مهدی محمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در برخی از سامانههای عشایری ساخت و ساز غیرمجاز توسط عشایر رعایت نمیشود که در همین رابطه در اردیبهشتماه امسال دارای سه مورد ساخت و ساز غیرمجاز در سامانه های عشایری شهرستان بودیم.
وی افزود: در رابطه با این تعداد ساخت و ساز غیرمجاز در سامانه های عشایری با پیگیری لازم نسبت به قلع و قمع آن با دستور دادستان شهرستان اقدام شد.
محمدی با اشاره به ورود عشایر به سامانههای عشایری شهرستان بهار تصریح کرد: شهرستان بهار دارای هفت سامانه عشایری بوده که از این تعداد شش سامانه در بخش مرکزی و یک سامانه در بخش صالح آباد واقع شده است.
وی یادآور شد: از هفت سامانه عشایری تعداد پنج سامانه دارای طرح مرتعداری مصوب بوده و دو سامانه نیز براساس کارت پروانه چرا که برای آنها صادر شده، کارهای آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه بعضی از عشایر در برخی از سامانه های عشایری شهرستان مستقر شده و برخی هنوز وارد سامانه های عشایری شهرستان نشدهاند، خاطرنشان کرد: عشایر شهرستان بهار به علت اینکه زندگی آنها به تبع دیگر عشایر وابسته به مرتع است، به خوبی از مراتع نگهداری کرده و کمک کار منابع طبیعی هستند و به ویژه در پیشگیری از آتش سوزی مراتع کمک بسیار دارند.
محمدی در ادامه با بیان اینکه عشایر غیرمجاز در شهرستان بهار محدود و به ندرت است، افزود: هر سامانه عشایری براساس طرح و کارت پروانه چرا که به آنها تعلق گرفته، یک محدوده خاص دارند که میزان و مساحت و تعداد دام مجاز که می توانند از آن استفاده کنند، مشخص شده و اکثر سامانههای عشایری حدود ۹۰ درصد این موضوع را رعایت کرده و از ورود دام غیرمجاز به سامانه های عشایری خودداری می کنند و مراقب مراتع شهرستان هستند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار همچنین از وجود ۶۴۵ هکتار جنگل دستکاشت در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: شهرستان بهار دارای ۴۲ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی بوده که ۶۴۵ هکتار آن به جنگل دستکاشت اختصاص دارد و شهرستان دارای جنگل طبیعی نیست.
به گزارش ایسنا، ۵۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان بهار جزء اراضی ملی و زیر پوشش اداره منابع طبیعی هستند.
انتهای پیام