ویلاهای لاکچری غیرمجاز در یک قدمی تخریب

برخورد با ویلاسازی در مناطق بکر و خوش آب و هوا سال‌هاست که به یکی از دغدغه‌های دوستداران منابع‌طبیعی و فعالان حوزه امنیت غذایی تبدیل شده است، اگر سری به مناطق گردشگری در شهرستان سامان در چهارمحال و بختیاری بزنید، از میزان ساخت و ساز ویلا در این منطقه انگشت به دهان می‌مانید.

به گزارش ایسنا، ویلاها و خانه‌هایی که بدون اخذ مجوز تغییر کاربری در اراضی کشاورزی و منابع‌طبیعی احداث شده است با دستور قضایی قلع و قمع می‌شود، اما همه بر این امر واقف هستیم که این اراضی پس از قلع و قمع دیگر قابلیت چندانی برای کشت و زرع ندارند و باید یاد این ضرب المثل بیفتیم که پیشگیری کم‌هزینه تر از درمان است.

تخریب ویلاها مخالفان و موافقان بسیاری دارد، مخالفان تخریب معتقدند که این ساختمان‌ها برای جریمه نباید تخریب شوند، زیرا این هزینه به هدر می‌رود، می‌توان این ساختمان‌ها را برای اسکان افراد بی‌خانمان یا مکانی برای کارهای انسان دوستانه مورد استفاده قرار داد، اما موافقان می‌گویند که این اقدام و رسانه‌ای کردن آن بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از تخلف خواهد داشت.

عموما در دهه‌های گذشته افراد صاحب‌نفوذ توانسته‌اند اقدام به ساخت و ساز ویلا و یا منزل در اراضی کشاورزی و منابع‌طبیعی کنند، باوجود برخورد و مرگ ویلاهای لاکچری با دستور قضایی، اما هم‌چنان در برخی مناطق شاهد تغییر کاربری‌های غیرمجاز هستیم.

برخی از افراد متخلف برای ساخت ویلا در گام اول اقدام به حصارکشی اراضی و احداث یک سازه سبک برای اسکان موقت می‌کنند، کم کم پا را فراتر می‌گذارند و اتاقک خود را تبدیل ویلای لاکچری می‌کنند.

ساخت ویلا در مناطق بکر و گردشگری این مناطق را تبدیل به یک محیط مصنوعی و لوکس می‌کند و افرادی از این محیط لذت می‌برند که در این ویلاها ساکن هستند، اما مابقی مردم از لذت بردن از محیط طبیعی و بکر محروم می‌شوند، شهرستان سامان یکی از این مناطق در چهارمحال و بختیاری است.

معمولا با درخواست احداث ویلا در سامان موافقت نمی‌شود

محمدتقی گنجعلی- فرماندار سامان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه کارگروهی برای برخورد با ساخت‌ و سازهای غیرمجاز در این شهرستان تشکیل شده است، اظهار کرد: این کارگروه متشکل از نماینده دادستان، جهادکشاورزی، نماینده امور اراضی، نماینده بخشداران و نماینده فرماندار است و در سطح شهرستان بازدیدها انجام و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهرستان در دستور کار قرار داشت، عنوان کرد: در حال حاضر اجازه ساخت و ساز ویلا در اراضی کشاورزی و منابع‌طبیعی داده نمی‌شود.

گنجعلی با بیان اینکه ۲۵ هزار هکتار باغ در شهرستان سامان وجود دارد، گفت: اگر مورد تخلفی در ساخت و ساز مشاهده شود، بلافاصله ورود می‌کنیم.

فرماندار سامان با اشاره به اینکه چند مورد از ویلاهایی که در اراضی کشاورزی در سال‌های گذشته احداث شده بود، تخریب شد، خاطرنشان کرد: برای احداث ویلا باید درخواست به کمیسیون تغییر کاربری ارائه شود، معمولا با این درخواست‌ها موافقت نمی‌شود، مگر اینکه در طرح‌های هادی روستایی پیش‌بینی شده باشد، باید چارچوب اداری رعایت شود.

وی در پایان تاکید کرد: شناسایی ویلاهایی که به‌صورت غیرمجاز در شهرستان سامان احداث شده در دستور کار قرار دارد، مالکیت ویلاهای که ساخته شده در این شهرستان عموما غیربومی است.

قلع و قمع ۴۵ ساخت و ساز غیرمجاز در سامان طی سال گذشته 

اعظم شیخ‌ سامانی- رئیس سازمان جهادکشاورزی شهرستان سامان در خصوص برخورد با ویلاسازی‌های غیرمجاز در این شهرستان، اظهار کرد: نظارت در شهرستان برای جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز با جدیت در حال انجام است.

وی افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی شهرستان سامان و وجود جاذبه‌های طبیعی و گردشگری فراوان، آمار تغییر کاربری غیرمجاز و ویلاسازی در این شهرستان بالاتر از سایر شهرستان‌ها است.

شیخ‌ سامانی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی نیاز به اخذ مجوزات لازم از کارگروه‌های مربوطه و طبق دستورالعمل است، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۴۵ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در شهرستان سامان قلع و قمع شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی شهرستان سامان عنوان کرد: حفظ اراضی کشاورزی با توجه به مرتبط بودن با بحث امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین به‌صورت مستمر بازرسی در حوزه برخورد با تغییر کاربری انجام و موارد تخلف از طریق دستگاه قضایی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402021911708
  • خبرنگار : 50250