پکن: ناتو ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارد/ اقدامات "وحشیانه" ناتو در یوگسلاوی را فراموش نمی کنیم

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که پکن بمب گذاری در سفارت خود در بلگراد در ماه می ۱۹۹۹ را فراموش نکرده و نبخشیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، وانگ ونبین سخنگوی وزارت حارجه چین بلوک تحت رهبری ایالات متحده را به دلیل ایجاد درگیری در حالی که خود را به عنوان یک اتحاد دفاعی معرفی می کند، محکوم کرد و از آن خواست تا به طور جدی در مورد جنایات خود "تعمل کند".

وانگ خاطرنشان کرد که ۷ می سالگرد حمله به سفارت است که در آن سه خبرنگار چینی کشته و ۲۰ کارمند دیپلماتیک زخمی شدند.

او گفت: «مردم چین هرگز آنچه را که برای حفظ حقیقت، انصاف و عدالت فدا کردند، فراموش نخواهند کرد. ما هرگز این جنایت وحشیانه ناتو به رهبری ایالات متحده را فراموش نخواهیم کرد.» ناتو در حالی که ادعا می‌کند یک بلوک دفاعی منطقه‌ای است، «مکرراً فیوز را روشن کرده و درگیری‌ها را به مکان‌هایی در سراسر جهان آورده است، از بوسنی و هرزگوین تا کوزوو، از عراق تا افغانستان و از لیبی تا سوریه».

وی افزود: ناتو با شرکت در جنگ‌هایی که صدها هزار کشته و ده‌ها میلیون نفر آواره کرده‌اند، اکنون در حال انجام حملاتی به سمت شرق در آسیا-اقیانوسیه است و به رویارویی بلوک دامن می‌زند و صلح و ثبات در منطقه را تضعیف می‌کند. ناتو به رهبری ایالات متحده باید به طور جدی در مورد جنایاتی که مرتکب شده اند فکر کند، ذهنیت منسوخ جنگ سرد را کنار بگذارد، از ایجاد تنش در منطقه دست بردارد و از تفرقه و بی ثباتی جلوگیری کند.

حمله به سفارت چین شش هفته پس از جنگ هوایی ناتو علیه یوگسلاوی، که به نمایندگی از جدایی طلبان آلبانیایی قومی در کوزوو انجام شد، رخ داد. پنج بمب در محوطه منفجر شد و شائو یونهوان، شو شینگهو و همسرش ژو یینگ را کشتند. پکن این بمب گذاری را "اقدامی وحشیانه" محکوم کرد.

ایالات متحده مدعی شد که با استفاده از "نقشه قدیمی" پایتخت صربستان به طور تصادفی به سفارت حمله کرده است. واشنگتن گفت که هدف واقعی، آژانس دولتی یوگسلاوی برای تدارکات نظامی بوده است که تقریباً ۵۰۰ متر (۱۶۴۰ فوت) دورتر بود. این حمله توسط یک بمب افکن رادارگریز B-۲ با استفاده از بمب های JDAM انجام شد که تا فاصله ۱۴ متری (۴۶ فوت) از هدف دقیق هستند. جورج تنت، مدیر آژانس بعداً در کنگره ایالات متحده شهادت داد، این اولین و تنها مأموریت در طول مبارزات ۷۸ روزه بود که توسط سیا برنامه ریزی شده بود.

گزارش شده است که یک مامور سیا برکنار شده و شش نفر به خاطر این حادثه توبیخ شده اند. بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا عذرخواهی علنی کرد. واشنگتن بعداً ۲۸ میلیون دلار به دولت چین و ۴.۵ میلیون دلار به خانواده‌های قربانیان غرامت پرداخت کرد. دادگاه جنایات جنگی یوگسلاوی سابق مورد حمایت ناتو اقدامات انضباطی سیا را از جمله دلایل آغاز نکردن تحقیقات در مورد بمباران و حتی اتهامات بیشتر عنوان کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۰:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402021911664
  • خبرنگار : 90057