در آستانه‌ روز شهرکرد؛

آخرین وعده‌های مدیران شهری در شهرکرد

مدیریت شهری در حوزه‌های مختلف از جمله شهرسازی، فضای سبز، ترافیک، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری، مدیریت پسماند، نظافت شهری، حمل و نقل عمومی و... از حیطه اختیارات شهرداری‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه آن است، اکنون که در آستانه روز ۳۱ اردیبهشت که به‌نام روز شهرکرد نامگذاری شده، قرار داریم، اگر بخواهیم نگاهی گذرا به مرکز استان از نظر مدیریت شهری بیندازیم شاهد هستیم که این شهر در سالیان گذشته مورد بی‌مهری‌های فراوان مدیریت شهری قرار گرفته و در مقایسه با مراکز استان‌های دیگر در تمامی زمینه‌های ذکر شده دارای اشکالات فراوان است.

به گزارش ایسنا، شهری پویا، زنده و پر رونق نیاز به برنامه‌ریزی‌های مدون کوتاه‌مدت، بلندمدت و میان‌مدت دارد، این روزها مردم شهر شهرکرد از موضوعات مختلفی مانند نبود فضای سبز مناسب برای تفریح خانواده‌ها، ترافیک شدید در خیابان‌های کم‌عرض در بسیاری از ساعات روز، نبود زیرگذر، روگذر و کمربندی‌ در خیابان‌های شهر برای کاهش ترافیک و تسهیل آمد و شد، سد معبرهای مختلف در پیاده‌روها و خیابان‌ها، عدم جمع‌آوری منظم زباله‌ها، نظافت شهری، مبلمان شهری مناسب، سرویس‌دهی حمل و نقل عمومی و .... گلایه‌مند هستند، قطعا حل این مشکلات تلنبار شده بر روی هم کار یک روز، یکماه و حتی یکسال نیست و نیاز به زمان دارد.

طبق گفته شهردار، اعضای شورای شهر و معاونان شهردار شهرکرد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد تحول در شهر خواهیم بود، سندیت این حرف پروژه‌های عمرانی متعددی است که از ابتدای سال در این شهر آغاز شده و گامی است به سوی تحول در حوزه مدیریت شهری.

پروژه بهسازی مسیر تپه نورالشهدای شهرکرد، پروژه جاده سفیر امید، کمربندی شرقی شهرکرد(از جاده نمایشگاه به سمت میدان قمربنی‌هاشم)، کمربندی غرب شهرکرد( تپه باباولی منظریه، به سمت بلوار فرهنگ، بلوار جهاد و سپس به سمت دهکده المپیک) جهت کاهش ترافیک خیابان طالقانی برای دسترسی به منطقه غرب شهرکرد، شهرستان‌های بن و سامان، مسیل میرآباد، تکمیل بوستان آفتاب میرآباد، تکمیل پارک بانوان ۲ شهرکرد، جاده سلامت شهرکرد، تعریض بلوار رهبر، اجرای عملیات آسفالت معابر غرب شهرکرد، پیاده‌رو سازی خیابان ۱۲ محرم شهرکرد و محوطه‌سازی باغ موزه دفاع مقدس شهرکرد بخشی از پروژه‌های مدیریت شهری در حال اجرای شهرکرد است که طبق گفته مسئولان شهرداری و شورای شهر تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها تا حدودی می‌تواند چهره شهر را تغییر و رضایتمندی نسبی در شهر ایجاد کند.

به منظور بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های شهری در شهر شهرکرد تور خبری ویژه خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در شهرکرد برگزار شد.

