«سیدعلی میرنژاد» امروز سهشنبه نوزدهم اردیبهشت ماه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: شهر شاهدیه در شمال غربی شهرستان یزد، به عنوان پیشانی شهر یزد از سمت شمال مطرح است ولی با وجود بیش از دو هزار و ۵۰ هکتار وسعت فاقد حریم شهری است به طوری که بخشهایی از این شهر مانند ورودی آن نیز در شهر یزد واقع شده و در ساماندهی آن اختیاری ندارد.
وی با اشاره به وجود برخی صنایع از جمله فعالیت ۵۰۰ کارگاه و واحد نساجی سنتی در سطح این شهر، گفت: متاسفانه با وجود پیگیریهای مکرر در طوی سالیان متمادی هنوز شاهدیه فاقد حریم شهری و حداقل داشتن پهنهای برای جای دادن واحدهای تولیدی و مشاغل مزاحم شهری در این اراضی است.
وی ضمن مطالبه اهتمام بیشتر مسئولان شهرستان یزد به شهرهای پیرامون مرکز استان از جمله شاهدیه، یکی دیگر از مشکلات این شهر را هجوم آلایندههای صنایع مستقر در دشت اردکان – یزد و شهرک صنعتی واقع شده در بالادست این شهر، در کنار پدیده ریزگردها ناشی از شنهای روان محدوده این باغشهر شهرستان یزد ذکر کرد.
میرنژاد به آلایندگی و مشکلات زیست محیطی تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد در مجاورت شاهدیه به عنوان معضلی چندین ساله که باعث نارضایتی ساکنان شاهدیه شده ولی اقدام عاجلی در مورد آن تاگکنون صورت نگرفته است، اشاره کرد.
وی از نبود نمایندگی اکثر ادارات و سازمانها در این شهر اشاره و عنوان کرد: شهرداری و شورای شهر تنها دستگاه خدماترسان در شاهدیه است لذا رسالت مدیریت شهری در شاهدیه بسیار سنگین است و در حالی براساس طرح جامع و طرح تفصیلی شاهدیه، وظایفی به دستگاهها ابلاغ شده که عملاً فقط شهرداری به تکالیف خود عمل میکند و شاهد کمکاری سایر دستگاهها در این باره هستیم.
شهردار شاهدیه به وجود ۸۰ هکتار فضای سبز در این باغشهر تاریخی اشاره و خاطرنشان کرد: سرانه فضای سبز شهروندان در شاهدیه به ازای هر نفر بیش از ۴۰ مترمربع است و در عین حال شهرداری و شورای شهر تلاش دارند با مشارکت و پشتوانه مردم، حفظ باغات موجود و توسعه فضای سبز شهری را دنبال کنند.
به گفته میرنژاد، شهرداری به منظور حفظ باغات شاهدیه طرح ایجاد پیادهراه را در بین آنها اجرا کرده که با توجه به هزینه بالای اجرایی در قالب فازبندی با تخصیص ۲.۵ میلیارد تومان برای اجرای فاز نخست، در دست اقدام است.
وی گفت: امیدواریم از این طریق ضمن شرایط فراهمی برای برخورداری شهروندان از این فضای دلنشین، اهمیت و ارزش این بافت بیش از پیش به مردم گوشزد شود.
این مسئول با اشاره به ثبت ملی بافت تاریخی شاهدیه در سال ۱۴۰۰، از اهتمام مسئولان مدیریت شهری به احیا، حفظ و مرمت این بافت تاریخی خبر داد و گفت: در همین راستا با حضور مشاور ذیصلاح در تلاش برای ایجاد محورهای پیادهرو و ماشینرو در شهر به منظور حفظ و حراست و معرفی هرچه بیشتر این ظرفیت غنی گردشگری هستیم.
وی از تحقق وعده نهضت آسفالت از سوی شهرداری در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: پارسال بیش از ۱۲۵ هزار مترمربع از معابر شهر با اعتبار بالغ بر ۲۲.۵ میلیارد تومان بهسازی و آسفالت شدند.
میرنژاد به اقدامات شهرداری شاهدیه جهت ارتقای ضریب ایمنی شهر در برابر مخاطرات طبیعی با توجه به سیل سال گذشته، از اختصاص ۸۰۰ میلیون تومان اعتبارات داخلی شهرداری جهت ایجاد و تقویت سیلبندهای این شهر خبر داد.
