۲۵ تیرماه سال گذشته فرماندار شهرستان اسدآباد در گفتوگو با ایسنا، از افتتاح و بهره برداری این پروژه در صنعت زنجیره مرغداری این شهرستان در پاییز ۱۴۰۱ خبر داد اما متأسفانه این طرح در موعد مقرر به بهره برداری نرسید و همچنان افتتاح این طرح در هاله ای از ابهام است.
چندی پیش فرماندار اسدآباد در جلسه کارگروه امور اقتصادی شهرستان با انتقاد از روند کُند راهاندازی کشتارگاه طیور اسدآباد گفت: راهاندازی طرح راکد ۱۵ ساله کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد که قرار بود در پاییز سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد، محقق نشده و در این رابطه نباید بیش از این طرح فوق زمانبر و لنگ لنگان پیش برود.
اما اینکه در حال حاضر این پروژه طلسم شده در چه روندی بوده و مسئولان برای تکمیل این طرح خاک خورده ۱۵ ساله چه تدبیری اندیشیده اند، جای سوال است.
اتحادیه مرغ گوشتی همدان یکی از سهامداران این پروژه بوده که رئیس این اتحادیه با اشاره به پروژه کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد اظهار کرد: عملیات اجرایی کشتارگاه طیور صنعتی اسدآباد در سال ۸۳ و یا ۸۴ با تغییر کاربری از کارخانه رب به کشتارگاه صنعتی توسط یکی از سرمایه گذاران بومی این شهرستان آغاز شده و پس از مدتی به علت فوت سرمایه گذار این پروژه به صورت مقطعی دچار توقف و تعطیلی میشود.
داوود شعبانلو به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به احساس نیاز به وجود کشتارگاه صنعتی طیور در استان و شهرستان ها به ویژه شهرستان اسدآباد در همان مقاطع در سال های قبل از ۹۸ و نیز اعتقاد بر اینکه باید برای فعال شدن طرح های راکد و نیمه راکد اراده و حرکتی انجام شود به جایی رسیدیم که با طی کردن مسیر کار این پروژه به مزایده کشیده شد.
وی ادامه داد: در مزایده مردادماه سال ۹۸ به صورت مشارکتی اتحادیه مرغداران گوشتی استان، اتحادیه تعاون روستایی , صندوق حمایت از توسعه کشاورزی مبادرت به خرید این واحد تعطیل کردند و با خرید این کشتارگاه نیمه تکمیل نسبت به پرداخت اقساط و بدهی های آن اقدام کرده و فعالیتهایی صورت گرفت و مجوزهایی که لازم بود از دستگاه های دیگر بگیریم، دریافت شد.
شعبانلو با بیان اینکه همه مسئولان برای برطرف کردن مشکلات این کشتارگاه نیمه تکمیل تعطیل کمک های فراوانی داشتند، خاطرنشان کرد: امروز برای ادامه راه به منظور تکمیل این پروژه برای راه اندازی و افتتاح نیاز به تسهیلات و سرمایهگذاری مضاعف داریم چراکه هر روز مواجه با افزایش چند برابری قیمت ها هستیم و علت اصلی توقف ادامه فعالیت های راه اندازی این کشتارگاه، کمبود منابع اعتباراتی و مالی بوده است.
وی با اشاره به اینکه برای سیستم برق و فاضلاب این پروژه عددهای میلیاردی باید هزینه شود، بیان کرد: تصفیه خانه این پروژه افزون بر ۱۰ میلیارد تومان و برای برق طرح فوق افزون بر ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار و سرمایه نیاز خواهد بود.
تکمیل کشتارگاه صنعتی اسدآباد ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد
شعبانلو با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده با توجه به تورم فعلی پروژه کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد برای تکمیل و بهره برداری نیازمند ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار و سرمایه است، یادآور شد: این امر توسط ما اتحادیه ها قابل تأمین نیست، علت اصلی توقف ادامه فعالیت های راه اندازی این کشتارگاه کمبود منابع اعتباراتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه از محل سفر ریاست جمهوری اعتباری افزون بر ۲۰ میلیارد تومان برای پروژه فوق اختصاص داده شده است، خاطرنشان کرد: اگر قرار بود برای دریافت این تسهیلات اختصاص داده شده از محل سفر اقدام کنیم در ادامه کار متوقف میشدیم بنابراین لازم دیدیم یک بررسی و مطالعه داشته باشیم که چه میزان اعتبار برای این طرح نیاز داریم.
