به گزارش ایسنا، رهبر طالبان دستورهایش را بهطور شفاهی به افراد نزدیک خود اعلام میکند و پس از آن، این دستورها عملی میشود.
با روی کار آمدن حکومت طالبان، مولوی عبدالکبیر بهعنوان معاون سیاسی نخستوزیر طالبان مشغول به کار شد.
ملا حسن آخوند روز جمعه در قندهار میزبان محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر، بود. طالبان گفتند که در این دیدار پیام امیر قطر به رهبر طالبان منتقل شده است.
نخستوزیر پیشین طالبان در بیشتر نشستها در کابل بهدلیل بیماری غایب بود و به همین دلیل، رهبری کابینه طالبان برایش دشوار بود. او چندین مرتبه درخواست استعفا کرده بود، اما رهبر طالبان نپذیرفته بود.
ملا محمدحسن آخوند متولد شهرستان پنجوایی استان قندهار در جنوب افغانستان و پشتونتبار است. او تحصیلات دانشگاهی ندارد و تنها در مدارس دینی آموزش دیده است. برخی از خبرنگاران نزدیک به طالبان گفتند که در حال حاضر، ملا حسن آخوند در قندهار به سر میبرد.
از سویی دیگر هم، در آغاز تشکیل حکومت طالبان اختلاف شدیدی میان رهبران طالبان برای تصاحب مقام نخستوزیری شکل گرفته بود و بسیاری بر این باور بودند که ملا عبدالغنی برادر، رئیس هیئت مذاکرهکننده طالبان با آمریکا به این سمت منصوب میشود، اما این انتخاب صورت نگرفت.
ملا برادر، معاون اقتصادی نخستوزیر طالبان، و سراجالدین حقانی، وزیر داخله (کشور) و مسئول شبکه حقانی، از چهرههای مطرح طالبان برای مسند نخستوزیری بودند.
حقانی چندین مرتبه به شکل تلویحی از رهبر این گروه انتقاد کرد. او چندی پیش در مراسمی به مناسبت دهمین سالروز مرگ ملا محمد عمر مجاهد، بنیانگذار طالبان، گفته بود که نظام آنها نباید در انحصار افراد آموزشدیده مدارس دینی باشد.
او از مقامهای این گروه خواست که به دیگران هم سهمی در حکومت بدهند.
با این وجود، مشخص نیست مولوی عبدالکبیر تا چه زمانی میتواند قدرتش را در ساختار حکومت طالبان حفظ کند؛ آن هم در شرایطی که رقابت میان طالبان برای رسیدن به مقامهای بالاتر و کسب قدرت بیشتر، بهشدت در جریان است.
انتهای پیام