عبدالجلال ایری عصر جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران به تشریح جزئیات عملیات لایروبی و علاجبخشی خلیج گرگان و جزیره آشوراده پرداخت و اظهار کرد: بندرترکمن نگین توسعهای استان گلستان بوده و در همین راستا اقدامات اثرگذار و خوبی در حوزههای مختلف به خصوص احیای خلیج گرگان انجام شده است.
وی با بیان اینکه پروژه علاج بخشی لایروبی خلیج گرگان و احیای جزیره آشوراده طبق برنامه و مرحله به مرحله در حال انجام است، ادامه داد: گرههای اجرای پروژهها باز شده و یا در حال رفع موانع است.
نماینده کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در خصوص احیای گمرک بندر ترکمن و دیگر بنادر استان توضیح داد: پس از جنگ جهانی دوم عدم لایروبی بنادر گلستان مشکلات عدیدهای را برای فعالیتهای دریانوردی پیش آورد که با احیای خلیج گرگان قطعاً در مرحله اول احیای فعالیتهای دریانوردی گردشگری و سپس فعالیتهای تجاری انجام میشود.
وی وجود مخازن نفتی در محوطه گمرک بندرترکمن را یک مزیت مهم برای شهرستان دانست و تصریح کرد: اتصال سیلو، بندر و گمرک اصلیترین برنامه پس از احیای بندرترکمن است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، روند اکتشاف نفت خام و یا گاز در دریای خزر را مستلزم نظر کارشناسان عنوان کرد و گفت: برای پیشرفت در روند اکتشاف در عمق بالای سههزار متر باید دکل دوم راهاندازی میشد که این کار محقق شده است.
وی تورم و گرانی را مهمترین چالش کشور برشمرد و افزود: بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که آمارهای منتشر شده در دستگاههای اجرایی اغلب درست نیست و در ارقام تناقض وجود دارد و تا اندازهای بیکاری در جامعه زیاد است که نمیتوان در مدت کوتاه برای این تعداد افراد اشتغال ایجاد کرد.
ایری در پاسخ به سوال «آیا انتظارات حامیان نمایندگان در حوزه های انتخابیه برآورد میشود؟» به برخی اشکالات ساختاری پیش روی نمایندگان پس از انتخابات اشاره کرد و مطالبات شخصی را از مشکلات مهم پیش روی منتخبین دانست و خاطرنشان کرد: در انتصاب برخی افراد برای گرفتن پست مدیریتی، انتظاراتی از نماینده میشود و در طرح درخواست ها غافل از این هستند که استعلامات آنها را ارگانها و نهادهایی دیگر تأیید میکند که اطلاعات آنها از ما کاملتر است و زمانیکه به مشکل استعلام میخورند از نماینده دلگیر میشوند و همین موضوع مسایلی را برای منتخبیبن پیش میآورد.
وی در خصوص معرفی مهمترین پروژههای عمرانی و عام المنفعه غرب استان گلستان گفت: تعریض بندرترکمن به آققلا و بندرگز به کردکوی، فاضلاب شهری، آبرسانی بندرگز، اصلاح جاده بندرگز به بندرترکمن و بندرگز به گمیشان، خط انتقال آبشیرین کن دریای خزر، سایت پروژه پرورش میگو، بازارچه مرزی گمیشان، طرح جزیره گردشگری آشوراده، بندر گمیشان، بندر صیادی خواجهنفس، زهکشی اراضی و اکتشاف نفت که کار با دو دکل در حال انجام بوده را نمونه از مهمترین اقدامات برای تداوم روند توسعهای غرب استان گلستان نام برد که برای بسیاری از آنها ردیف بودجه مشخص شده است.
انتهای پیام