محمد ضروری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ذخیره سد اکباتان، اظهار کرد: سد اکباتان در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب ذخیره دارد که این به علت بهبود روانابها و مدیریت برداشت از سد بوده است.
ضروری تصریح کرد: از طرفی بخشی از آب شهر همدان از تالوار تأمین شده است و با برنامهریزیهای انجام شده در سالجاری، تابستان امسال را بدون قطعی آب پشت سرخواهیم گذاشت.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۵۳ میلیمتر بارش در استان همدان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: براساس میانگین بلندمدت نیز ۳۴۷ میلیمتر بارش در همدان رخ داده که میزان بارش نسبت به سال گذشته شش درصد بهتر شده اما در بلندمدت با کاهش ۲۷ درصدی مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با تأکید بر اینکه وضعیت بارندگی در همدان و حوضه سد اکباتان بدتر است، ادامه داد: در حوضه سد اکباتان تاکنون ۲۲۴.۵ میلیمتر بارش رخ داده در حالیکه در سال گذشته تا این تاریخ، ۲۶۲.۵ میلیمتر بارندگی در این حوضه وجود داشت به طوریکه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشت.
وی با بیان اینکه رژیم بارشی همدان تغییر کرده است به طوریکه در زمستان چند برف خوب داشتیم که باعث شد پایداری منابع آبی داشته باشیم، افزود: در بلندمدت نیز ۳۴۰ میلیمتر بارش در حوضه سد اکباتان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه ۳۴ درصد کاهش دارد.
بازگرداندن چاهها به کشاورزان از ابتدای فروردین
ضروری درباره استفاده از چاه کشاورزان برای تأمین آب شرب همدان، تصریح کرد: چاههای بیشتر کشاورزان از ابتدای فروردین به آنها بازگردانده شده است و تعداد انگشت شماری توسط شرکت آب و فاضلاب استان استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه ظرفیت نهایی خط انتقال تالوار به همدان ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه است، خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای انتقال ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه انجام شده است اما هماکنون نیز امکان انتقال ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه را داریم.
تصفیهخانه شیخیجان وارد مدار آزمایشی شده
ضروری با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت ایستگاههای پمپاژ کامل است، افزود: تصفیه خانه شیخیجان از ۱۰ روز گذشته وارد مدار آزمایشی شده است که آزمایشات و کالیبراسیون انجام میشود تا به استاندارد مناسب برسد.
وی با تأکید بر اینکه همزمان بحث آزمایش سلامت آب هم در حال انجام است، ادامه داد: آب خروجی از تصفیهخانه شیخیجان از طریق خط بایپس وارد تصفیه خانه شهید بهشتی خواهد شد و بعد از تأییدیه کیفیت آب میتواند وارد شبکه آب همدان در دو زون شرقی و غربی شود.
ضروری درباره دپوی آب توسط کشاورزان بالادست سد اکباتان، اظهار کرد: با تصمیم شورای حفاظت از منابع آب استان همدان مقرر شد براساس نیاز آبی باغات و بضاعت روانابهای استان حداقل آبی را در اختیار کشاورزان بالادست و پایین دست سد اکباتان قرار گیرد که دچار مشکل نشوند و در عین حال لطمهای به تأمین آب شهر نخورد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به وضعیت بضاعت آبی این تصمیم گرفته شده و به صورت محدود آبگیری خواهد شد و مدت زمان هم محدود خواهد بود، گفت: در موعد مقرر اراضی پایین دست سد اکباتان هم تخصیص آب صورت خواهد گرفت اما با توجه به اینکه وضعیت روانابها مناسب نیست به اندازه نیاز نمیتوانیم آب در اختیار کشاورزان و باغداران قرار دهیم اما در حدی که درختان دچار خشکی نشوند آب براساس جدول زمانبندی در اختیار باغداران قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام