عزت اله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه عشایر پرافتخار شناسنامه ایران بزرگ هستند، گفت: کوچ یک رویداد زیبا و برجسته انسانی است؛ در کوچ و در حرکت عشایر بسیاری از فضیلتهای انسانی را میتوانیم ببینیم، کسانی که میخواهند از کوچ عشایر درس بگیرند.
وی افزود: امروز مدیریت پیشرفته در دنیا معتقد است که سازمانها با محیطشان شناخته میشوند و سازمانی موفق است که محیطش را خوب بشناسید و متناسب با شرایط آن را تغییر دهد؛ کوچ عشایر مصداق بارز محیطشناسی است.
ضرغامی اظهار کرد: وقتی حرکت میکنیم تحول همراه با تحمل و سختی است این دو همواره با هم هستند و اگر کسی تصور کرد میتواند تحول ایجاد کند بدون اینکه تحمل کند به بیراهه رفته است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: در ایل بهترین سازماندهی و تقسیمکار صورت میگیرد و هیچکس در جریان کوچ بیکار نیست و همه کار میکنند که این برای یکجانشینها و شهرنشینها و کلانشهرها بهترین درس است که برای یک کار ارزشمند باید تقسیم کار صورت گیرد.
ضرغامی تصریح کرد: در کوچ همه تلاش میکنند با هم باشند اگر کوچ انجام میگیرد و ایل حرکت میکند از دام بیمار تا پیرزن و پیرمرد همه باید با هم بروند زیرا ایل دستهجمعی است و به بزرگترهایش احترام میگذارد.
وی ادامه داد: ایل ستون و محور دارد و اینها برای دنیای بیهویت امروز و برای کسانی که یکسانسازی را میخواهند تحمیل کنند درس است، آداب و رسوم ایل سبب پایداری فرهنگ میشود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: سومین نکته استفاده از همه داشتهها است؛ در مدیریت امروز امکانات، چه سختافزاری و چه نرمافزاری، مورد بیمهری قرار میگیرند اما ایل و کوچ به ما میآموزد که از همهچیز باید بهترین استفاده را کنیم.
ضرغامی تاکید کرد: کوچ وقتی انجام میشود و ایل راه می افتد، از تجهیزات بسیار ابتدایی بهترین و مؤثرترین و بزرگترین استفاده صورت میگیرد و دانش و مهارت استفاده از این تجهیزات ابتدایی وجود دارد که اینها برای یکجانشینی که باعث شده محیط زیست و منابع از بین برود، درس بزرگی است.
وی اظهار کرد: عشایر ایران از عشایر بویراحمدی گرفته تا عشایر قشقایی و عشایر دیگر نقاط کشور باعث حفظ هویت و فرهنگ ملی ما و مایه افتخار هستند.
همچنین سیدعلی احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: جشنواره ملی فرهنگ عشایر «کوچ» در معرفی سنتهای عشایری تأثیر بسزایی دارد.
وی افزود: گسترش چنین جشنوارههایی در تمام شهرستانها، ضروری است.
احمدزاده بر امید بخشی به جامعه تاکید و اظهارکرد: تعامل دستگاهی برای برگزاری جشنوارههایی مانند کوچ عشایر قابل تقدیر است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نقش برنامههای فرهنگی و جشنوارهها را در معرفی ظرفیتهای استان محسوس دانست.
سعید طالبی پور، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم ضمن تقدیر از حضور وزیر میراث فرهنگی گفت: یکی از مهمترین ظرفیت های استان ما بحث گردشگری عشایری و روستایی است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ظرفیت های گردشگری می تواند استان کهگیلویه و بویراحمد را از بن بست خارج کند؛ در دولت سیزدهم اقدامات خوب و موثری را در استان شاهد بودیم، اما با توجه به اینکه استعدادها و ظرفیت های بالقوه ای داریم، جا دارد بیش از این کار و توجه شود، انتظار داریم همچون گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی حمایت ویژه شویم تا بتوانیم قطب گردشگری عشایری شویم.
گفتنی است که در این جشنواره ۱۰۰ غرفه صنایع دستی، لباسهای محلی، سوغات محلی، غذاهای محلی و آواها و نواهای ۱۵ استان کشور را در معرض دید عموم مردم قرار داده است.
زمان برپایی این جشنواره چهار روزه است و از امشب فعالیت خود را در پارک ولایت شهر یاسوج آغاز خواهد کرد؛ برنامه های این جشنواره هر شب پس از اذان مغرب و عشاء آغاز می شود.
انتهای پیام