به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، دومین ماموریت خصوصی ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) بار دیگر به تعویق افتاد.
ناسا، اسپیسایکس و شرکت اکسیوم اسپیس مستقر در هیوستون ابتدا هشتم ماه مه را برای پرتاب ماموریت Ax-۲ هدف قرار داده بودند تا چهار فضانورد را برای اقامت تقریباً ۱۰ روزه به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستند.
ناسا روز ۳ مه اعلام کرد که این ماموریت در این تاریخ به پرواز در نخواهد آمد، اما تاریخ پرتاب جدیدی ارائه نکرد. اکنون ناسا تاریخ جدید پرتاب این ماموریت را اعلام کرده است.
اداره ماموریتهای فضایی ناسا ساعاتی قبل در توییتی نوشت: ناسا، اسپیسایکس و اکسیوم اسپیس برای پرتاب ماموریت Axiom ۲ به ایستگاه فضایی بینالمللی در ساعت ۵:۳۷ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی روز یکشنبه ۲۱ مه تلاش میکنند.
ماموریت Axiom ۲ یا Ax-۲ از مرکز فضایی کِنِدی ناسا واقع در فلوریدا با یک موشک «فالکون ۹» متعلق به شرکت اسپیسایکس پرتاب خواهد شد و حامل چهار فضانورد در کپسول دراگون که برای این ماموریت، Freedom نام گرفته، به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد بود.
این دومین سفر فضایی برای کپسول Freedom خواهد بود. این کپسول در پرتاب قبلی در سال ۲۰۲۲ ماموریت کرو-۴ شرکت اسپیسایکس را به ایستگاه فضایی بینالمللی برده است.
خدمه ماموریت Ax-۲ پگی ویتسون(Peggy Whitson)، جان شافنر(John Shoffner)، ریانه برناوی(Rayyanah Barnawi) و علی القرنی(Ali AlQarni) هستند.
پگی ویتسون فضانورد سابق ناسا است که اکنون فرماندهی این ماموریت را بر عهده دارد. شافنر یک سرمایهگذار است که برای این پرواز صندلی خریده است. همچنین برناوی و القرنی اعضای اولین کلاس فضانوردان عربستان سعودی هستند و اولین نفرات از این کشور خواهند بود که از ایستگاه فضایی بینالمللی بازدید میکنند.
گفتنی است که برناوی اولین زن سعودی خواهد بود که به فضا میرود.
این ماموریت همانطور که از نامش پیداست، دومین ماموریتی خواهد بود که توسط شرکت اکسیوم اسپیس سازماندهی و اجرا میشود. اولین ماموریت این شرکت موسوم به Ax-۱، چهار فضانورد خصوصی را برای بیش از دو هفته در آوریل ۲۰۲۲ با استفاده از موشک شرکت اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاد.
این شرکت بر روی پروژههای جاهطلبانه دیگری نیز کار میکند و قصد دارد در سالهای آینده چندین ماژول را به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد. سپس این مجموعه از ماژولها از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا میشوند و به یک ایستگاه فضایی خصوصی در مدار زمین تبدیل میشوند.
انتهای پیام