محمدجواد راعی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران بیان کرد: حساسیت فصلی در بیشتر موارد مشکلات پایداری برای افراد مبتلا ایجاد نمیکند و بهبودی حتی در صورتی که بیمار اقدامی برای درمان این بیماری نکند، بعد از طی مدتی رخ میدهد.
او با بیان اینکه بیماران باید برای مصرف داروهای آلرژی و حساسیتهای فصلی از پزشک و داروساز مشاوره بگیرند، گفت: برخی افراد پس از ابتلا به حساسیتهایی در ناحیه چشم، بینی و دستگاه تنفسی، برای رفع این علائم اقدام به مصرف خودسرانه داروهایی نظیر کورتون و ضد حساسیتها میکنند که به صورت گذرا باعث کاهش علائم در افراد میشود، اما بیماری به طور کامل درمان نمیشود و همین مصرف مداوم و خودسرانه آنتی هیستامینها و کورتونها خطرناک بوده و عوارض متعددی برای افراد در پی دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: هر کدام از داروهای ضد حساسیت پس از مصرف مداوم، برای مدتی اثر اولیه و اثربخشی خود را از دست میدهد و بیمار ناچار میشود داروی دیگری استفاده کند که همین امر باعث بروز عوارض و مشکلاتی میشود.
راعی با بیان اینکه برخی افراد که دارای علائم شدیدتری هستند، برای بهبود علائم این بیماری اقدام به تزریق داروهای کورتون از قبیل «دگزامتازون» و «بتامتازون» میکنند، افزود: این داروها نیز به نوبه خود عوارض خطرناکتری میتواند به همراه داشته باشد.
او؛ افزایش قند خون، پوکی استخوان، خواب آلودگی، خشکی دهان، سرگیجه، اضطراب و تپش قلب را از جمله عوارض جانبی مصرف کورتونها و داروهای ضد حساسیت برشمرد و گفت: بیماران میتوانند در صورت بروز هرگونه عوارض ناخواسته ناشی از مصرف داروها، با سامانه تلفنی ۱۹۰ تماس بگیرند.
راعب همچنین از بانوان در دوران بارداری و دوران شیردهی خواست تا برای مصرف دارو، با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام