رئیس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گلستان:

بیش از ۵۰ درصد خاک گلستان شور است

رئیس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان گفت: از مجموع ۸۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۴۱۳ هزار هکتار دچار شوری است.

محمد رضا پهلوان راد عصر دوشنبه ۱۸ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهار کرد: برای مبارزه با خشکسالی باید بر روی کشت محصولاتی که زودتر برداشت می‌شود، تمرکز کرده و به سمت کشت محصولات بهاره برویم.

وی با بیان اینکه کشت حفاظتی یکی از روش‌های ارزشمند برای حفظ رطوبت خاک و رویارویی علیه خشکسالی است، گفت: افزایش بهبود کیفیت آب، استفاده از کودهای دامی در مزارع، برگرداندن بقایای گیاه و کاه و کلش غلات به زمین و پرهیز از آتش زدن بقایای گیاه از جمله مواردی است که رعایت کردن آن کمک زیادی به حفظ رطوبت خاک می‌کند.

رئیس بخش آب و خاک مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با اشاره به اینکه خشکسالی موجب تراکم خاک می‌شود، گفت: تراکم خاک باعث عدم ریشه دوانی مؤثر و جذب مواد غذایی توسط گیاه شده و عملکرد محصول بعدی را به شدت کاهش می‌دهد به طوریکه در برخی موارد شاهد کاهش ۶۰ درصدی عمکرد محصول بعدی هم بوده‌ایم.

پهلوان راد با تاکید بر اینکه از مجموع ۸۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۴۱۳ هزار هکتار دچار شوری است، گفت: به عبارت دیگر بیش از ۵۰ درصد خاک گلستان شور است که خشکسالی این شوری را تشدید هم می‌کند.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با بیان اینکه شوری خاک استان گلستان را تهدید می‌کند و در حال حاضر مزارع شمال غربی آق قلا و شمال شرقی گمیشان با شوری دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: خشکسالی غلظت نمک را بیشتر کرده و خسارت وارد شده به گیاه را افزایش می‌دهد.

این مقام مسئول خشکه کاری برنج را راهکاری مؤثر برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی دانست و افزود: در کشت برنج به روش مرسوم لایه سخت به عمق ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر بر روی خاک تشکیل شده که باعث کاهش عملکرد محصول بعدی کشاورزان و خسارت مالی به آن‌ها می‌شود، در صورتی که این مشکل در کشت برنج به روش خشکه کاری وجود ندارد.
انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۰:۰۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402021811588
  • خبرنگار : 50604