رئیس اتاق بازرگانی مطرح کرد

قرقیزستان؛ اولویت بخش خصوصی ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید که استفاده از ظرفیت‌های قرقیزستان و توسعه همکاری‌های دو جانبه از اولویت‌های اصلی بخش خصوصی ایران به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در همایش تجاری ایران و قرقیزستان اظهار کرد: با توجه به برخی محدودیت‌های زیرساختی مانند مسائل مربوط به حمل و نقل، توسعه همکاری‌های تجاری دو کشور دشوارهایی‌های خاص خود را دارد اما با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه، می‌توان انتظار داشت که در این حوزه تغییرات قابل توجهی رخ دهد.

وی با اشاره به جایگاه منطقه‌ای قرقیزستان، تاکید کرد: همکاری در بخش حمل‌ونقل و تبادلات مالی می‌تواند در قالب توافقنامه با همکاری کشورهای عضو محقق شود. توافقنامه‌هایی مشابه آنچه در توافقنامه تجارت ترجیحی اوراسیا رخ داد. به این شکل که هر یک از کشورهای منطقه برای توسعه‌بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز وارد عمل شده و متعهد به همکاری می‌شود و منافع به همه کشورهای عضو باز می‌گردد.

او ادامه داد: بخش‌های خصوصی دو کشور به این شکل می‌توانند با توسعه زیرساخت‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله صادرات کالاهای صنعتی، انتقال تکنولوژی، ماشین‌آلات، خدمات فنی و مهندسی، استخراج و فراوری معادن، کشت فرا سرزمینی، همکاری‌های علمی به ویژه در زمینه نانو و بیوتکنولوژی، توسعه گردشگری و گردشگری سلامت همکاری‌های خود را گسترش دهند.

شافعی در پایان با بیان اینکه قرقیزستان یکی از اولویت‌های همکاری‌های ما با توجه به مشترکات و ظرفیت‌های بالای این کشور است تأکید کرد: ما آماده هستیم برای این منظور گام‌های اساسی برداریم. البته لازم است موانع در این مسیر با اراده دو طرف مرتفع شود.

در ادامه این همایش تمیر ساریوف - رئیس اتاق بازرگانی و صنعت قرقیزستان - هم با اشاره به ظرفیت‌های بالای ایران برای همکاری‌های اقتصادی سطح مبادلات تجاری دو کشور را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: با وجود تحریم‌ها و مشکلات تبادلات مالی اما معتقدم همانطور که ایران راه خود را به بیرون از تحریم‌ها باز کرده است. قرقیزستان هم می‌تواند در این مسیر در کنار ایران باشد. ما می‌توانیم با شناخت بیشتر از فرصت‌های تجاری دو کشور راه‌های جدیدی برای افزایش سطح همکاری‌های تجاری پیدا کنیم.

او با بیان اینکه نمایندگان بیش از ۴۰ شرکت قرقیزستانی در این همایش حضور دارند ادامه داد: فعالان اقتصادی قرقیزستانی حاضر امیدوار هستند شرکای ایرانی خود را چه در بخش تجارت و چه در بخش سرمایه‌گذاری‌های مشترک پیدا کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402021811430
  • خبرنگار : 71474