در جلسه شورای اسلامی شهر مشهد به تصویب رسید؛

احداث پل‌های سوم تقاطع‌های غیر همسطح شهید فهمیده و خیام مشهد

با مصوبه شورای شهر مشهد و در راستای حل معضل ترافیک بزرگراه شهید چراغچی در تقاطع با بلوار توس و بلوار خیام  پل سوم تقاطع‌ غیر همسطح شهید فهمیده و همچنین پل سوم تقاطع غیر همسطح خیام احداث می‌شود.

لایحه دوفوریتی پروژه‌ احداث پل سوم تقاطع غیر همسطح شهید فهمیده و احداث پل سوم تقاطع غیر همسطح خیام، امروز ۲۵ اردیبهشت ماه در هفتادونهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهدبه تصویب رسید.

در راستای حل معضل ترافیک بزرگراه شهید چراغچی در تقاطع با بلوار توس و بلوار خیام که باعث اتلاف وقت و تاخیر زیاد در سفرهای شهروندان می‌شود شهرداری مشهد در نظر دارد با استفاده از توان فنی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء و روش اجرای سگمنتال بدون انسداد ترافیکی معابر نسبت به احداث سطح سوم تقاطع‌های غیر همسطح شهید فهمیده و خیام توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء مطابق لایحه زیر اقدام کند.

براساس این لایحه شهرداری مشهد مکلف است نسبت به اجرای پروژه‌های احداث پل سوم تقاطع غیر همسطح شهید فهمیده و احداث پل سوم تقاطع غیر همسطح خیام به روش طرح و ساخت (ETC) با برآورد تقریبی مبلغ ٨،۵٠٠،٠٠٠،٠٠٠،٠٠٠ ریال به صورت ۵۰ درصد نقد و ۵٠ درصد غیر نقد با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اقدام کند. 

محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد در خصوص این لایحه اظهار کرد: برنامه‌هایی که ارائه کردیم با محوریت اجرای پروژه‌های خاص، کلان‌پروژه‌ها و حل مشکلات مخصوصا مشکلات مرتبط با حاشیه شهر است.

وی بیان کرد: سه پروژه میدان خیام، میدان شهید فهمیده و تکمیل دسترسی میدان انقلاب به سمت بلوار نماز جزو پروژه‌های اساسی بوده که این پروژه‌ها در بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است. با توجه به موضوعاتی که مطرح کردیم و دیدگاه شورا نیز تسریع در پروژه‌ها است، برای تسریع در انجام کار درخواست دوفوریتی دادیم.

اکثر پروژه‌ها در بودجه دارای مطالعات مناسب نیست

قلندر افزود: دو پروژه اول را به قرارگاه خاتم واگذار خواهیم کرد که تمکن مالی دارد. پروژه‌ها باید با سریع‌ترین زمان و کمترین قیمت انجام شود. در یک سال گذشته در حوزه مطالعات عملکرد مناسبی نداشتیم و اکثر پروژه‌ها در بودجه دارای مطالعات مناسب نیست.

در بخش دیگری از جلسه لایحه دوفوریتی پروژه اتصال تقاطع انقلاب اسلامی به بلوار نماز تصویب شد. به منظور توزیع بهتر تمایلات حرکتی شهروندان و کاهش بار ترافیکی بزرگراه شهید قاسم سلیمانی شهرداری مشهد در نظر دارد با توجه به توانمندی و استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات سازمان عمران نسبت به اجرای پروژه اتصال تقاطع انقلاب اسلامی به بلوار نماز و تسهیل تردد در تقاطع مذکور توسط سازمان عمران مطابق لایحه زیر اقدام کند.

براساس این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده می‌شود به منظور اجرای پروژه اتصال تقاطع انقلاب اسلامی به بلوار نماز و اجرای مقاوم‌سازی پل انقلاب اسلامی نسبت به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲,۱۸۰,۰۰٣,١٧٣,۹۰۱ ریال با ضریب کلی ۲۷,۶۷ درصد پلوس با سازمان عمران شهرداری مشهد اقدام کند.

