مبارزه با آفت سن گندم در ۴۵ هزار هکتار از گندم‌زارهای ابهر

رییس جهادکشاورزی شهرستان ابهر از آغاز مبارزه با آفت سن گندم در ۴۵ هزار هکتار از گندم‌زارهای ابهر خبر داد.

حسن مولایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سن گندم یکی از مهم‌ترین آفات گندم‌زارها به شمار می‌رود، اظهار کرد: اگر با  این آفت به موقع مبارزه نشود به مرحله پوره رسیده و جمعیت آن ۷۰ برابر شده و خسارت وارده می‌تواند تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه مبارزه با آفت سن  مادر در بیش از ۴۵ هزار هکتار از گندمزارهای این شهرستان آغاز شده است، تصریح کرد: هم‌اکنون جمعیت این آفت در مزارع گندم شهرستان ابهر به نیم عدد در مترمربع رسیده و در مرحله سن مادر است.

این مسئول با بیان اینکه برای سمپاشی گندم‌زارهای شهرستان ابهر ۷۵ دستگاه سمپاشی به کار گرفته شده است، تاکید کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده در سال‌زراعی جاری بیش از ۴۵ هزار تن محصول از گندم‌زارهای شهرستان ابهر برداشت خواهد شد.

گفتنی است سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است. این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می‌شود. خسارت مربوط به سن معمولی گندم تاریخچه بسیار طولانی دارد و در حال حاضر مساله گیاه پزشکی ایران محسوب می‌شود.

پوره سن گندم با ظهور خوشه و سنبله گندم با تغذیه از شیره دانه‌های گندم موجب کاهش چشمگیر کمیت و کیفیت محصول شده است.

لازم به ذکر است به منظور پیشگیری و کنترل سن گندم از کاربرد مداوم آفت‌کش‌ها در بلندمدت می‌بایست خودداری کرد. در اغلب آفات مثل حشرات، کنه‌ها، نماتدها و بیماری‌ها و علف‌های هرز ثابت شده است که یک مدیریت تلفیقی، شامل به کارگیری عملیات زراعی و کنترل بیولوژیکی است.

آفت‌کش‌ها فقط زمانی به کار گرفته می‌شوند که سایر روش‌های کنترل نتواند جمعیت آفت را به زیرسطح زیان اقتصادی پایین بیاورد. بهترین روش برای کنترل آفت روشی است که بتواند بر مبنای محاسبات اقتصادی قابل دوام و بی‌خطر برای محیط‌زیست باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402021710393
  • خبرنگار : 50163