یاراله کاکولوند در همایش ستاد صبر لرستان، اظهار کرد: در استان بیش از یک هزار نفر عضو شورای حل اختلاف استان هستند، همچنین ۶۰۰ نفر صلحیار و حدود ۳۰۰ نفر نیز داور و میانجیگر داریم.
وی خاطرنشان کرد: نزد علما و صلحا و تمامی بزرگان همیشه صلح بهتر از قضاوت کردن بوده، چرا که صلح دارای آثار ماندگار و همیشگی است.
کاکولوند با بیان اینکه فصل خصومت وظیفه مجموعه دادگستری است، افزود: در دنیای امروز برونسپاری وظایف به مجموعههای مردم نهاد رواج پیدا کرده، به طوری که در برخی کشورها تا ۹۰ درصد پروندههای اختلافی توسط همین گروههای مردمی انجام میگیرد.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان با بیان اینکه ۴۵ درصد تمام پروندهها توسط مجموعههای شورای حل صورت میگیرد، اظهار کرد: از مجموع پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف، ۴۱ درصد آنها منجر به صلح و سازش میشود.
وی با بیان اینکه امروزه شاهد غلبه عدالت ترمیمی به عدالت کیفری هستیم، افزود: بر اساس تعاریف معنوی به دنبال تقویت این مهم هستیم.
کاکولوند ادامه داد: امروز شاهد جایگزینهای قضایی هستیم، چراکه رسیدگی قضایی کفاف نداده و باید به سمت جایگزینها برویم، از طرفی اطاله دادرسی مهمترین چالش دستگاه قضایی است و صلح و سازش در رفع این چالش بسیار تاثیرگذار است.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان با اشاره به راهاندازی پویش میبخشم به خاطر امام رئوف،بیان کرد: در سال گذشته ۲۱ مورد صلح و سازش داشتیم، حال اینکه طی دو ماه اخیر و با اجرای این پویش در استان، تعداد صلحها در پروندههای قتل به ۱۴ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه در همین بازه زمانی هزار پرونده مهم به صلح و سازش ختم شده است، تصریح کرد: از اینرو ترویج و تقویت فرهنگ صلح و سازش در پروندههای قضایی جهت کاهش اطاله دادرسی اهمیت بالایی دارد.
انتهای پیام