شعبانلو اظهار کرد:با توجه به وضع موجود پرداخت اقساط تسهیلاتی که باید دریافت شود، در این رابطه باید کشتارگاه راه بیفتد تا بتوان اقساط را پرداخت کرد البته آن هم نه آنطور که کشتارگاه شبانه تنها دارای یک یا دو ماشین کشتار باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت ۴۰۰۰ قطعهای کشتارگاه بحث کشتار باید جوابگوی آن ظرفیت پروژه و هزینه های تبعی آن باشد، افزود: در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات ادامه کار برای تکمیل این پروژه تسهیلاتی است که باید فراهم و تخصیص داده شود ضمن اینکه این تسهیلات باید متناسب با پروژه باشد.
شعبانلو با اشاره به اینکه صنایع کشتارگاه یک صنعت و کار مولد است و صنایع وابسته چون قطعه بندی از خود واحدهای تولیدی مرغداری تا پودر گوشت و پودر خون و صنایع مرتبط با این صنعت مادر را پوشش می دهد، خاطرنشان کرد: تسهیلات پرداختی به این طرح برای ادامه تکمیل پروژه باید متناسب با سرمایه گذاری روز اعطاء شود و تسهیلاتی ارزان قیمت باشد ضمن اینکه به طور قطع راه اندازی این طرح صنعتی اشتغال مناسب مستقیم و غیرمستقیم خوبی را در منطقه ایجاد خواهد کرد.
نگرانی اصلی تأمین اعتبار ارزان برای تکمیل پروژه است
رئیس اتحادیه مرغ گوشتی همدان با بیان اینکه با توجه به عدمثبات قیمت ها طرح فوق برای تکمیل مواردی چون خطر کشتار، برق، گاز، تصفیه خانه و حفر چاه نیازمند ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، افزود: ماده اولیه سرمایه گذار برای کشتار در این کشتارگاه، مرغ است و اگر چه ممکن است مرغ کم باشد اما به طور قطع موضوع تأمین مرغ برای کشتارگاه حل خواهد شد و فعلاً نگرانی اصلی ما تأمین اعتبار ارزان قیمت برای تکمیل پروژه است.
وی اضافه کرد: تسهیلاتی که اردیبهشت ماه سال گذشته به مرغداران برای تولید و مردمی سازی دادند، برای واحدهای مرغداری ۱۰ هزار قطعهای یعنی در واقع زیر ۳۰ هزار قطعه تسهیلاتی با نرخ سود ۱۰ درصد، مرغداری های بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار قطعهای تسهیلاتی با نرخ سود ۱۴ تا ۱۵ درصد و در نهایت واحدهای مرغداری تا ۱۰۰ هزار قطعه و واحدهای زنجیرهای ۱۸ درصد بود.
شعبانلو بیان کرد: امروز همه تسهیلات این واحدها که به آنها اعطاء شده، در حال تمدید با نرخ سود ۲۳ درصد است و این تسهیلات دیگر تسهیلات ارزان قیمت محسوب نمیشود و عملاً تولیدکننده را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تسهیلاتی که برای کار سرمایه ای لازم است، دیگر نقدینگی به شمار نمیرود و نیست، اظهار کرد: در حال حاضر برای تأمین اعتبار لازم به منظور تکمیل کشتارگاه صنعتی طیور پیگیریم مشارکت یک سرمایه گذار جدید دیگری را هم برای طرح فوق جذب کنیم.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان همدان هم با بیان اینکه به عنوان یکی از حلقه های زنجیره تولید پروژه کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد باید راهاندازی شود و به سرانجام برسد، اظهار کرد: این کشتارگاه قرار است در مجموعه تشکل ها و تعاونی ها شکل بگیرد و تشکل ها و تعاونیها به نحوی مجری سیاست دولت و سازمان جهادکشاورزی هستند، اگر به مشکلی هم بربخورند دولت به خاطر اینکه نام تشکل و تعاونی روی آن است با نگاه ویژه به آن توجه خواهد داشت.