وی از اهتمام شهرداری به ساخت یکی از بزرگترین ایستگاههای آتشنشانی استان در این شهر با وسعت سه هزار مترمربع خبر داد و گفت: برای ساخت این ایستگاه مستقل، تملک زمین انجام شده و طرح ان مورد تایید قرار گرفته و امیدواریم با صرف اعتبار۱۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات شهرداری شاهد اجرای ان در سال جاری باشیم.
وی گفت: شهرداری با ایجاد معابر جدید و تکمیل رینگ شهری در نظر دارد ضریب نفوذپذیری در داخل محلات را تقویت کند و در همین راستا نیز سال گذشته، تملک چهار هزار مترمربع از اراضی واقع در مسیز طرحهای شهرداری با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان انجام شد.
شهردار شاهدیه از تخصیص چهار میلیارد تومان برای ایجاد پارکینگهای عمومی در سطح شهر خبر داد و افزود: ایجاد و ساماندهی بیش از ۱۰ هزار مربع از پادهروهای شاهدیه نیز با اعتبار بالغ بر ۳۹ میلیارد تومان عملیاتی شد.
وی به اجرای طرح توسعه فاز دوم بوستان خانواده به وسعت چهار هزار مترمربع و اعتبار یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان اشاره و ابراز امیدواری کرد که این طرح در شش ماهه اول سالجاری مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ساخت بوستان بانوان به وسعت شش هزار مترمربع تاکنون ۲.۵ میلیارد تومان هزینه در بر داشته که امیدواریم تا اواخر امسال یا اوائل سال آینده شاهد تکمیل و افتتاح این بوستان شهر باشیم.
میرنژاد به اقدامات صورت گرفته در جهت حفظ تک بناهای تاریخی شهر از جمله قلعه ساسانی ابرندآباد اشاره و عنوان کرد: مرمت جدارههای این کهن دژ در ستاد بازآفرینی کشور نیز تعریف و یک میلیارد تومان اعتبار دریافت کرد.
وی از محوطهسازی پیرامون این قلعه از سوی شهرداری برای حفظ حریم آن و ایجاد فضای باز شهری جهت اجرای برنامههای فرهنگی با تملک و آزادسازی با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان طی سالهای اخیر خبر داد.
شهردار شاهدیه در ادامه گزارشی نیز از اجرای طرحهای روشنایی معابر، طرحهای ترافیکی شهر، طرح ماندگاری مردم در بافتهای تاریخی و فرسوده شهر با رایگان کردن کلیه عوارض مرمت و نوسازی، کف سازی و جدارهسازی بافت تاریخی با مجوزهای صادره از میراث فرهنگی و تلاش برای بهبود کیفیت خدمات شهرداری به شهروندان، ارائه کرد.
میرنژاد در پایان با اشاره به تصویب بودجه ۱۴۰ میلیارد توامنی این شهر برای سال جاری، یادآور شد: بودجه اولیه سال گذشته شهر شاهدیه ۶۷ میلیارد تومان بود که به همت همکاران شهرداری و با پشتوانه مردم و همراهی مسئولان، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تحقق پیدا کرد.
«علی میرجلیلی» رئیس شورای شهر یزد نیز در این نشست خبری اظهار کرد: رسانهها میتوانند بازوی اجرای مسئولان شاهدیه و مردم درخصوص مطالبات آنها باشند.
وی نیز مهمترین مطالبه مردم شاهدیه را تحقق حریم این شهر ذکر کرد و افزود: موضوع فاضلاب و پساب شهر شاهدیه نیز طی مکاتبات زیادی پیگیری شده و قطعاً سمپاشیها کفاف مشکلات مردم به ویژه با توجه به فراسیدن تابستان را نمیدهد.
وی با اشاره به افتتاح ایستگاه انتظامی شهر شاهدیه در سال گذشته، از پیگیری صدور مجوز و نیز آغاز عملیات ساخت کلانتری مستقل این شهر خبر داد.
میرجلیلی با اشاره به ظرفیتهای غنی بافت تاریخی شاهدیه، از مسئولان خواست در جریان بازدیدهای متعدد خود، با تخصیص اعتبار گامکی در جهت حفظ این بافت تاریخی بردارند.
این مسئول همچنین مساعدت مسئولان استان و شهرستان را برای ساماندهی ورودیهای این شهر از جمله ورودیهای دروازه قران، بلوار ولایت و کمربندی شد.
در ادامه این نشست سایر اعضای شورای اسلامی شهر شاهدیه نیز به ایراد سخن و ارائه گزارش و مشکلات موجود پرداختند.
انتهای پیام