دکتر حسین بلندی شنبه ۲۳ اردیبهشت در اجلاس رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که در شیراز در حال برگزاری است، مهمترین رویکرد دانشگاه علمی کاربردی در دوره مدیریتی جدید را کمک به ایجاد اشتغال مولد و پایدار در کشور و مقابله با بیکاری عنوان کرد.
او تاکید کرد: مراکز مجری به عنوان بازوان اجرایی این نظام آموزشی، نقطه اتصال بین برنامههای ستاد و بازار کار به شمار میروند و انتظار میرود در راستای اجرایی کردن سیاستها پیشرو باشند.
بلندی گفت: این دانشگاه با رسالت پاسخگویی به نیاز تامین نیروی انسانی بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، صنعتی، کشاورزی و ... کشور تاسیس شد و با استفاده بهینه از ظرفیتها، به عنوان بنیانی برای توانمندسازی سرمایههای انسانی؛ امکان ثروتآفرینی و قابلیت دسترسی بازارکار را به نیروی انسانی مومن، متخصص و کارآفرین فراهم آورده است.
او با بیان اینکه ملاک صدور مجوز برای دورههای آموزشی در این دانشگاه، نیاز تخصصی است، عنوان کرد: آموزش براساس نیاز دستگاههای اجرایی و بخشهای اقتصادی است و تا زمان رفع نیاز و با تکرار دورهها ادامه مییابد. برنامههای درسی که براساس شغل و برمبنای نیازها و محدودیتهای حوزههای شغلی با روش تجزیه و تحلیل شایستگیها و توانمندیهای شغلی تدوین می شود به این دلیل است که این دانشگاه همواره مورد تقاضا بوده و برنامههای آن با قوت ادامه یافته و مییابد.
بلندی با بیان اینکه توجه به فرامین و دغدغههای رهبرمعظم انقلاب در اولویت برنامههای این دانشگاه قرار دارد، خاطرنشان کرد: بی شک آمایش دقیق رشتههای دانشگاهی و پذیرش دانشجو متناسب با نیازهای کشور ضمن ایجاد اشتغال و جلوگیری از بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی به حل بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی کمک شایانی خواهد کرد.
او همچنین گفت: از آن جایی که مبنای توسعه آموزش عالی باید رشتههای دانشگاهی باشند که ظرفیت اشتغال بالاتری متناسب با نیاز جامعه دارند لذا نخستین هدفگذاری در دوره جدید مدیریتی دانشگاه، اجرای طرح آمایش آموزش عالی علمی کاربردی در برشهای ملی، استانی و محلی و براساس اسناد بالادستی بود که در پی اجرای فاز اول آن در بهمن سال گذشته ۲۶۰۰ کدرشته محل از ۸۸۰۰ کد رشته محل موجود با وضعیت اشتغالپذیری ضعیف و یا فاقد متقاضی تحصیل حذف شدند.
بلندی خاطرنشان کرد: با شناسایی مشاغل نوظهور و طراحی ۱۲۵ رشته جدید متناسب با آن در فاز دوم طرح برای پذیرش مهرماه امسال نیز ۱۰۰۰ کدرشته محل جدید با کدرشتهمحلهای فاقد تقاضا جایگزین شدند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: اعتقاد ما بر این است که دانشگاهها باید رشتههایی را ایجاد کنند که تضمین کننده اشتغال جوانان باشند، با این نگرش دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال ایجاد و گسترش کدرشته محلهای مبتنی بر اشتغال است تا آموزشها متناسب با نیاز بهرهبرداران و متولیان حوزههای شغلی و براساس وضعیت کنونی و آینده بازارکار ارائه شود.برای دستیابی به این هدف ساز وکارهای اجرایی لازم تنظیم شده و از مهرماه امسال به مرحله اجرا در خواهد آمد.
او برنامه ارتقای توان اشتغالپذیری دانشجویان و دانشآموختگان را یکی از برنامههای مهارتی بزرگ این دانشگاه در راستای بسترسازی اشتغال عنوان کرد و گفت: نظامهای آموزشی بر ابعاد مختلف زندگی فردی و در سطحی بالاتر بر همه حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور تاثیرگذار هستند، لذا تقویت آن و اثربخش کردن جریان آموزش به کمک طرح های مهارت آموزی در آموزش عالی منجر به توانمندسازی منابع انسانی جامعه و در نهایت پیشرفت همه جانبه و توسعه پایدار خواهد شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: باتوجه به ظرفیتهای این دانشگاه به لحاظ ارتباط با صنایع و بازار کار و همچنین دسترسی به محیط واقعی کار، ارتقای سطح مهارت دانش آموختگان بیکار دانشگاهها در دستور کار دانشگاه جامع علمی کاربردی قرار دارد.
بلندی خاطرنشان کرد: طی هماهنگیهای انجام شده، بسیاری از واحدهای متقاضی این دانشگاه که دارای شرکت های تخصصیاند، برای تحقق این مهم اعلام آمادگی کردهاند. باتوجه به تولیگری سامانه خاص (خاستگاه آموزشی صنایع) توسط این دانشگاه، صاحبان صنایع متقاضی میتوانند درخواست خود را برای دانشگاه جامع علمی کاربردی ارسال کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی در پایان خواستار اطلاعرسانی اثربخشی سیاستها و تجارب موفق دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه توانمندسازی نیروهای انسانی برای ورود به بازارکار و ارتقای توان اشتغالپذیری جوانان و همچنین همراهی بیشتر نهاهای متولی برای کمک به پیادهسازی برنامههای بسترساز اشتغال این دانشگاه شد.
انتهای پیام