بهسازی مسیر دسترسی به تپه نورالشهدای شهرکرد

بهزاد ترابیان- رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شهرکرد در خصوص پروژه بهسازی مسیر دسترسی به تپه نورالشهدای شهرکرد، اظهار کرد: آسفالت، جدول‌کشی، فنداسیون‌های مربوط به پایه‌های برق این مسیر انجام شده است و عملیات تکمیلی نیز ظرف ۲۰ روز آینده آغاز و در نهایت تا دوماه آینده این مسیر در سنگ‌کاری دیواره‌ها، روشنایی و سنگ فرش به‌طور کامل تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی بیان کرد: در حال حاضر برای بهسازی مسیر دسترسی تپه نورالشهدای شهرکرد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و دو میلیارد و 800 میلیون تومان نیز برآورد هزینه شده تا این مسیر تکمیل شود.

در ادامه محمدحسن واحدیان- شهردار شهرکرد در خصوص مسیر پیاده‌روی از تپه نورالشهدا به سمت پارک ملت، گفت: برای اجرای این پروژه در سال‌جاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: پارک ملت به مساحت ۸۳ هکتار دارای یک طرح جامع نبود، مالکیت این پارک با راه و شهرسازی است و با کاربری فضای سبز در سال‌های گذشته به شهرداری واگذار شد که در حال حاضر طرح جامع آن برای موضوعات مختلف تهیه شده است تا بتوانیم برای هفت درصد از مساحت این پارک کاربری تعریف  کرده و پویایی در این مجموعه ایجاد کنیم.

واحدیان با تاکید بر اینکه تمام فضای سبز موجود در شهر شهرکرد، قابل بهره‌برداری نیست، عنوان کرد: باید این فضاها را تبدیل به پاتوق‌هایی برای تفریح، سرگرمی، حیات شبانه، برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و .... تبدیل کنیم.

برای پروژه بلوار سفیر امید در محله برون پهنه

مصطفی حیدری- رئیس شورای شهر شهرکرد در خصوص بلوار سفیر امید در محله برون پهنه، اظهار کرد: این پروژه در حال حاضر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مالکیت اراضی دوباند این محور پس از کش و قوس‌های فراوان با همکاری دستگاه قضایی و دادستان حل شد، این بلوار موجب تسهیل رفت و آمد ساکنان و خودروهای امدادی برون پهنه شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون برای پروژه بلوار سفیر امید ۲.۵ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: همچنین ۶۰۰۰ متر آسفالت، ۵۰۰ متر کانال‌کشی و ۳۰۰ متر رفیوژ در وسط این جاده کار شده است.

حیدری در پایان یادآور شد: تا یکماه آینده شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری نسبت به تامین روشنایی بلوار سفیر امید در محله برون پهنه اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

کمربندی شرقی شهرکرد

محمدحسین واحدیان- شهردار شهرکرد در خصوص کمربندی شرقی شهرکرد( از ابتدای جاده نمایشگاه بین‌المللی شهرکرد به سمت میدان قمربنی‌هاشم)، اظهار کرد: برای حل معضل ترافیک در شهر شهرکرد باید توزیع خدمات در محلات مختلف شهرکرد صورت بگیرد، متاسفانه خدمات در خیابان‌هایی مانند ۱۲ محرم و کاشانی شهرکرد متمرکز شده و حتی اگر ۱۰۰ تقاطع غیرهمسطح نیز در این شهر احداث شود، مشکل ترافیک حل نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه طول پروژه کمربندی شرقی شهرکرد ۲۸۰۰ متر در عرض ۶۰ متر است، افزود: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ۴۰ میلیارد تومان برآورد شده است، تاکنون شهرداری به‌صورت امانی برای این پروژه بالغ بر ۲.۵ میلیارد تومان هزینه کرده و اسناد مناقصه برای جذب پیمانکار بر روی سامانه بارگذاری شد.

