حجتالاسلام حسین ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نقش مهم اما صادق(ع) در انتقال مفاهیم دینی اظهار کرد: با توجه به شرایط عصر زندگانی امام جعفر صادق(ع)، ایشان نسبت به سایر معصومین فرصت بیشتری برای انتقال و گسترش مفاهیم و آموزههای دینی داشتند. در مذهب شیعه بیشترین روایات از امام جعفر صادق(ع) و امام محمد باقر(ع) به دست ما رسیده است؛ به همین علت امام صادق(ع) را رئیس مذهب شیعه میدانند.
وی افزود: در روایات شیعه و اهل سنت نقل شده که آن حضرت حدود ۴۰۰۰ شاگرد داشت و برخی از بزرگان اهل سنت و دانشمندان بزرگی چون جابر ابن حیان از شاگردان امام صادق(ع) بودهاند. براساس بررسیها مشخص شده بیشترین مفاهیم دینی و احادیث توسط ایشان منتقل شده است.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه امام جعفر صادق(ع) الگویی برای همه ما باشد، گفت: اهل بیت(ع) از عابدان و زاهدان زمانه خود بودند. عبادات امام جعفر صادق(ع) نیز از آن دسته خصوصیات شخصیتی ایشان است که به آن پرداخته شده است. در کنار این، آن حضرت در زمینههای اخلاقی هم الگوی مردم عصر خود بود و متناسب با فرهنگ و شرایط عصر خود رفتار و در تمام موارد اعتدال را رعایت میکرد.
ابراهیمی عنوان کرد: اهل بیت(ع) دنبال تمدنسازی و گسترش آن بودند. زندگی امام جعفر صادق(ع) نیز نمونه بارز این موضوع است؛ شاهد مثال آن هم حدیثی از ایشان است که میفرماید «آن چیزی که برای شما عزت به همراه دارد، برتری در علم و دانش است». رهبر انقلاب نیز بارها بر این موضوع تاکید داشته است.
وی درباره سیره امام جعفر صادق(ع) در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: امام صادق(ع) میفرماید «کسی که بخواهد امر به معروف و نهی از منکر کند، باید سه خصلت مهم داشته باشد؛ اول آنکه بر معارف دینی تسلط داشته باشد؛ دوم آنچه را که میخواهد درباره آن امر یا نهی کند را به خوبی بشناسد و سوم اینکه در اجرای این فریضه انصاف و عدالت را رعایت کند و خود را برتر و بالاتر از دیگران نبیند».
این کارشناس مذهبی ادامه داد: براساس احادیثی که از آن امام به ما رسیده، برای ارشاد و هدایت دیگران باید با رفاقت و مهربانی این کار را انجام داد. در خانواده نیز والدین تنها با رفاقتی که با فرزندان خود دارند، میتوانند روی آنها تاثیر بگذارند.
انتهای پیام