زهره عباسی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اما انجام این عمل در استان نسبت به میانگین کشوری کمتر است. در حال حاضر درصد انجام عمل های سزارین در استان ۳۹ درصد و زایمان های طبیعی ۶۱ درصد است.
عباسی با اشاره به شاخص های مرگ و میر مادران باردار در استان بیان کرد: شاخص مرگ و میر مادران باردار در این استان کمتر از میانگین کشوری است و این شاخص در این استان ۸ مورد در ۱۰۰ هزار تولد زنده می باشد.
به گفته وی، میانگین کشوری مرگ و میر مادران باردار ۱۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده برآورد می شود.
این مقام مسئول افزود: عامل اصلی مرگ و میر مادران باردار در این استان خون ریزی، عفونت های بارداری و فشار خون بارداری است.
وی ادامه داد: بی تردید این کاهش آمار به آموزش های هدفمند قبل از زایمان، توسعه زیرساخت های درمانی، تجهیز بیمارستان ها و مراقبت های ویژه برای مادران باردار پرخطر در روزهای پایانی زایمان باز می گردد.
مدیرگروه مامایی دانشگاه علومپزشکی خراسانشمالی تصریح کرد: گرچه در ۲ سال اوج کرونا ۹ نفر از مادران باردار استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند اما با آموزش های مداوم دانشگاه علوم پزشکی و تجهیز مراکز درمانی، میزان مرگ و میر مادران باردار سال گذشته به یک مورد رسید.
وی با اشاره به عمل های سزارین انجام شده در استان گفت: عمل های سزارینی که در این استان انجام می شود الکتیو بوده و تعداد عمل خیلی کمی به صورت اختیاری انجام می شود.
انتهای پیام