محمود فتحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: باغات شهرستان درگزین در دو مرحله در ۱۰ و ۱۳ فروردین و نیز در ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت دچار سرمازدگی شد که این سرمازدگی بیش از ۳۶۹ میلیارد تومان به باغات سطح شهرستان خسارت وارد کرد.
وی با اشاره به سرمازدگی مرحله اول در ۱۰ و ۱۳ فروردین ماه امسال گفت: در مرحله اول ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به علت سرمازدگی به باغات شهرستان خسارت وارد شد که بیشترین سطح خسارت به باغات بادام و زردآلو اختصاص داشت.
فتحی در رابطه با خسارت مرحله دوم مربوط به سرمازدگی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت امسال نیز تصریح کرد: شهرستان درگزین دارای ۴۸ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی بوده که ۲۰۰۰ هکتار آن به سطح باغات اختصاص دارد و در سرمازدگی مرحله دوم ۹۲۴۳ تن در حدود ۱۱۰۶ هکتار معادل ۶۰ تا ۸۰ درصد باغات این شهرستان افزون بر ۱۷۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان دچار خسارت سرمازدگی شدند.
وی بیشترین خسارت وارده ناشی از سرمازدگی مرحله دوم در این شهرستان را به باغات انگور، گردو و سیب دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه از ۴۸ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی شهرستان هیچ یک تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی نبوده و در حال حاضر هر گونه پرداخت خسارت به اراضی خسارت دیده ناشی از سرمازدگی بستگی به تصمیم دولت دارد.
فتحی با بیان اینکه عدم عملکرد مناسب صندوق بیمه محصولات کشاورزی و خُرد بودن اراضی کشاورزی یکی از مهمترین دلایل عدم استقبال کشاورزان درگزین از بیمه محصولات و اراضی کشاورزی بوده است، گفت: در سال جاری ۲۵ هکتار از مزارع این شهرستان توسط کشاورزان زیرکشت گیاهان دارویی کم آب بر از جمله زیره، سیاه دانه، خارمریم، گلرنگ و خاکشیر قرار گرفت.
انتهای پیام