دکتر عبدالحسین خسروپناه چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت در نشست هماندیشی با رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس در دانشگاه شیراز با بیان اینکه توجه شورایعالی انقلاب فرهنگی به حوزه علم، فناوری و فرهنگ است، گفت: رویکرد ما این است که علاوه بر ارتباط با وزارتخانهها، به صورت مستقیم با اعضای هیأت علمی هم ارتباط داشته باشیم.بههمین دلیل سفرهای استانی را آغاز کردهایم.
او افزود: ارتباط مستقیم با اعضای هیأت علمی و نخبگان، علاوه بر اینکه به ارتباط بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با جامعه کمک میکند، باعث میشود که شورا از نظرات و تخصص هرچه بیشتر اساتید، متخصصان و صاحبنظرانکمک و بهره بگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با یادآوری اینکه مصوبات این شورا حتی بر مصوبات مجلس شورای اسلامیهم مقدم هست، عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان مرجع عالی سیاستگذاری، تعیین خط مشی، تصمیمگیری و هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کشور در چارچوب سیاستهای کلی نظام محسوب میشود و تصمیمات و مصوبات آن لازمالاجراست.
خسروپناه به فعالیتهای اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت: کار اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی ۴ حوزه است که شامل راهبینی (رصد فعالیتها و اولویتیابی)، راهبردی، بعد راهبری و نظارت میشود.
او اظهار کرد: سیاستهایی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تبیین شده، سیاستهای دقیقی هست و این به دلیل راهبریهای بعد از راهبردهاست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به تأسیس مرکز رصد، برنامهریزی و ارزیابی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: پس از راهاندازی این مرکز، با تمام مراکز رصد کشور ارتباط گرفتهایم تا اولویتهای کشور را شناسایی کنیم.
خسروپناه با بیان اینکه نقشه مهندسی فرهنگی کشور یکی از نقشههای مهم است و در استانها برش دارد، یادآور شد: اولین نقشه مهندسی فرهنگی کشور در استان فارس با حضور ریاست جمهوری مصوب شد و در سفر دکتر رئیسی به شیراز رونمایی شد که خوشبختانه امروز هم استاندار فارس، هم امام جمعه و هم مسؤولان استان بهجد آن را پیگیری میکنند.
او از رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی خواست تا با مطالعه دو سند نقشهی جامع علمی کشور و دانشگاه اسلامی که از سوی جمعی از فرهیختگان تنظیم شده است، نظرات و پیشنهادات خود را به دبیرخانه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ارائه دهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه باید مدیریت عملیاتی را جایگزین مدیریت کارتابلی کنیم، خطاب به مسئولان گفت: اگر برای جوانان وقت بگذاریم و سخنانشان را بشنویم و به آن بها دهیم، از ما دلسوزانهتر برای این مملکت از جان مایه میگذارند.
لزوم بازنگری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساماندهی مراکز آموزش عالی
رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، عالیترین شورایی است که در زمینه علم و فناوری و فرهنگ هم تصمیمسازی و تصمیمگیری میکند و هم نظارت دارد، اظهار کرد: به همین نسبت که جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور اهمیت دارد، این مسئولیت هم برای تکتک اعضای شورا مهم و راهبردی است.
دکتر محمد مؤذنی، با بیان اینکه ۷۰درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حوزهی علم و فناوری بوده و اسناد بسیارارزشمندی هم ازسوی شورا تصویب شده است، اظهار کرد: علیرغم فعالیتهای ارزشمند انجام شده، همچنان در حوزه علم و فناوری، جای کار دقیقتر و عمیقتری با ضرورت و فوریت بسیار وجود دارد.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به آمار ۲۷۴۶ مرکز آموزش عالی که در سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قیدشده است، وجود این تعداد مرکز آموزش عالی را در کشور آسیب جدی دانست و اظهار کرد: این رقم بیانگر آن است که در این زمینه تصمیمسازی، تصمیمگیری و نظارت و اجرای خوبی انجام نشده که این هرسه، وظیفهیشورای عالی انقلاب فرهنگی است.
او از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست تا با بازنگری در ساماندهی مراکز آموزش عالی، زمینهی رشد و توسعهی هرچه بیشتر و بهتر علم و فناوری کشور را ایجاد کنند.
مؤذنی در ادامه به طرح دو آسیب در حیطه فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور پرداخت و گفت: یکی از آسیبهایی که متوجه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور است این است که پس از گذشت ۴۴سال از انقلاب اسلامی(بهطور کلی بهجز سران قوا) فقط ۵۳نفر دیگر از افراد فرصت حضور در شورای عالی انقلاب پیدا کردهاند یا بعضی از افراد در مدتزمان بسیار طولانی عضو شورا بودهاند؛ از همینرو جا دارد به افراد بیشتری فرصت حضور در شورا داده شود و شورا از نظرات افراد جدید و بیشتری بهرهمند شود.
او ادامه داد: یکی دیگر از آسیبهایی که متوجه شورایعالی انقلاب فرهنگی است، این است که برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، مشغلههای بسیاری دارند، تاجاییکه این سمت عضویت در شورا، برایشان یک سمت تشریفاتی است و اگر شورا در این دو موضوع بازنگری کند، کیفیت کار شورا ارتقاء پیدا خواهد کرد.
رئیس دانشگاه شیراز از حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه برای شنیدن نقطهنظرات دانشگاهیان و رویکرد او نسبت به سفرهای استانی برایارتباط با نخبگان و اساتید کشور تقدیر و اظهار کرد: علیرغم همه زحمات شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما همچنان انتظار بیشتری از این شورا وجود دارد. وضعیت علم و فناوری و وضعیت عمومی فرهنگی که در کشور داریم،همگی متأثر از تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و انتظار میرود وضعیت شورا تا حدی ارتقا پیدا کند که جامعه از فرهنگ عمومی بهتری برخوردار باشد.
انتهای پیام