به گزارش ایسنا، سامح شکری، وزیر خارجه مصر در گفتگو با شبکه امبیسی این کشور درباره تاثیر انتخابات ریاست جمهوری فعلی ترکیه بر روند روابط دو کشور ترکیه و مصر اظهار کرد: باید هر نتیجه و هر کسی را که مسؤولیت را بر عهده بگیرد، ارزیابی کرده و با آن تعامل کرد چرا که هر فردی میتواند سیاستها و رویکردهای خود را داشته باشد.
شکری در ادامه این مصاحبه گفت: بیثباتی در سیاست مسالهای عادی است چراکه هدف تحقق منافع است.
وزیر خارجه مصر افزود: تغییر نیازمند ارزیابی بازدهیهای حاصل از آن است و اینکه آینده توسعه این روابط چگونه است.
انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه ۱۴ مه برگزار شد و کمیسیون عالی انتخابات ترکیه روز دوشنبه پس از اینکه هیچ یک از کاندیداها نتوانستند آراء کافی را به دست آورند، اعلام کرد که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ مه برگزار میشود.
طبق اعلام کمیته مرکزی انتخابات، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور فعلی ترکیه ۴۹.۵۱ درصد آرا و کمال قلیچداراوغلو، رقیب او ۴۴.۸۸ درصد آرا را به دست آورد.
شکری در گام جدیدی در مسیر عادیسازی روابط مصر با ترکیه آوریل گذشته با همتای ترکیهای خود دیدار کرد.
عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و اردوغان پس از سالها قطع روابط در پی تحولات ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳ در مصر علیه اخوان المسلمین، نوامبر گذشته با یکدیگر دیدار کردند.
وزیر خارجه مصر در ادامه این مصاحبه درباره اظهارنظر اخیرش درباره سد النهضه اتیوپی که سروصدای زیادی به پا کرد، گفت: مصر هرگز دوباره درباره پرونده سد اتیوپی به شورای امنیت یا سازمان ملل مراجعه نخواهد کرد.
شکری افزود: برخی از این صحبت این برداشت اشتباه را داشتند که مصر این ابزارها را کنار گذاشته اما این سخن در ارتباط با آبگیری چهارم سد مربوط بود و در آن زمان پاسخ این بود که در این صورت مصر هرگز به این نهادها مراجعه نخواهد کرد اما این مانع از مراجعه دوباره بر اساس شرایط و دیگر ملاحظات نیست.
او در خصوص اظهارات برخی طرفها درباره اینکه در این بحران و در جنگ فعلی سودان، اتیوپی بیشترین بهره را برده و مصر بیش از همه زیان کرده است، گفت: تمامی کشورهای همسایه از بیثباتی و پیامدهای ناشی از آن زیان دیدند.
وزیر خارجه مصر در پایان نیز گفت: هرگونه درگیری و پیامدهای آن به ویژه زمانی که به یک درگیری نظامی تبدیل شود و احتمال فروپاشی نهادهای کشور، تمامی کشورهای همسایه را به خطر میاندازد و اتیوپی برای وقت خریدن در پرونده سد النهضه به درگیری نیاز ندارد چراکه زمان مورد نیاز خود را با نشان ندادن اراده سیاسی برای رسیدن به یک توافق به دست میآورد.
انتهای پیام