اراک راه اندازی شود تا در آینده نزدیک شاهد متخصصینی به عنوان ترمیم کنندگان طرحهای علمی و اجرایی در سطح جامعه و صنعت استان باشیم. نظر ما این است که اگر کشور بر مبنای علم و با استفاده موثر از افراد علمی اداره شود میتوان با حداقلها نیز دستاوردهای حداکثری کسب کرد.
انتهای پیام