در نشست «خالقان دیوارنگاره‌های شهر تهران» عنوان شد

اجرای بیش از ۲۳۱ پروژه دیوارنگاری شهری در پایتخت در سال گذشته

ایجاد دفتر نقاشی به وسعت پایتخت و اجرای بیش از ۲۳۱ پروژه دیوارنگاری شهری در سال گذشته از مباحثی بود که در نشست خالقان دیوارنگاره‌های شهر تهران عنوان شد.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام سایت شهر؛ عصر دیروز خانه تهران میزبان «خالقان دیوارنگاره‌های شهر تهران» با حضور رضا صیادی مدیرعامل سازمان زیباسازی، مجید قادری معاون فرهنگی و هنر شهری و هنرمندان بخش نقاشی دیواری کشورمان بود.

رضا صیادی در این مراسم ضمن قدردانی از همکاری و ‌تعامل خوب هنرمندان با سازمان زیباسازی گفت: آثار هنری خلاق نشان از این دارد که سازمان زیباسازی و شهر خانه هنرمندان است و آنچه ارزشمند و عاریتی نیست هنر است که ماندگار است.

به گفته صیادی، تاثیر تعامل میان هنرمندان و سازمان زیباسازی ایجاد دفتر نقاشی به وسعت شهر تهران است که ورق به ورق آن علاوه بر آنکه یک اثر هنری است روایتگر داستانی بر دیواره های پایتخت است.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ادامه ابراز امیدواری کرد که این دفتر نقاشی روز به روز شاهد خلق آثار بیشتر و خلاقانه‌تری باشد.

وی همچنین به بررسی و اصلاح نقاط ضعف مطرح شده از سوی هنرمندان تاکید کرد و گفت: به طور قطع به دنبال اصلاح و ایجاد فرایندهای مناسب‌تری هستیم تا ضمن عمق بخشیدن به تعاملات درهای سازمان به روی همه هنرمندان باز باشد.

در ادامه این مراسم مجید قادری معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی با بیان اینکه عرصه هنر نقاشی دیواری عرصه‌ای جذاب و قابل ستایش است، از رشد ۶۰ درصدی گسترش هنر نقاشی دیواری در پایتخت در سال ۱۴.۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۳۱ پروژه دیوار نگاری شهری در پایتخت اجرا شده است که رشدی ۵۰ تا ۶۰ درصد نشان می دهد.

به گفته قادری؛ بیش از ۵۱ هزار متر مربع از دیوارهای شهر به دست هنرمندان نقاشی شده است که رشد ۷۰ درصدی نسبت به سال قبل از نظر متراژ را شاهد هستیم.

وی ادامه داد؛ این نشان می دهد که شهر رنگ بیشتری بگیرد و شهروندان حس بهتری را تجربه کنند که این موضوع به آرامش شهر کمک شایانی می‌کند.

معاون فرهنگی و هنر شهری سازمان زیباسازی شهرتهران در ادامه افزود: در سال ۱۴.۱ مجموعا ۵ فراخوان بزرگ اعلام شده است که ۳۵۰ هنرمند با سازمان همکاری داشته اند که این اتفاق نادر و بزرگی بوده است.

بر اساس این گزارش؛ مرتضی گودرزی دیباج محقق و استاد دانشگاه نیز ضمن ایراد سخنانی از رشد کمی وکیفی به وجود آمده در حوزه نقاشی دیواری به عنوان یک اتفاق مبارک یاد کرد و ادامه داد: فرصتی که در این دوره مدیریت شهری پایتخت در اختیار هنر دیوارنگاری قرار گرفته در تاریخ بلدیه بی‌سابقه بوده است چراکه پهنه بومی به وسعت شهر در اختیار هنرمندان قرار داده شده تا ضمن رنگ بخشیدن به شهر گفتمان جدیدی میان مردم و هنر ایجاد کنند.

وی ادامه داد: البته کار بی عیب و نقص نیست حتما انتقادهایی وارد است که با تشکیل کمیته ای پژوهشی و ارزیابی کاربردی در کنار سیستمی که در حال انجام فعالیت است بازشناسی و باز تعریفی از آثار خلاقانه و هنر دیوارنگاری شهری داشته باشیم.

قادری پیشنهاد داد تا از میان هزاران اثر هنر نقاشی دیواری کار شده در سطح شهر تعدادی از آثار برجسته انتخاب و به عنوان کرسی درسی قابل دفاع و عرضه به دانشجویان باشد.

همچنین در پایان این مراسم با اهداء تندیس از پیشکسوتان هنرمند نقاشی دیواری شهری تقدیر شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1402022113556
  • خبرنگار :

برچسب‌ها