برنامه‌ریزی برای ایجاد «شبکه بیماران خاص» در دانشگاه علوم پزشکی تهران

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از برنامه‌ریزی برای ایجاد شبکه بیماران خاص در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و در عین حال گفت: از سازمان‌های بیمه‌گر انتظار داریم که بیماران خاص را به صورت ویژه دیده و از طریق صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در این حوزه کمک کنند.

به گزارش ایسنا،  دکتر علی گنجعلی‌خان - مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه برنامه سنگینی برای بیماران خاص داشتیم، گفت: به طوری که از بیمارستان‌ها خواستیم که کارشناس بیمار خاص در بیمارستان‌ها تعریف کنند. از دو سال قبل پیشنهاد کردم که برای بیماران خاص اقدام به ایجاد شبکه کنیم و این کار را با بیماران دیالیزی آغاز کردیم. در عین حال سه اردو برای بیماران دیالیزی با کمک خیرین برگزار شد و هر بار ۵۰ تا ۷۰ نفر از این بیماران به سفر مشهد رفتند.

وی با بیان اینکه در مبتلایان به بیماری‌های خاص، مزمن و صعب‌العلاج، خود بیماری انرژی زیادی از فرد می‌گیرد، گفت: از بیمارستان‌ها خواسته‌ایم تا برای ایجاد شبکه بیماران خاص خلاقیت به خرج دهند. همچنین طرحی را در دانشگاه برای تشخیص زودهنگام برخی سرطان‌ها آغاز کرده‌ایم. بر این اساس در یک نمونه کوچک، ۷۰ نفر از زنان بالای ۴۰ سال را از اسلامشهر هماهنگ کردیم که در بیمارستان امام خمینی (ره) تست ماموگرافی رایگان دهند که تنها ۳۰ نفر آمدند و ۴ نفر از آنها ماموگرافی‌شان مثبت شد. ما قصد داریم غربالگری سرطان پستان را در وهله اول برای پرسنل‌مان انجام دهیم و بعد از آن وارد غربالگری جمعیت تحت پوشش دانشگاه شویم که البته در این زمینه به کمک خیرین نیاز داریم. این اقدام خیلی کار بزرگی است و امیدواریم خیرین کمک کنند.

گنجعلی‌خان ادامه داد: بحث دیگر در حوزه بیماران‌خاص مددکاری اجتماعی است که اقداماتی را در این زمینه آغاز  کرده‌ایم. ما قصد داریم که شبکه بیماران خاص را ایجاد کنیم و در این زمینه به کمک خیرین نیاز داریم. از خیرین می‌خواهیم که بیماران خاص را دریابند. هزینه درمان بیماران خاص بسیار عجیب و غریب است.

وی همچنین گفت: یکی از طرح‌هایمان این است که پیوند کلیه را در دانشگاه افزایش دهیم. در حال حاضر تعداد زیادی بیمار دیالیزی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارند که نیاز است پیوند کلیه انجام داده و به زندگی عادی بازگردند. اگر بتوانیم این بیماران را به سمت پیوند کلیه سوق دهیم، بسیار مهم است. رسالت دانشگاه تهران انجام اقدامات درمانی پیچیده است و باید این اقدامات را انجام دهیم. از بیمه ها انتظار داریم که بیماران خاص را به صورت ویژه دیده و از طریق صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کمک کنند. دولت پول خوبی را به این صندوق اختصاص داده و باید این پول را در بالین بیماران هزینه کنیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم،  دکتر ناطقی - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، گفت: این همایش جهت تقدیر از کسانی برگزار شد که در مسیر درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج ما را حمایت می‌کنند. ما هم تمام امکانات و ظرفیت دانشگاه برای کمک به این بیماران استفاده می‌کنیم.

وی افزود: طی یکسال اخیر، سعی کردیم شاخص‌هایمان را در حوزه بیماران خاص و صعب‌العلاج افزایش دهیم. به عنوان مثال ما در بحث اهدای عضو اقداماتی انجام دادیم و برای اولین بار PMP اهدای عضو در دانشگاه به ۱۴.۵ رسید.

ناطقی با بیان اینکه علاوه بر اقدامات درمانی، تلاش کردیم کارهای بیماران را تسهیل کنیم، گفت: تلاش می‌کنیم تا حد امکان بیماران نیاز به مراجعه حضوری نداشته و به صورت مجازی اقدامات‌شان را انجام دهیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402021811075
  • خبرنگار : 71531