بختیار شعبانیورکی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد همواره در جمع ۱۰ دانشگاه برتر کشور جای داشته و از دید دانشگاههای معتبر جهان، مجموعهای شناختهشده است. همین که دانشجویان ما از بسیاری از دانشگاههای درجه یک جهان پذیرش میگیرند، نشان از اعتبار جهانی دانشگاه فردوسی مشهد دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای برتر ایرانی جزو بهترین دانشگاههای جهان در مقطع کارشناسیاند، افزود: زیرا بهترین دانشآموزان مدارس وارد ۱۰ دانشگاه برتر کشور میشوند و زمانی که برای ادامه تحصیل به دانشگاههای معتبر جهان میروند، جزو موفقترینها هستند.
معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه دارای حدود ۲۵ هزار دانشجو، ۶۵ گروه آموزشی و ۴۰۰ عنوان رشته است، عنوان کرد: ۵۰ درصد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیلند. همچنین ما حدود ۸۶۰ عضو هیات علمی تماموقت و همین تعداد مدرس مدعو داریم. به علاوه با توجه به فراهم بودن زیرساختهای آموزش مجازی، اساتید میتوانند دروس را به طور مشترک با اساتید ساکن خارج از کشور ارائه دهند؛ کمااینکه اکنون هم از تدریس اساتید ایرانی ساکن خارج بهره میبریم.
شعبانی اضافه کرد: همچنین بر اساس تفاهمنامهای که با دانشگاه ایرلند منعقد کردهایم، دانشجویان رشته حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد میتوانند بخشی از واحدهای درسی خود را در دانشگاه فردوسی مشهد و بقیه را در دانشگاه دوبلین بگذرانند و مدرک مشترک بگیرند. چنین تفاهمنامهای را با دانشگاهی در لهستان نیز برای دانشجویان رشته مدیریت داریم که البته هر دوی این تفاهمنامهها در خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در ۱۰ رشته به عنوان قطب علمی در کشور معرفی شده، گفت: این ۱۰ رشته عبارت است از مطالعات اقتصاد زیستی و غذای سالم، آنالیز روی ساختارهای جبری، مدلسازی و محاسبات روی سیستمهای خطی و غیرخطی، شاهنامه و فردوسی، مطالعات سقط جنین و مرگومیر نوزاد دامهای نشخوارکننده، گیاهان زراعی ویژه، طب حبوبات سرمادوست (نخود و عدس)، مدیریت کمآبیاری و آبهای نامتعارف، هیدروکلوئیدهای طبیعی ایران و رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات.
معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: یعنی پس از بررسیهای وزارت علوم، متخصصان به این نتیجه رسیدند که دانشگاه فردوسی مشهد در این رشتهها به عنوان قطب و سرآمد معرفی شود. شناخته شدن دانشگاهها به عنوان قطب در هر کدام از رشتهها نشاندهنده قدرت علمی و پژوهشی آنهاست.
شعبانی با بیان اینکه بسیاری از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد مرجعیت علمی و مقبولیت عمومی بین متخصصان رشته خود دارند، عنوان کرد: در هر رشتهای چندین نشریه تخصصی بینالمللی وجود دارد که محل مراجعه متخصصان است و اگر کسی در این نشریات، مقالاتی چاپ کند، به اعتبار جهانی و مرجعیت علمی دست مییابد. بسیاری از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در چنین جایگاهی قرار دارند و روسای تعدادی از انجمنهای علمی کشور نیز از اعضاء هیات علمی این دانشگاه هستند. این افراد توسط اجتماع علمی سراسر کشور و با توجه به مرجعیت علمیشان انتخاب شدهاند.
وی با بیان اینکه اعضاء هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد برای استخدام در این دانشگاه مسیر دشواری را طی میکنند و اغلب در دانشگاههای درجهیک ایران یا خارج از کشور تحصیل کردهاند، افزود: لذا اکثر اساتید با دغدغههای دانشگاه در خصوص کیفیت آموزش همراهی دارند.
معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: همچنین ما بخشی تحت عنوان مرکز توسعه آموزش داریم که هر چند وقت یک بار برای اساتید دورههای توانمندسازی آموزش برگزار میکند تا خصوصا اساتید تازهکار و جوان بتوانند با دستاوردهای نوین آموزشی آشنا شوند. کیفیت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی اساتید بسیار برای ما مهم است؛ به طوری که اگر یک عضو هیات علمی سه سال متوالی نتواند ترفیع سالانه نگیرد، دچار رکود علمی میشود.
شعبانی همچنین در خصوص وضعیت دانشگاه فردوسی مشهد در پذیرش دانشجوی بینالملل بیان کرد: به منظور سامان دادن به این بخش، ما سامانهای را تعریف کردیم تا هر کسی که از سایر کشورها که درخواست ادامه تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد را دارد، بتواند ۲ بار در سال درخواست پذیرش دهد و اگر آن فرد حسب بررسیهای اساتید گروه مربوطه شایستگیهای اولیه را دارا بود، در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این کار باعث کاهش تعداد دانشجویان بینالملل دانشگاه فردوسی شد، افزود: در حقیقت ما با این اقدامات کاری کردیم که کیفیت دانشجویان بینالملل فدای کمیت نشود. برنامه ما این است که دایره پذیرش دانشجویان بینالملل را در سطح منطقه توسعه دهیم.
شعبانی در خصوص تعداد اساتید دانشگاه فردوسی مشهد که در یک سال اخیر اقدام به مهاجرت کردهاند، بیان کرد: هرچند تعدادی از اعضاء هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد طی یک سال اخیر مهاجرت کردهاند اما ما اساتیدی هم داریم که پیشنهاد موقعیتهای شغلی فوقالعادهای در صنایع بزرگ آمریکا داشتند ولی همه اینها را رها کردند و به کشور بازگشتند و از اساتید شاخص دانشگاه هستند.
انتهای پیام