آیت الله محمدمهدی شب زنده دار امروز در مراسم چهاردهمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بهجت فومنی(ره) که در مسجد ولیعصر(عج) بالامحله فومن برگزار شد، با اشاره به عظمت این مجلس، اظهار کرد: آیت الله بهجت(ره) شخصیتی بزرگ، فقیهی عظیم الشان و عارفی واصل بود.
وی مجلس امروز را مجلس تجلیل از مقام علمی و معنوی و وارستگی و زهد و دل از ناسوت کندن و به ملکوت پیوستن دانست و افزود: حضور در این مجلس عظیم موجب بهره مندی از شفاعت آن بزرگوار خواهد شد.
عضو فقهای شورای نگهبان، با طرح این سوال که آیت الله بهجت چه چیزی از اسلام دریافت کرده بود؟، گفت: این عارف عالیقدر سراسر عمر شریف خویش را در راه حق هزینه کرد.
آیت الله شب زنده دار، در پاسخ به این سوال که آیا راه حق تعالی اختصاص به یک قشر خاص دارد یا برای همگان گشوده است؟، تصریح کرد: راه حق و راه خدا مرد و زن و کوچک و بزرگ و حوزوی و غیر حوزوی ندارد و هر کسی که آن را دریابد و خالصانه در آن گام نهد، می تواند آن را طی کند.
وی با اشاره به راهکارهای پیمودن راه حق، ادامه داد: مادامی که انسان به حقیقتی توجه نکند و نسبت به آن علم نداشته باشد، انگیزه ای برای رسیدن به آن نیز در نهاد او به وجود نمی آید، یعنی اگر دانشجوی یک رشته نداند که این رشته دارای دکتری است، قطعا به سمت حائز شدن آن مرتبه نمی رود.
عضو فقهای شورای نگهبان، یکی از رسالت های مهم ادیان الهی و آموزه های دینی برای بشر را معرفی استعدادها و ظرفیت های انسان برای رسیدن به مقامات دانست و گفت: ادیان الهی به بشر این مطلب را تفهیم می کنند که انسان استعداد رسیدن به قله های بالایی از سعادتمندی و فلاح را دارد و لذا وقتی که برای انسان روشن شود از چنین استعداد و قابلیتی برخوردار است، دلداده آن می شود و برای رسیدن به آن همت می کند، زیرا حب ذات دارد.
وی با بیان اینکه اسلام می گوید بشر قابلیت رسیدن به معدن عظمت را دارد، تصریح کرد: انسان می تواند از زندگی پایین اوج بگیرد و به خدا واصل شود و به کل قدرت و کل علم و کل حکمت و کل حیات و کل صفات جمال و جلال برسد و آیت الله بهجت ها در اوج جوانی این آموزه های الهی و اسلامی را دریافت کرده بودند و با این مطلب آشنا شده بودند که می توانند انسانی باشند واصل و نائل به ساخت مقدس و بزرگ الهی؛ نه خدای ناکرده انسانی معمولی که عاقبت او نار و جهنم است.
آیت الله شب زنده دار، با اشاره به یادآوری استعداد انسان در واژه های کتاب خدا و فرمایشات ائمه اطهار و زیارات اولیای الهی، خاطرنشان کرد: طبق آیه «فَمَنْ کَانَ یَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا یُشْرِکْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا» هر کسی امید دارد با خداوند متعال ملاقات کند، اما این ملاقات جسمانی نیست، زیرا نمی توان واژه «لقاء» را امر پایین و اندک تعبیر کرد.
وی ادامه داد: انسان می تواند به مرحله و مقامی برسد که بدون ملاقات جسمانی، جذبه الهی را درک کند و ذوب در او شود و لذا آیت الله بهجت(ره) اینگونه بود؛ ایشان در نماز خشوع و خضوع پیدا می کرد و اشک از چشمان مبارکش جاری می شد، زیرا می دانست که هیچ لذتی در عالم ناسوت به اندازه لذت لقاء حق تعالی وجود ندارد.
عضو فقهای شورای نگهبان، با بیان اینکه طبق حکم عقل انسان باید از سرمایه عمر و زندگی برای کسب لقاء حق استفاده کند، افزود: انسان با ابصار قلوب می تواند حجاب های نوری را درنوردد و لذا حجاب های نوری در آیت الله بهجت و امام راحل و بسیاری از عالمان واصل نبود و در مقام معظم رهبری نیز وجود ندارد. رهبر انقلاب دلشان را به خدا پیوند داده اند و برای خدا کار می کنند، زیرا می دانند اسلام چه اوج و چه سعادت و چه بلندمقامی را به روی انسان می گشاید.
آیت الله شب زنده دار، مشی آیت الله بهجت ها را دل به خدا بستن و لقاء خدا را خواستن و انس با خدا گرفتن و جذب خدا شدن و از غیر خدا چشم دوختن و وجود خود را در اراده خدا دانستن عنوان کرد و متذکر شد: نفس انسان توانایی های بسیاری دارد و لذا رسیدن به برخی از مقامات دلیل بر عارف باالله بودن انسان نیست، اما آیت الله بهجت و امام خمینی(ره) و سایر بزرگان دین به مرحله ای از معرفت الهی رسیده بودند که توانایی های نفسی نیز می تواند از فواید آن باشد.
وی راه لقاء الهی را همگانی دانست؛ نه مختص روحانیت و علما و فرهیختگان و عنوان کرد: قرآن به رهروان معرفت و لقاء الهی وعده حیات طیبه داده و لذا باید از باقی مانده عمر برای سعادتمندی ابدی استفاده کنیم.
عضو فقهای شورای نگهبان، مجالس بزرگان را مجالس تذکر دانست و یادآور شد: معرفت حق تعالی زیربنای رسیدن به مقامات است، اما سرسلسله این معارف، معرفت نفس بوده و آیت الله بهجت(ره) در کنار علم و دقت علمی، تزکیه نفس داشت.
وی با اشاره به درایت ها و روایت های آیت الله بهجت، خاطرنشان کرد: خداوند متعال نفس بنده خویش را وسیله ای برای رساندن پیام ها برای نجات دیگران قرار داده بود و آیت الله بهجت بدون سوال به بسیاری از سوالات پاسخ می داد.
آیت الله شب زنده دار، یکی از توصیه های آیت الله بهجت برای رسیدن به مقامات را انس با قرآن و قرائت قرآن در خلوت و تنهایی دانست و عنوان کرد: نتیجه این جلسات برای ما باید رسیدن به راه حق باشد و خداوند از راه خودش حراست می کند. قطعا راه حق مخالف دارد و با نادانی ها و ناتوانی های ما همراه است، اما نباید راه حق و راه اسلام و راه اهل بیت و راه معنویت را گم کنیم؛ البته دشمنان مغالطه دارند و دروغ پراکنی می کنند و حرف های ناروا می زنند، اما وعده الهی در نصرت دین حتمی بوده و در عمر انقلاب شاهد عنایات خداوند بودیم.
انتهای پیام