اجرای طرح نذر آب در ۱۰۱ روستای کشور

معاون جذب و سازماندهی داوطلبان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: به مناسبت صدویکمین سال تاسیس جمعیت هلال‌احمر  امسال طرح نذر آب در ۱۰۱ روستا با هدف تامین آب آشامیدنی سالم  و مقابله با تنش آبی اجرا می‌شود.

محمدعلی موذن‌تبار ظهر امروز (۲۲‌ اردیبهشت‌ماه) در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه این هفته زنجان با بیان اینکه ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت هفته هلال‌احمر نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: نام‌گذاری این هفته به یمن تاسیس جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر در  قالب نهضت‌های ملی که مصادف با ۱۸ اردیبهشت تاسیس شده است، می‌باشد.

وی با بیان اینکه هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از جمعیت‌های این نهضت  فعالیت می‌کند و با افتخار جزو ۱۰ جمعیت برتر دنیاست، عنوان کرد: در حال حاضر  عضو  هیئت حاکمه این نهضت  هستیم و این نهضت با ۱۶۰ سال سابقه فعالیت ۸۰ میلیون داوطلب در دنیا دارد.

موذن‌تبار با توضیح اینکه حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر  در سطح کشور  داوطلب جمعیت هلال‌احمر  ایران هستند تا در حوادث و سوانح و ماموریت‌های محوله در کنار این سازمان باشند، ادامه داد: نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر هفت اصل دارد و با پایبندی به این اصول  شامل بی‌غرضی، بی‌طرفی، استقلال‌،  خدمات داوطلبانه، بشردوستی، یگانگی و جهان شمولی خدمات ارائه می‌دهد.

معاون جذب و سازماندهی داوطلبان  جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با توضیح اینکه چهارمین اصل نهضت بین‌المللی  صلیب سرخ و هلال‌احمر  خدمات داوطلبانه  است که نشان از داوطلبی این نهضت  دارد، گفت: در راستای این اصول اهداف تامین و احترام به انسان‌ها و حفظ کرامت انسانی، پوشش در برابری، دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت‌ها، تلاش برای تسکین  الام بشری و حمایت از سلامت و زندگی انسان‌ها بدون تبعیض  را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه هلال‌احمر علاوه بر فعالیت‌های عمومی و ستادی که دارد بیشتر ماموریت‌های محوله را سازمان‌های امداد و نجان، جوانان و داوطلبان  در سطح ملی و بین‌المللی در مواقع عادی و بحرانی انجام می‌دهند، تاکید کرد:  هلال‌احمر در ۳۱ استان ۴۶۰ شعبه و دفتر نمایندگی با ۶ هزار خانه هلال داوطلب‌محور به وظایف خود عمل می‌کند.

موذن‌تبار با اشاره به اینکه سازمان امداد و نجات با ۵۰ هزار امدادگر داوطلب آموزش‌دیده در سطوح مختلف که فعالیت‌های آن معطوف به مواقع  بحران و حوادث  در سطح ملی و بین‌المللی است نخستین گروه برای ارائه خدمات امدادی حضور پیدا می‌کنند، یادآور شد: سال گذشته در حوادث سیل و زلزله به هموطنان در سطح داخلی و در سطح بین‌المللی نیز در زلزله افغانستان، ترکیه و سوریه خدمات امدادی قابل توجهی ارائه دادیم.

معاون جذب و سازماندهی داوطلبان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه فرانچسکو روکا رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر از خدمات هلال‌احمر در این کشورها قدردانی کرد، افزود: رئیس‌جمهور ترکیه نیز نشان افتخار  به  رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران داد.

وی با بیان اینکه دروازه ورود جوانان به هلال‌احمر سازمان جوانان و امداد و نجات تا سن ۳۵ سال است، متذکر شد: بعد از این همه هموطنان می‌توانند بدون محدودیت عضو داوطلب در هلال‌احمر باشند.

این مسئول ادامه داد: سازمان داوطلبان وظیفه عضوگیری و سازماندهی آنها را در مواقع عادی دارد و در شرایط بحران با توجه به تکلیف قانونی که برعهده هلال‌احمر گذاشته شده جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیر نقدی را دارد.

موذن‌تبار، با بیان اینکه شعار اصلی سازمان داوطلبان حلقه اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان است، تاکید کرد: در  همین راستا در نوروز امسال با راه‌اندازی پویش هلال رحمت ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار بنا به فرمایشات مقام‌ معظم رهبری  شناسایی شد.

وی با توضیح اینکه هلال‌احمر، کمیته امداد، بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام راحل متولی ارائه خدمات ویژه در این محلات شدند که ۲۴۷ محله به هلال‌احمر سپرده شد، گفت: بزرگترین پروژه هلال‌احمر که با طرح نذر آب به منظور مقابله بل تنش آبی و خشکسالی اجرا می‌شود.

این‌مسئول با یادآوری اینکه بر اساس سند ۲۰۳۰ صلیب سرخ جهانی که نقشه‌راه جمعیت‌های ملی است برای مقابله با تغییرات اقلیمی محور خدمات زیست‌محیطی، آموزش، معیشتی و سلامت محور است، افزود: نذر آب به صورت ملی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان انجام می‌شود که سال گذشته این  طرح با ۳۷۷ میلیارد ریال از محل کمک‌های خیرین، استمداد بین‌المللی و منابع هلال‌احمر انجام شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402022214119
  • خبرنگار : 50163