داوری ۲۰ مقاله حوزه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم‌پزشکی مجازی

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند و دبیر کمیته علمی اولین  کنگره هوش مصنوعی در علوم‌پزشکی گفت: سال گذشته، طی همکاری با مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی،۳۰ مقاله به دانشگاه رسید که ۲۰ مقاله از این تعداد مراحل داوری قرار گرفتند.

به گزارش ایسنا، دکتر آرش خجسته در نشست خبری «اولین کنگره هوش مصنوعی در علوم‌پزشکی» که صبح امروز،  ۲۵ اردیبهشت در دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند در دوران پاندمی کرونا نقش موثری در ترویج آموزش پزشکی به صورت مجازی داشت،  اظهار کرد: در این زمان سامانه آموزش مجازی در دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند طراحی و اجرا شد و اکنون حدود ۹ هزار دانشجو به واحدهای درسی خود را به صورت الکترونیک می‌گذرانند. همچنین ۴۰ هزار دانشجو، واحدهای اختیاری درسی مانند «طب ایرانی» و «بلایا و حوادث» را در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت مجازی می‌خوانند. 

دکتر خجسته ادامه داد: بکارگیری عرصه‌های دیجیتال در آموزش سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود.  ما در زمینه آموزش مجازی به موفقیت‌هایی دست یافته‌ایم و معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ترویج عرصه‌های دیجیتال در آموزش تاکید دارد. همچنین وزارت بهداشت بر بکارگرفتن عرصه دیجیتال در سلامت تاکید می‌کند. 

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند با بیان اینکه تغییرات محدود به تغییر نام این مرکز آموزشی نمی‌شود، گفت: علاوه بر تغییر نام، ماموریت‌های محوله به دانشگاه نیز تغییر کرد. دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند می‌بایست با همکاری سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در جهت جاری شدن فناوری‌های دیجیتال در تمام حوزه‌های سلامت گام بردارد.  در واقع، دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند می‌تواند نقش یک چهارراه را داشته باشد که فناوری‌های دیجیتال از این مرکز به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی دیگر منتقل  شود. 

دکتر خجسته با بیان اینکه هوش مصنوعی در قله فناوری دیجیتال قرار دارد، ادامه داد: هوش‌مصنوعی در برنامه‌های راهبردی کشورهای جهان قرار دارد. هوش مصنوعی در برنامه‌های کلان کشورها و در حوزه‌هایی مانند  حمل و نقل، امنیت سایبری،توریسم، درمان و سلامت نقش دارد و به طور قطع، درمان و سلامت را باید مهم‌ترین حوزه در ارتباط با هوش مصنوعی دانست. 

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند اظهار کرد: هوش مصنوعی و اهمیت ترویج آن را جزو برنامه‌های اصلی خود قرار داده‌ایم و در ابن راستا اولین مدرسه تابستانی هوش مصنوعی را در تابستان سال گذشته برگزار کردیم. همچنین ژورنال کلاب‌هایی را برای دانشجویان به صورت مجازی برگزار کرده‌ایم. برگزاری اولین سمپوزیم علمی درباره هوش مصنوعی در دی ماه سال گذشته از دیگر اقدامات ما به حساب می‌آید. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی را معرفی کرده‌ایم.و

وی با بیان اینکه کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت در جزیره کیش برگزار می‌شود، گفت: ۳۳ مدعو از کشورهای ایالات متحده، اسپانیا، پاکستان، چین، به صورت مجازی و حضوری در این کنگره شرکت می‌کنند. ۱۵ کارگاه آموزشی و یک سمپزیوم دانشجویی در این کنگره برگزار می‌شود. دانشگاه‌های علوم‌پزشکی نیز در غرفه‌هایی که در اختیار دارند، دستاوردهای خود در این حوزه را معرفی می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند ادامه داد: امیدواریم که با برگزاری این کنگره بتوانیم گفتمان کاربرد ترویج هوش مصنوعی را برای سیاست‌گذاران این حوزه مانند وزارت ارتباطات جاری کنیم و از مرحله ترویج به حوزه کاربرد برسیم. 

وی در پاسخ به پرسشی درباره کاربرد هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلف گفت: تکنولوژی همواره دو لبه دارد. تکنولوژی می‌تواند هم به صورت درست و هم به صورت نادرست استفاده شود. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی می‌تواند در حوزه درمان باشد. در گذشته، پزشکانی همچون ابن‌سینا برای درمان بیماران از حواس پنج‌گانه خود استفاده می‌کردند.

دکتر خجسته ادامه داد:در گذر زمان،برخی از تجهیزات پزشکی برای درمان و تشخیص بیماری‌ها کاربرد داشتند.  با استفاده از  هوش مصنوعی در حوزه درمان می‌تواند بروز خطا در تشخیص بیماری را کاهش دهد و پزشکان با توجه به اطلاعات بالینی که درباره بیمار به ثبت رسید است با فشار دادن یک دکمه مراحل تشخیصی را طی کنند. 

وی با بیان اینکه گروه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند شکل گرفته است، گفت: ۲ واحد انتخابی هوش مصنوعی برای دانشجویان درنظر گرفته شده است که می‌بایست از واحد انتخابی به واحد درسی قطعی تبدیل شود. 

دکتر خجسته با بیان اینکه از منظر تولید مقالات علمی در حوزه هوش مصنوعی در جایگاه ۱۵ دنیا قرار داریم، گفت: ایران  رتبه نخست منطقه از منظر تولید مقاله در حوزه هوش مصنوعی را در اختیار دارد. ما در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در زندگی مردم از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم و  اگرچه مقالات خوبی تولید کرده‌ایم اما در زمینه کاربردی موفق نیستیم. کشورهای چین،سنگاپور و امارات در زمینه کاربردی‌سازی موفق هستند.

وی با بیان اینکه ساخت اولین «کلان‌شهر هوشمند سلامت» را به عنوان قطع‌نامه برگزاری کنگره هوش‌مصنوعی در کانون توجه قرار داده‌ایم،گفت: این پروژه ملی می‌تواند با کمک مجلس و دولت اتفاق بیفتد که خدمات پزشکی به مناطقی که دسترسی مناسبی به خدمات ندارند، در دسترس باشد. 
دکتر خجسته ادامه داد: اولین سیستم دوراپزشکی را در شهر «لیردف» در شرق استان هرمزگان دایر کردیم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند در پاسخ به پرسش ایسنا درباره جزئیات کارگاه های آموزشی در کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در امر آموزش اهمیت دارد چرا که ربات آموزشی در کنار دانشجویان حضور دارند.  آموزش پزشکی شخصی محور را برای دانشجویان درنظر گرفته‌ایم. پنل آموزشی ما از کیفیت کافی برخوردار است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند با مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی در خصوص بکارگیری هوش مصنوعی در عرصه آموزش گفت:  سال گذشته،  تفاهم‌نامه‌ای در زمینه همکاری و استفاده از هوش مصنوعی در اجرای برنامه‌ها و مطالعات مشترک تحقیقاتی با مرکز تحقیقات راهبردی (نصر) داشته‌ایم. در ارتباط با تین موضوع، ۳۰ طرح به دانشگاه آمد که ۲۰ طرح در مسیر داوری قرار گرفتند و ما از این طرح‌ها حمایت کردیم.امیدواریم که در سال آتی بتوانیم در کنار موسسه نصر اقداماتی در این زمینه داشته باشیم.

انتهای پیام
 

  • دوشنبه/ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402022516255
  • خبرنگار : 71664