به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین قاطعانه مخالف برگزاری هرگونه شکلی از نشستهای گروه ۲۰ در این منطقه مورد مناقشه است. ما در چنین نشستهایی شرکت نمیکنیم.
جلسه کارگروه گردشگری گروه ۲۰ قرار است از بیست و دوم تا بیست و چهارم در سرینگر و به عنوان بخشی از رویدادهای منتهی به نشست روسای این گروه در دهلینو که سپتامبر ۲۰۲۳ برگزار میشود، انجام گیرد.
به گفته رسانههای هند، حدود ۶۰ هیات قرار است در نشست سرینگر حضور یابند.
شبکه خبری ان.دی.تی.وی گزارش کرد، عربستان و ترکیه نیز تصمیم گرفتهاند تا در نشست کشمیر شرکت نکنند.
در سال ۲۰۱۹، دولت هند وضعیت جامو و کشمیر را مجدد مورد بررسی قرار داد و آن را به دو منطقه جداگانه تقسیم کرد که این مساله باعث اعتراضات جدی از سوی پاکستان شد که میگوید این منطقه توسط هند به صورت غیرقانونی اشغال شده است.
پکن و دهلینو مناقشه ارضی در هیمالیا دارند و سربازان از دو طرف در چندین مورد درگیریهای خونینی در سراسر مرز دوفاکتو این منطقه از ۲۰۲۰ داشتهاند.
در فوریه ۲۰۲۳ مقامهای هند و چین شخصا برای نخستین بار در سه سال گذشته و با هدف کاهش تنشها با یکدیگر دیدار کردند.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند در جریان سفرش به ژاپن برای شرکت در نشست گروه هفت گفت، روابط با پکن باید بر اساس احترام متقابل باشد.
وی به روزنامه "نیکی آسیا" با بیان اینکه صلح و آرامش در مناطق مرزی یک مساله حساس برای داشتن روابط عادی دوجانبه با چین است، تاکید کرد که هند آماده دفاع از حق حاکمیت و شرافت خود است.
انتهای پیام