در ادامه جلسه طرح احداث کانون‌های فرهنگی، ورزشی و تربیتی در مجاورت مساجد سطح شهر که از جلسه گذشته ناتمام مانده بود، مورد بررسی قرار گرفت. در جلسه گذشته ماده واحده این طرح به تصویب رسیده بود که براساس این طرح شهرداری مشهد مکلف است در راستای اجرای وظایف با موضوع مسجدمحوری و به منظور تثبیت و تقویت طرح ایجاد مراکز فرهنگی مجاور مساجد، ارتقاء جایگاه مساجد به عنوان اصلی‌ترین پایگاه‌های عبادی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین مردم‌سپاری فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی با همکاری نهادهای ذی‌ربط ظرف مدت ۶ سال نسبت به مشارکت در احداث مراکز فرهنگی، هنری، ورزشی و تربیتی در مجاورت ۶۰ مسجد شهر اقدام کند.

در این طرح تعیین مساجد موضوع ماده واحده با هماهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد و با اولویت مساجدی است که زمین مورد نیاز را صرفا در مجاورت خود داشته یا در بنای موجود مسجد امکان احداث مرکز وجود داشته باشد. مراکز مذکور از طریق تملک و تأمین زمین مورد نیاز در مجاورت مساجد توسط شهرداری و یا از ظرفیت‌های ایجاد شده در آیین‌نامه خیرین شهریار و مشارکت‌های مردمی خیرخواهانه خواهد بود.

مشارکت در احداث ساختمان مراکز باید متناسب با نیازها، مسائل و اقتضائات محلات و طی مراحل قانونی باشد. مدیریت مراکز در قالب تفاهم‌نامه توسط امام جماعت و هیأت امنای مساجد و صرفاً برای بهره‌برداری، فرهنگی، هنری، ورزشی، تربیتی و رسانه و به صورت عام‌المنفعه خواهد بود. شهرداری مشهد مکلف است به گونه‌ای اقدام کند که هر سال حداقل ۱۰ مرکز را مورد بهره‌برداری قرار دهد.

در بخش دیگری از جلسه لایحه مجوز انعقاد قرارداد خرید ۹۹ دستگاه کمپرسی و کشنده تصویب شد. براساس این لایحه به شهرداری مشهد اجازه داده می‌شود به منظور تأمین خودروهای سنگین مورد نیاز جهت اجرای پروژه‌ها و خدمات شهری، نسبت به انعقاد قرارداد خرید ۹۹ دستگاه کمپرسی و کشنده با گروه خودروسازی بهمن لیزینگ به قیمت کارخانه و قیمت پایه بورس که هر دو دارای یک قیمت هستند، اقدام کند.

در ادامه لایحه اصلاح دستورالعمل اعطای تسهیلات به جانباختگان و معلولان آتش‌نشان به تصویب رسید. براساس این لایحه سازمان به منظور تامین سایر هزینه‌های ضروری و قدردانی از فداکاری جانباختگان و حادثه‌دیدگان راه خدمت (حادثه‌دیده ۶۶ درصد به بالا)، معادل یک دیه کامل انسان در ماه غیر حرام و در خصوص حادثه‌دیدگان راه خدمت (کمتر از ۶۶ درصد)، معادل دیه متعلقه بر مبنای دیه کامل در ماه غیر حرام و بر مبنای نرخ دیه زمان پرداخت اقدام خواهد کرد.

در صورتی که جانباخته یا حادثه‌دیده راه خدمت بالای ۶۶ درصد فاقد مسکن باشد و این موضوع به تایید سازمان برسد، برای یک نوبت تا سقف مبلغ سه برابر معاملات جز، به افراد تحت تکفل جانباخته و تا سقف دو برابر معاملات جز به حادثه‌دیدگان راه خدمت (بالای ۶۶ درصد) کمک هزینه تامین مسکن بلاعوض پرداخت شود.