واحدیان با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه کمربندی شرقی شهرکرد در حال حاضر ۱۰ درصد است و خاکبرداری و خاکریزی به طول ۲۵۰ متر تاکنون انجام شده و  این پروژه تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

کمربندی غربی شهرکرد

محمدحسین واحدیان- شهردار شهرکرد در خصوص کمربندی غربی شهرکرد( تپه باباولی منظریه، به سمت بلوار فرهنگ، بلوار جهاد و سپس به سمت دهکده المپیک)، توضیح داد: در حال حاضر ۶۵۰۰ خانوار با جمعیت ۲۰ هزار نفر در شهرک منظریه ساکن هستند، با اجرای طرح نهضت ملی مسکن این جمعیت به ۵۰ هزار نفر می‌رسد، تمام کاربری‌های آموزشی، فرهنگی، درمانی و ... در این شهرک پیش‌بینی شده و باید خدمات در این شهرک تقویت شود تا شاهد کاهش ترافیک خودروهای عبوری از این شهرک به سمت چهارراه طالقانی باشیم، همچنین با احداث دو کمربندی شرق و غرب و هدایت خودروها به سمت شرق و غرب تا حدودی ترافیک در میدان مادر و خیابان طالقانی برای دسترسی به شرق کاهش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: زیرسازی، کوه‌بری و جدول‌بندی در تپه باباولی انجام شد ه است که ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ۳۰۰ متر جدول‌بندی هزینه شده و مابقی پروژه به‌صورت امانی انجام می‌شود و در حال حاضر این پروژه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مسیل هدایت آب‌های سطحی در میرآباد غربی

محمدحسین واحدیان- شهردار شهرکرد با بیان اینکه برای هدایت آب‌های سطحی میرآباد  به سمت جنوب شهر اجرای این مسیل در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: در سال‌های گذشته مسیر مطلوبی برای هدایت آب‌های سطحی در بالای شهر نداشتیم و روان‌آب‌ها از خیابان طالقانی به سمت جنوب شهر هدایت می‌شد و شاهد آبگرفتگی در معابر میدان انقلاب، بوعلی سینا و فناوران بودیم.

وی خاطرنشان کرد: جداسازی مسیر هدایت آب‌های شمال شهر شهرکرد سال گذشته در دستور کار قرار گرفت تا این روان‌آب‌ها به سمت فارابی و جنوب شهر هدایت شود، به همین دلیل احداث مسیل میرآباد در دستور کار قرار گرفت، همچنین به‌دنبال مکان‌هایی برای تفرجگاه بودیم، این محیط ساحلی می‌تواند برای ساکنان هسته مرکزی میرآباد محلی برای تفرج باشد، طراحی آن در حال انجام است، امسال این پروژه تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

واحدیان با تاکید بر اینکه طول مسیر مسیل اجرا شده برای هدایت آب‌های سطحی میرآباد ۶۰۰ متر است، گفت: ۳۵ متر دیگر برای تکمیل مسیل باقی ۳۵ متر است، تا امروز اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان هزینه شده که بخشی از این اعتبار توسط واحد امانی- پیمانی شهرداری و بخشی توسط پیمانکار هزینه شد، امسال نیز برای تکمیل سه میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن در نظر گرفته شده است، امسال اعتبار برای احداث سه مسیل برای هدایت آب‌های سطحی در محله میرآباد شهرکرد دیده شده است.

بوستان آفتاب در محله میرآباد شهرکرد

فرشاد چراغپور- عضو شورای شهر شهرکرد در خصوص پروژه بوستان آفتاب در محله میرآباد شهرکرد، اظهار کرد: وجود یک بوستان از مطالبات ساکنان خیابان آفتاب میرآباد بود که احداث آن از دو سال قبل کلید خورده است، تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای احداث این بوستان در نظر گرفته شده است و پروژه ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان کرد: پروژه بوستان آفتاب میرآباد برای تکمیل و بهره‌برداری به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد، بهسازی فضای سبز شهری و احداث بوستان به‌ویژه در منطقه غرب شهرکرد در اولویت مجموعه مدیریت شهری است، پارک بانوان سه نیز در غرب شهرکرد احداث خواهد شد.

