استاندار اصفهان:

فضای کسب و کار اصفهان ۱۸ پله صعود کرده است

استاندار اصفهان معتقد است: در ابتدای سال ۱۴۰۰، رتبه اصفهان در شاخص فضای کسب و کار ۲۳ بوده است، در حالی که در پایان سال ۱۴۰۱، به رتبه ۵ رسیده‌ایم و حدود ۱۸ پله صعود داشته‌ایم. مواردی از این دست حاکی از آن است که فضای کسب و کار در استان به سمت شرایط مناسب‌تر و آرمانی تر در حال حرکت است.   

هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در هتل عباسی اصفهان، صبح امروز چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت برگزار شد. در این مراسم، سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان، با بیان اینکه استان اصفهان از جایگاه ممتازی در حوزه علم و فناوری کشور برخوردار است، اظهار کرد: استان اصفهان، محصولات، صادرات و خدمات دانش بنیان بسیاری را در سال‌های گذشته در کشور ارائه کرده است. به عبارتی، استان اصفهان با وجود ۸۰۰ شرکت دانش بنیان، جایگاه دوم را در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در کشور به خودش اختصاص داده است.  

وی دو محور اصلی برای حرکت استان را مطرح کرد و گفت: بر مبنای سند آمایش استان، ما دو محور را در استان اصفهان به‌عنوان مسیر پیشرفت و آبادانی استان در نظر گرفته‌ایم. این دو محور  اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانش بنیان است.

وی ایده جدیدی را مطرح کرد و افزود: مدیریت ارشد استان در دولت سیزدهم با درک اهمیت اقتصاد دانش بنیان، تلاش کرده است که تمام مجموعه‌ها را مدیریت و پشتیبانی کند. ایده جدیدی که استان قصد دارد در حوزه اقتصاد دانش بنیان بنا کند، شهرک انیمیشن است. با وجود پیشینه‌های تاریخی و فرهنگی سرزمین‌مان، امیدوارم به زودی شهرکی را با ورود در این حوزه‌ها تاسیس کنیم.  

استاندار اصفهان با بیان اینکه سعی کرده‌ایم که ظرفیت‌های استان را برای بهبود شرایط کسب و کار و ایجاد فضای مناسب بیشتر کنیم، خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ۱۴۰۰، رتبه اصفهان در شاخص فضای کسب و کار ۲۳ بود، در حالی که در پایان سال ۱۴۰۱، به رتبه ۵ رسیدیم و حدود ۱۸ پله صعود داشته‌ایم.

وی ادامه داد: در حوزه‌های بانکی با خدمت گرفتن کمیسیون هماهنگی بانک‌ها و مساعدت‌های بانک‌ها، نسبت مصارف به منابع استان برای اولین بار به عدد بالغ بر ۷۶ درصد رسید، در حالی که در ابتدای دولت سیزدهم در استان، عدد ۵۴ را داشتیم. ۲۲ درصد رشد در این زمینه، حاکی از آن است که در حوزه پشتیبانی بنگاه‌های اقتصادی، رویکرد بانک‌ها تغییر پیدا کرده است. همچنین، قریب به ۳۲ هزار میلیارد تسهیلاتی که تنها در سال ۱۴۰۱ برای بانک‌های استان تکلیف شده بود، انجام شد و این نشانه آن است که حرکت‌های خوبی انجام می‌شود.  

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: همکاران ما در حوزه معاونت اقتصادی قریب به ۴۰۰ بنگاه اقتصادی راکد را از ۹۴۱ بنگاه اقتصادی استان که در سال‌های گذشته راکد شده بود را به چرخه تولید برگرداندند. تمام این موارد حاکی از آن است که فضای کسب و کار در استان به سمت شرایط مناسب‌تر و آرمانی‌تر در حال حرکت است. علاوه بر این، پس از سی سال که پروژه‌های تامین آب در استان متوقف بوده، طی یک سال گذشته دو پروژه بسیار مهم آغاز شده و در یکی از آن‌ها قریب به ۲۵۰ کیلومتر و در دیگری حدود ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر پیش رفته‌ایم.  

در ادامه، قاسم  مصلحی، رئیس جشنواره شیخ بهایی و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، ضمن بیان اینکه در شهرک‌هاd علمی و تحقیقاتی اصفهان، ۸۹۰۰ نفر شاغل هستند و بالغ بر ۵۵۰ نفر از این تعداد، مدرک دکتری دارند، اظهار کرد: بودجه ما در شهرک بسیار ناچیز است، اما تاریخچه موجود نشان می‌دهد که از این بودجه ناچیز می‌شود دستاوردها و نتایج خوبی به دست آورد.  

وی ادامه داد: حدود ۶۸۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد و این از افتخارات ما است. اما این تمام واقعیت نیست و یک سری مشکلات هم وجود دارد، اما معمولا تاریخچه‌ای از کسانی که شکست خورده‌اند، وجود ندارد.  

مصلحی ادامه داد: در بحث زیست بوم فناوری، عناصر و اجزایی وجود دارند که همه این عناصر باید کار کنند؛ دانشگاه، رساله، پایان نامه، پارک‌ها، شهرک‌ها. علاوه بر این موارد، یکی از این اجراء مهم، صنعت است.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، یادآور شد: صنایع بزرگ باید وارد موضوع شوند و بتوانند موضوع و ایده تعریف کنند و از آن‌ها حمایت کنند تا این کار شکل بگیرد، به بیان دیگر، اگر ما به دنبال اشتغال انفجاری یا ایجاد شرکت‌های دانش بنیان هستیم، از این مسیر باید حرکت کنیم. بحث سودآوری است ونه ضرر کردن؛ اگر شرکت‌های بزرگ وارد این موضوع شوند و در تعدادی از طرح‌ها هم شکست بخورند، اتفاقی نمی‌افتد، چرا که مثل این است که به یک کوه سنگ کوچکی بخورد، اما برای یک جوان و یک هیئت علمی خطر بسیار بزرگی است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402022013206
  • خبرنگار :