نام‌گذاری معابر بافت تاریخی سرشور

در بخش دیگری از جلسه لایحه نام‌گذاری تعدادی از معابر بافت تاریخی سرشور تصویب شد. براساس این لایحه سرشور ۲ به نام فراش‌باشی، سرشور ۳ به نام دربان‌باشی، سرشور ۵ به نام آیت‌الله فقیه سبزواری، سرشور ۷ به نام خدابخش، سرشور ۸ به نام شهید محمدجواد قنادان، سرشور ۱۰ به نام ذوالفقار، سرشور ۱۲ به نام مشیر، سرشور ۱۳ به نام خمسه، سرشور ۱۴ به نام مکتب‌دار، سرشور ۱۵ به نام شهید مهدی رفیعی، سرشور ۱۸ به نام شیخ رمضان، سرشور ۲۰ به نام کتیبه‌دوز، سرشور ۲۱ به نام شهید محمود اسلامی، سرشور ۲۳ به نام حسینیه، سرشور ۲۴ به نام چهنو، سرشور ۲۵ به نام فروغ آذرخشی، سرشور ۲۵ فرعی اول دست چپ به نام فریدون، سرشور ۲۶ به نام چراغچی‌باشی، سرشور ۲۷ به نام علماء، سرشور ۲۹ به نام شهید خلیل جوانمرد قصاب، سرشور ۳۱ به نام کفش‌دارباشی، سرشور ۳۲ به نام بخشایش، سرشور ۳۳ به نام موذن‌باشی، سرشور ۳۴ به نام شهید سید حسین شهرستانی، سرشور ۳۵ به نام شریف‌زاده و سرشور ۳۸ به نام صحاف‌باشی نام‌گذاری شدند. 

انرژی جدیدی در شهرداری مشهد دمیده خواهد شد

همچنین در ابتدای این جلسه حسن موحدیان، رئیس شورای شهر مشهد اظهار کرد: جامعه اسلامی در زمان امام صادق(ع) از لحاظ سیاسی ‌ و اجتماعی با فرازونشیب‌ها و تحولات زیادی روبه‌رو بود که امام صادق(ع) از این فرصت آشفتگی استفاده و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرده و با توجه به نیاز شدید جامعه نهضت علمی و فرهنگی امام محمد باقر(ع) را با جدید دنبال کردند. امام صادق(ع) ۴۰۰۰ شاگرد داشتند و توانستند شاگردان بزرگی تربیت کنند که منابعی برای آیات و احادیث شد.

وی با بیان اینکه هفته گذشته استاندار به همراه تیمی به کربلا سفر کردند و من هم همراهشان بودم، عنوان کرد: تفاهم‌نامه خواهرخواندگی که قبلا در شورا تصویب شده بود، نوشته و کار بسیار بزرگی انجام شد. طرف عراقی نیز بسیار علاقه‌مند بود که ارتباطات فرهنگی و اجتماعی خوبی را با مشهد برقرار کنند. استاندار کربلا بسیار مشتاق و با شوق به دنبال امضای تفاهم‌نامه بود. با آقای گنابادی‌نژاد، معاون زیارت استانداری و شهردار جلسه داشتیم که قرار شد عملیاتی شود و مانند سایر خواهرخواندگی‌ها به فراموشی سپرده نشود.

موحدیان گفت: شهردار به صورت رسمی و با حکم وزیر کشور فعالیت خود را از صبح روز گذشته آغاز کرد. امیدواریم آقای قلندر با سرعت بر اوضاع شهری، برنامه‌ها و انتظارت شورا مسلط شود و امور را به پیش ببرد. انرژی جدیدی در شهرداری دمیده خواهد شد. امیدواریم در دو سال باقی‌مانده پروژه‌های مد نظر شورا عملیاتی شود.

وی با اشاره به روز روابط عمومی تصریح کرد: روابط عمومی‌ها وظیفه بسیار سنگینی دارند و کارشان حساس است. اطلاع‌رسانی به موقع و ارتباط دستگاه‌ها با مردم و تعامل دو طرفه کار مهمی است.

موحدیان با اشاره به روز جمعیت خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری مدت‌هاست در ارتباط با سالمندی جامعه دغدغه‌مند هستند، تذکرات شدیدی دادند و همیشه نیز نسبت به آن هشدار دادند. امیدواریم دستگاه‌های فرهنگی به این مسئله ورود جدی داشته باشند تا جامعه سالمند نداشته باشیم و مجبور شویم نیازهای خود را از جامعه دیگر تامین کنیم. 

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402022516385
  • خبرنگار : 50107