مسعود اکبری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مشکل کمبود اعتبار این پروژه برای تکمیل و بهره برداری افزود: به طور قطع با کمک سازمان تعاون روستایی استان و نیز فرماندار اسدآباد پیگیر مرتفع شدن مشکلات کمبود اعتبارات این پروژه و تأمین تسهیلات مناسب با یک تنفس مناسب برای آن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در ستاد تسهیل استان مشکل کمبود اعتبار مورد نیاز این طرح را برای تأمین اعتبار مطرح و تقاضا خواهیم کرد، یادآور شد: ضمن پیگیری ها و حمایت ها از سهامداران این مجموعه درخواست داریم تا با تلاش مضاعف این پروژه تعطیل ظرف دو یا سه ماه آینده به نتیجه ای رسیده و قطعی شود.
به گزارش ایسنا، فرماندار اسدآباد هم چندی پیش در کارگروه امور اقتصادی شهرستان اسدآباد، اظهار کرد: طرح راکد ۱۵ ساله کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد برای راهاندازی و احیاء با پیگیری های صورت گرفته شهرستان و سازمان جهادکشاورزی به اتحادیه مرغداران گوشتی استان واگذار شده تا با مشارکت اتحادیه شرکت های تعاونی و صندوق توسعه کشاورزی استان نسبت به تکمیل و راه اندازی آن اقدام کنند که این طرح زمانبر شده و هنوز به مرحله افتتاح نرسیده است.
حسینعلی شرکائی با بیان اینکه طولانی شدن تکمیل این طرح موجب ضررده بودن پروژه خواهد بود، اضافه کرد: اگر برای راه اندازی این طرح راکد سرمایه گذاران طرح قصد ادامه داشته باشند به طور قطع همه دستگاه های مرتبط را برای کمک بسیج خواهیم کرد و حمایت لازم را خواهیم داشت ضمن اینکه تاکنون نیز پیگیری لازم و جلسات متعددی در این رابطه را داشتهایم.
وی ظرفیت سالیانه تولید این کشتارگاه به مساحت ۸۱۱۶ متر و با زیربنای ۳۰۰۰ مترمربع را ۱۴ هزار و ۴۰۰ تن و ظرفیت جذب سالیانه مرغ زنده آن را ۱۹ هزار و ۲۰۰ تن با اشتغال ۱۵۰ نفر برشمرد و یادآور شد: این کشتارگاه در صورت راه اندازی هر ساعت ۴۰۰۰ تن کشتار طیور انجام خواهد داد و با ظرفیت موجود تولیدات آن می تواند پاسخگوی جنوب و شمال استان باشد و کل استان را پوشش دهد.
اختصاص ۲۰ میلیارد اعتبار به کشتارگاه صنعتی طیور اسدآباد از محل سفر
فرماندار اسدآباد با بیان اینکه در سفر ریاست جمهوری به استان همدان ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص داده شد، مطرح کرد: برای تسریع در روند تکمیل این طرح نیاز به یک گروه پیگیر بوده و باید انگیزه برای ادامه کار باشد و با جدیت کار پیش برود، این وضعیت کنونی و بی انگیزه بودن برای راه اندازی طرح فوق و لنگ لنگان پیش رفتن آن قابل قبول نیست.
شرکائی با تأکید بر اینکه برای به سرانجام رسیدن هر چه سریع تر این طرح هر جا نیاز باشد برای کمک ورود خواهیم کرد، یادآور شد: برای حل مشکل اعتبارات آن علاوه بر اختصاص ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر، میتوان از منابع مختلف دیگر پیگیر افزایش اعتبار و تسهیلات برای این طرح بود.
به گزارش ایسنا، اسدآباد سالانه دارای ۳۵۰۰ تن تولید مرغ بوده که متأسفانه نبود کشتارگاه طیور در شهرستان موجب شده مرغداری ها مرغ ها را برای کشتار به کشتارگاه های استان و یا سایر شهرستان ها ارسال کنند که در این راستا کشتار طیور براساس اولویت هر شهر انجام گرفته و گاهی این پروسه به طول می انجامد. در ضمن بنا به گفته مدیر جهادکشاورزی اسدآباد، مرغداری های سطح شهرستان در سال گذشته دارای یک میلیون و ۳۵۲ قطعه و در سال جاری تاکنون دارای ۱۲۱ هزار و ۴۰۰ قطعه جوجه ریزی بودهاند.
انتهای پیام