جاده سلامت شهرکرد

محمدحسین واحدیان- شهردار شهرکرد در خصوص جاده سلامت شهرکرد از خیابان طالقانی تا محله فرهنگیان، اظهار کرد: این جاده فاقد طرح بود و تنها یک مسیر برای پیاده‌روی و تردد خودروها تعبیه شده بود، در حال حاضر برای جداره‌سازی در قسمت شمالی، ایجاد فضای توقف برای پیاده‌روی، ایجاد پاتوق برای استراحت، ایجاد المان، مسیر دوچرخه‌سواری، مبلمان و پایه نورهای خاص برنامه‌ریزی شده است.

وی بیان کرد: درصدد هستیم تا بخشی از تردد خودروهای برخی از محلات میرآباد و منظریه به سمت غرب شهرکرد را برای کاهش ترافیک از این مسیر هدایت کنیم.

واحدیان با اشاره به اینکه تاکنون سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای جاده سلامت شهرکرد در خیابان طالقانی هزینه شده است، گفت: امسال نیز پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای این بهسازی این مسیر در نظر گرفته شده است و فاز اول آن تا دوماه آینده افتتاح و بهره‌برداری می‌رسد، در فاز بعدی از ظرفیت سرمایه‌گذاران نیز استفاده خواهیم کرد.

پارک بانوان ۲ شهرکرد

محمدحسین واحدیان- شهردار شهرکرد در خصوص پارک بانوان ۲ شهرکرد، گفت: این پارک در ضلع شمالی پارک تهلیجان احداث خواهد شد، طراحی این پارک توسط سازمان سیما و منظر شهرداری انجام شد و در سفر ریاست جمهوری به استان پنج  میلیارد تومان برای محوطه‌سازی و دیوار چینی این پارک مصوب شد و از این مبلغ تاکنون سه میلیارد تومان تخصیص داده شده است.

وی افزود: پیشرفت فیزیکی محوطه‌سازی پارک بانوان دو شهرکرد در حال حاضر ۵۰ درصد است، اسناد مناقصه تجهیزات این پارک نیز بر روی سامانه بارگذاری شده است و تا ۲۰ روز آینده پیمانکار مشخص می‌شود.

واحدیان با بیان اینکه مساحت پارک بانوان دو شهرکرد سه هکتار است، توضیح داد: ۲۰۰۰ متر مربوط به محوطه و جدول‌بندی است و ۵۰۰ متر برای پیست دوچرخه‌سواری در نظر گرفته شده است، فضای بازی، پارکینگ، سالن آمفی تئاتر و ... پیش‌بینی شده که برای تکمیل آن به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

پروژه‌های بازآفرینی شهری شهرکرد

بهزاد ترابیان- رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شهرکرد با بیان بالغ بر ۷۳۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه بازآفرینی شهری در این شهر تعریف شده است، اظهار کرد: این پروژه‌ها در ستاد بازآفرینی شهرستان و استان مصوب شدند.

وی افزود: کف‌سازی خیابان باستان چالشتر، هدایت آب‌های سطحی و احداث جوی و جدول در خیابان عرفان و شهید محمدی چالشتر، اجرای پیاده‌روی خیابان سعدی، اجرای معبر شمالی محلات الحاقی، احداث طرح بوم‌گردی در کوچه یخچالی شهرکرد، سنگ‌فرش خیابان مولوی شهرکرد، احداث پیاده‌راه خیابان ملت، احداث محور چهار بانده بلوار رهبر و ... بخشی از پروژه‌های بازآفرینی شهرکرد است.

ترابیان بیان کرد: باید این پروژه‌ها از ستاد بازآفرینی کشور توسط مسئولان استانی پیگیری شود تا اعتبار آن اختصاص پیدا کند و شاهد تحول در شهرکرد نیز باشیم.

در پایان محمد حسن واحدیان- شهردار شهرکرد، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون فعالیت‌های عمرانی بسیاری در شهر آغاز شده که تنها برای اجرای ۱۵ پروژه ۳۰میلیارد و   ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار پیش‌بینی و هزینه شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402023018752
  • خبرنگار : 50250