محمدجواد بلبلی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان فریمان دارای دو موزه مردمشناسی و دیگری خانه موزه شهید آیتالله مرتضی مطهری است، خاطرنشان کرد: موزه مردمشناسی به معرفی آداب، سنن، نوع زندگی، شغل و معیشت مردم شهرستان میپردازد.
وی اظهار کرد: کسانی که به دنبال هویت، فرهنگ و تاریخ منطقه هستند میتوانند با حضور در این موزه و بازدید از آثار و اشیای قدیمی بر جای مانده از نسلهای گذشته به کنکاش و جستجو بپردازند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فریمان با اشاره به اینکه هویت و نماد فرهنگ و هنر مردم فریمان در این موزه به نمایش گذاشته شده است، عنوان کرد: موزه مردمشناسی فریمان دریچه معرفی فرهنگ و هنر نسل جوان این منطقه با گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: موزه مردمشناسی این شهرستان در حقیقت یک مرکز تبادل فرهنگ است، مرکزی که هنر، فرهنگ و آداب و رسوم منطقه را از نسلی به نسلی دیگر انتقال داده و معرفی میکند.
بلبلی بیان کرد: موزه مردمشناسی این شهرستان دارای ۷ غرفه فرتبافی، عطاری، شب یلدا، مکتبخانه، حلاجی، قالیبافی و محصولات کشاورزی است.
وی اظهار کرد: در این موزه جلوههایی از زندگی مردم، آداب و رسوم و فنون و بافتهها و مشاغل سنتی شهرستان فریمان برای بازدید عموم علاقهمندان به نمایش گذاشته شده است.
بلبلی گفت: برای گردشگران و مسافرانی که به هر شهر سفر میکنند بسیار جذاب است تا از آداب، رسوم و سنتهای گذشتگان آن شهر آگاه شوند، این موزه میتوانند به معرفی شغلهایی که امروز دیگر نیستند بپردازند، به عنوان مثال در موزه مردمشناسی غرفه حلاجی را داریم که در کمتر جایی این شغل فعالیت میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فریمان گفت: ساختمانی که امروزه مکان موزه مردمشناسی است، پیش از این ابتدا محل استقرار کارشناسان و مهندسین خارجی و سپس بنای اداری املاک برای رسیدگی به امور اراضی فریمان بوده است.
وی افزود: بنای فوق در سال ۱۳۸۶، به تملک سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی درآمد و پس از مرمت فضا آرایی به سبک قدیم در هفدهم بهمنماه ۱۳۸۷ به عنوان موزه مردمشناسی فریمان افتتاح شد.
بلبلی با بیان اینکه تلاش میشود امسال محوطهسازی قسمتی از موزه مردمشناسی که سالهای قبل خریداری شده را انجام دهیم، گفت: سعی شده از موزه مردمشناسی در راستای برنامههای فرهنگی به بهترین نحو استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از برنامههای فرهنگی شهر نیز در موزه مردمشناسی این شهرستان برگزار میشود، به طوری که وقتی مدارس برای بازدید میروند بازیهای بومی محلی را علاوه بر اینکه آموزش میبینند مسابقه هم میدهند، همچنین در فواصل مختلف سال جشنوارههای مختلفی مانند تخممرغ رنگی، جشنواره غذا، پخت سمنو و کارگاههای آموزش کودک در این مکان برگزار میشود.
محوطهسازی خانه موزه استاد مطهری در دست پیگیری است
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فریمان در ادامه به خانه موزه شهید مطهری اشاره کرد و گفت: در خانه موزه استاد مطهری تصویر خانواده، کتابها، دست خطهای استاد و... برای عموم به نمایش گذاشته شده است.
وی یادآور شد: با پیگیریهای مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی محوطهسازی خانه موزه استاد مطهری نیز در دست پیگیری است که امیدواریم هرچه زودتر اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد.
بلبلی بیان کرد: موزه شهید مطهری پس از تکمیل کارهای مرمتی به مناسبت بزرگداشت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه در ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ با همکاری اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری خراسان رضوی مشتمل بر آثار متعدد و یادگاریهای به جای مانده از آن شهید افتتاح شد.
وی خاطرنشان کرد: خانه شهید مرتضی مطهری یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در فریمان است که قدمت آن مربوط به اوایل پهلوی است و در تاریخ ۱۳۸۱/۰۵/۰۸ به شماره ثبت ۵۹۳۲ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان فریمان تاکید کرد: میطلبد خانه موزه شهید مطهری با حمایت مسئولان به موزه "آثار شهید مرتضی مطهری" تبدیل شود.
بلبلی در پایان با اعلام اینکه برای مرمت و بازسازی موزهها نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم، گفت: با افتخار میزبان مسافران و گردشگرانی هستیم که به مشهد سفر میکنند، تلاش میشود شهر فریمان را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.
انتهای پیام