جاسم صلاحزهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: نبود مقطع راهنمایی و دبیرستان سبب شده تا تمامی دانش آموزان دختر بعد از گذراندن دوره ابتدایی ترک تحصیل کنند مگر چند نفر پسر و دختر که تمکن مالی بالایی داشته باشند و به سایر نقاط شهرستان نیکشهر عزیمت و مشغول به تحصیل شوند.
وی افزود: مگر برای دولت چقدر هزینه دارد که مجوز مدرسه راهنمایی و دبیرستان را صادر کنند تا از ترک تحصیل دانش آموزان جلوگیری شود. ما واقعا از پیگیری خسته شده ایم چرا آموزش و پرورش توجهی به حوزه آموزش این روستا ندارد.
وی گفت: از خیران درخواست داریم یک مدرسه ۶ کلاسه با تجهیزات و امکانات روز بسازند تا شاهد توسعه علمی و آموزشی در روستای محروم رونگ باشیم و از ترک تحصیل دانش آموزان جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه روستای رونگ از توابع دهستان مهبان بخش مرکزی شهرستان نیکشهر ۲۷ کیلومتر تا مرکز شهرستان فاصله دارد، ادامه داد: آمار دانش آموزی مدرسه ابتدایی امینی شریفی رونگ ۱۵۷ دانش آموز است که سالانه ۳۰ الی ۴۰ دانش آموز روانه مقطع راهنمایی و متوسطه می شوند متاسفانه بخاطر نبود مدرسه در روستا و نداشتن هزینه رفت و آمد ترک تحصیل میکنند.
دهیار روستای رونگ نیکشهر گفت: بعد از گذشت ۴۴ سال از عمر انقلاب اسلامی و آمار جمعیتی ۷۳۴ نفر با ۲۰۶ خانوار فقط ۶ نفر موفق شدند با هزینه فراوان و سفر به سایر نقاط تا دانشگاه ادامه تحصیل داده و مدرک کارشناسی را اخذ کنند.
صلاحزهی ادامه داد: دو پایه از دانش آموزان مدرسه ابتدایی امینی شریفی رونگ به خاطر کمبود فضای آموزشی داخل کانکس و بدون امکانات درس می خوانند که نیاز است حداقل یک مدرسه ۶ کلاسه در این روستا ساخته شود و نسبت به صدور مجوز مقطع راهنمایی و دبیرستان سریعاً اقدام شود تا بیشتر از این شاهد ترک تحصیل دانش آموزان نخبه و با استعداد نباشیم.
۱۷ سال پیگیری برای اجرای شبکه آبرسانی روستای رونگ بی نتیجه بوده است
وی یکی دیگر از مشکلات روستای رونگ را نبود شبکه آبرسانی عنوان کرد و افزود: آب روستای رونگ به خاطر فرسودگی شبکه آبرسانی و شکستن لوله ها و ریزش چاه آب شبکه آب رسانی قابل استفاده نیست و چاه آب پر از آشغال و زباله شده و اداره آب و فاضلاب می گویند اعتبار و بودجه ندارم.
دهیار روستای رونگ گفت: هم اینک هر خانواری برای خود جداگانه پمپ آب و لوله خریداری کرده و آب مورد نیاز خویش را تامین می کنند و متاسفانه با سوختن یک دینام کفکش باید حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه شود که این هزینه با گرانی و وضع اقتصادی برای یک خانوار روستایی کمرشکن است.
صلاحزهی بر توسعه شبکه برق تاکید کرد و افزود: ۷ خانوار خانوار در فاصله ۳۰۰ متری از شبکه برق هستند و سالها در انتظار چند تیربرق هستند لذا نیاز است برای توسعه برق روستایی و نصب ترانس جهت رفع افت ولتاژ اقدامات لازم صورت گیرد.
وی بر اجرای طرح هادی روستای رونگ تاکید و افزود: طرح هادی روستا در سال ۱۳۹۳ تهیه و برداشت انجام شده اما تا به حال اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه این روستا هیچ گونه زیرساخت ورزشی ندارد، گفت: ورزشکاران و نوجوانان و جوانان روستا چشم انتظار ساخت زمین چمن مصنوعی و تخصیص امکانات هستند.
وی ادامه داد: خانه بهداشت روستای رونگ در یک کانکس مستقر دایر شده است و خدمات میدهد لذا نیازمند ساختمان برای خانه بهداشت است تا بتوان خدمات مطلوب ارائه کنند.
دهیار روستای رونگ فاصله روستای رونگ تا مرکز دهستان مهبان ۲۰ کیلومتر است که تردد ماشین آلات راه آهن در طول مسیر از روستای متسنگ تا هیتک و سرگرانی سبب شده تا آسفالت ۲۹ سال قبل کاملا تخریب شود و متاسفانه مشکل بدتر اینکه رانندگان ماشین آلات سنگین شرکت راه آهن قوانین و مقررات را رعایت نمی کتند و هر جور دلشان می خواهد رانندگی می کنند که مردم از دست آنها کلافه شده اند و بارها شاهد تصادفات و حوادث رانندگی بوده ایم.
انتهای پیام