کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

رتبه نخست خراسان رضوی در تولید ژل رویال

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی رتبه نهم تولید عسل و رتبه نخست تولید ژل رویال در کشور را به خود اختصاص داده است.

محسن بشتر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص میزان تولید عسل در خراسان رضوی اظهار کرد: میزان عسل تولید شده در سال گذشته از کندوهای مدرن در استان ۴۰۶۹ تن و ۲۵۰ کیلوگرم و از کندوهای سنتی ۲ تن و ۸۸ کیلوگرم بوده است.

وی افزود: سال ۱۴۰۰ به دلیل شیوع بیماری کرونا آمارگیری درباره میزان تولید عسل در خراسان رضوی صورت نگرفت اما در سال ۱۳۹۸ میزان عسل تولید شده از کندوهای مدرن ۳۳۳۳ تن و ۹۹۹ کیلوگرم و از کندوی سنتی ۴۳۶ کیلوگرم بوده است.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزایش تعداد افراد، کندو و افزایش تولید عسل به ازای هر واحد کندو را از جمله دلایل تغییرات در تولید عسل استان دانست و تصریح کرد: خراسان رضوی رتبه ۹ تولید عسل و رتبه ۱ تولید ژل رویال در کشور را به خود اختصاص داده است.

بشتر عنوان کرد: خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱، ۴۹۳ هزار و ۲۲۲ عدد کندوی مدرن و ۳۶۷ عدد کندوی سنتی داشته و تعداد افراد دارای زنبورستان ۱۸۹۶ نفر بوده است.

وی توزیع شکر بین زنبورداران با قیمت یارانه‌ ای و قیمت مصوب را از جمله حمایت‌های مدیریت جهادکشاورزی از زنبورداران ذکر کرد و گفت: شهرستان مشهد با تولید ۹۳۷ تن و ۵۵۵ کیلوگرم عسل بیشترین تولید را بین شهرستان‌های استان به خود اختصاص داده است.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص تاثیرات خشکسالی‌های اخیر بر تولید عسل در استان بیان کرد: خشکسالی‌های امسال قطعا در برداشت عسل تولیدی تاثیر منفی خواهد گذاشت به دلیل اینکه مقدار قابل توجهی عسل و گرده از طریق مراتع تامین می‌شود.

بشتر عنوان کرد: معمولا عسل تولید شده استان به کشورهای عراق، اقلیم کردستان، عمان، بحرین و مالزی صادر می‌شود.

مصرف سالانه ۴۵۰ گرم عسل در خراسان رضوی

وی دباره سرانه مصرف عسل استان اظهار کرد: در استان سالانه ۴۵۰ گرم عسل به مصرف می‌رسد که در سال‌های اخیر این رقم به دلیل بیماری کرونا افزایش پیدا کرده است.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از کیفیت بسیار عالی عسل استان به دلیل استفاده از مراتع با پوشش گیاهان مرتعی اشاره و تصریح کرد: در راستای رونق و پیشرفت این صنعت از ارائه تسهیلات بانکی، خدمات آموزشی با تمرکز بر تولید ژل رویال، بره موم و تولید زهر استفاده شده است.

بشتر در خصوص مشکلات پیش‌ روی تولید عسل در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: عدم تخصیص شکر، فرهنگ‌سازی باغداران برای استقرار کندو در باغات و به رسمیت شناختن بهره برداری از مراتع از سوی سازمان منابع طبیعی از جمله مشکلات تولید عسل استان است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402022012766
  • خبرنگار : 50555