به گزارش ایسنا، امروزه مصارف گلمحمدی فراتر از تهیه گلاب رفته است و مصارف بسیاری در واحدهای تولید لوازم آرایشی، بهداشتی، درمانی و خوراکی تولیدی دارد، در سالهای اخیر کشت گلمحمدی در چهارمحال و بختیاری رونق بسیاری گرفته است، این محصول کمآببر و اقتصادی جایگزین بسیاری از محصولات کشاورزی آببر و بدون صرفه اقتصادی شده است.
کشت گلمحمدی از دیرباز در حیات منازل، باغچههای کوچک درب خانهها، پارکها و فضای سبز مرسوم بود و عطر دلنشین آن در بین آحاد مردم از محبوبیت خاصی برخوردار است، بنابراین همه بر این امر واقف هستیم که از زمان باز شدن غنچه گلمحمدی تا زمان برداشت آن فاصله زیادی وجود ندارد و اگر اقدام به برداشت آن نکنیم، محصول از بین میرود، بنابراین در مزارع بزرگ کشت گلمحمدی تامین نیروی انسانی لازم برای برداشت محصول باتوجه به مدت زمان کم برای برداشت از اهمیت بالایی برخوردار است.
کشت گلمحمدی علاوه بر داشتن بازار فروش خوب، میتواند اشتغالزایی نیز ایجاد کند، هر چند مدت زمان برداشت محصول زیاد نیست، بنابراین اگر واحدهای فرآوری این محصول در استان ایجاد شود، میتواند به داشتن شغل پایدار کمک کند.
همه بر این امر واقف هستیم که تولید هر محصولی نیاز به حمایت دارد و تولیدکننده به تنهایی و با دست خالی نمیتواند تمام موانع را از پیش پای خود بردارد، اگر این موانع در سالهای متمادی کشاورز را درگیر خود کند، باعث میشود که از تولید دلسرد شود و نتواند به مسیر خود ادامه دهد.
سرمازدگی محصولات کشاورزی یکی از مشکلاتی است که کشاورزان چهارمحال و بختیاری با آن درگیر هستند، بنابراین اندیشیدن تدابیر لازم برای جلوگیری از این امر و همچنین حمایت بیمهای از کشاورزان آسیبدیده یک ضرورت قابل انکار بهشمار میرود.
نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فرآوری گلمحمدی در چهارمحال و بختیاری موجب شده تا عمده این محصول تولیدی به کاشان و یزد ارسال شود و سود عمده آن به جای اینکه در جیب کشاورز برود و برای استان سود اقتصادی داشته باشد، به جیب دیگران میرود.
سرمازدگی سال گذشته محصول گلمحمدی مزرعهام را از بین برد
بنیادی- تولیدکننده گل محمدی در شهرستان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه مزرعه بنده در بخش فرخشهر واقع شده و مساحت آن ۱۴ هکتار است، اظهار کرد: امسال هنوز به فصل برداشت گل محمدی در استان نرسیدهایم و نمیتوان پیشبینی دقیقی از میزان برداشت محصول داشت.
وی افزود: سال گذشته بهعلت سرمازدگی تمام محصول مزرعه گلمحمدی بنده از بین رفت و بسیار متضرر شدم، امیدوارم امسال با این مشکل مواجه نشوم.
بنیادی با بیان اینکه بهدنبال توسعه مزرعه گلمحمدی خود نیستم، گفت: بلکه درصدد هستم سطح زیر کشت خود را کاهش دهم، سرمازدگی زحمت یکسال کشاورز را بر باد میدهد.
این تولیدکننده گل محمدی با اشاره به اینکه بیش از یک دهم محصول گلمحمدی را فرآوری میکنم، عنوان کرد: مابقی محصول بهصورت خام به فروش میرسد، مشکل کمبود نیروی انسانی برای برداشت گلمحمدی نسبت به سالهای قبل کمتر شده است.
وی در پایان تاکید کرد: سال گذشته قیمت هر کیلوگرم گل محمدی ۵۵ هزار تومان بود، امسال هنوز قیمت جدید مشخص نشده است.
گلهای محمدی برای فرآوری به کاشان و یزد ارسال میشود
نوروزی- تولیدکننده گل محمدی در شهر چلیچه از توابع شهرستان فارسان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مساحت مزرعه بنده ۱۵ هکتار است و سال گذشته حدود ۱۴۸ تن گلمحمدی از این مزرعه برداشت کردم.
وی با بیان اینکه سال گذشته بخشی از محصول گلمحمدی بنده بهعلت سرمازدگی از بین رفت، گفت: متاسفانه هیچ خسارتی توسط بیمه به بنده پرداخت نشد.
نوروزی با اشاره به اینکه هر کیلوگرم گل محمدی را با قیمت حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان بهفروش میرسانم، عنوان کرد: گلها برای فرآوری به کاشان و یزد ارسال میشود.
این تولیدکننده گل محمدی یادآور شد: محصول فرآوری شده گلمحمدی مشتری چندانی ندارد، سال گذشته تمامی گلها بهصورت خام بهفروش رفت، اما گلابهای تولیدی همچنان بهفروش نرفته است، یکی از دلایل آن کاهش قدرت خرید مردم است و گلاب در سبد خانوارها جایگاه چندانی ندارد.
وی در پایان تصریح کرد: برای برداشت محصول گلمحمدی با مشکل تامین نیروی انسانی مواجه هستیم و بخشی از محصول به همین دلیل به هدر میرود.
سطح زیر کشت گلمحمدی در چهارمحال و بختیاری ۳۰۰ هکتار است
حسین برزگر- مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه سطح زیر کشت گلمحمدی در استان بالغ بر ۳۰۰ هکتار است، اظهار کرد: قطعا سطح زیر کشت گلمحمدی با توجه به نیاز آبی پایین و سیاست توسعه گیاهان دارویی در استان توسعه پیدا میکند.
وی با بیان توسعه واحدهای تبدیلی، تکمیلی و فرآوری گلمحمدی در حیطه اختیارات وزارت صمت است، عنوان کرد: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است، حداقل سه کارگاه فعال فرآوری این محصول در استان وجود دارد و دو کارگاه دیگر نیز در دست احداث است.
برزگر در خصوص خسارتهای وارده به مزارع گلمحمدی در چهارمحال و بختیاری در سال گذشته، بیان کرد: گلمحمدی در سنوات گذشته تحت پوشش بیمه نبود، سال گذشته پیگیریها از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام شد، اما تا آنجایی که اطلاع دارم، این کار هنوز انجام نشده است.
انتهای پیام