مجید کزازی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان فعالیت خود را از یک ساختمان استیجاری در سال ۸۸ آغاز کرد و به پذیرش ایدهها و تیمهای فناور و همزمان به انجام امور عمرانی پرداخت، اظهار کرد: با الحاق ۶۰۰۰ مترمربع فضای اعیانی در سال ۹۸ و اضافه شدن ۴۲۰۰ مترمربع زمین در سال گذشته مساحت فضای کاری پارک علم و فناوری به ۱۰ هزار مترمربع رسید بنابراین به تهیه زیرساخت های مورد نیاز تیم ها و شرکت های دانش بنیان پرداختیم که در حال حاضر فاز ۲ پروژه در مساحت ۴۲۰۰ مترمربع ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد به طوریکه ۳۵ درصد از کارهای فاز ۲ طی سال گذشته صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰۰ مترمربع از این فاز با زیرساخت های فراهم شده آماده واگذاری به شرکت ها است و خوشبختانه توانسته ایم برای زیرساخت های مدنظر طرح جامع را کامل کنیم، تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور به استان ۳۰ میلیارد تومان برای این پروژه مصوب شد که با تخصیص کامل این مبلغ می توانیم فاز اول پروژه به مساحت شش هکتار را برای ۷۰ شرکت دانش بنیان قرار دهیم.
کزازی با اشاره به اینکه سال گذشته موفق شدیم در اغلب شهرستان های استان مراکز رشد و یا نوآوری را احیاء و یا راه اندازی کنیم، افزود: پارک علم و فناوری برای فناوران از بنیادهای علوی و برکت بیش از ۵۰ میلیارد تومان مصوبه داشته که روند جذب سرمایه به صورت وام ۴ درصد به منظور توانمندسازی شرکتها در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان در سال گذشته با جذب ۵۷ واحد فناور از ۲۴۳ واحد به ۳۰۰ واحد فناور رسیده و از ۵۴ شرکت دانش بنیان به ۷۰ شرکت رشد یافته است، ادامه داد: در سال گذشته ۱۴۰ نیرو در واحدهای فناور پارک علم و فناوری اشتغال پیدا کردند به طوریکه درآمد ریالی شرکت های مستقر در این مجموعه حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان و درآمد ارزی آنها بیش از ۴.۵ میلیون دلار بوده است.
کزازی مطرح کرد: پارک علم و فناوری استان همدان جزء پارک های جامع است و در حوزه های کشاورزی، فنی و مهندسی، زیست فناوری، IT، صنایع دستی، گردشگری و سلامت فعالیت دارد در ضمن پردیس نوآوری کشاورزی به صورت مشترک با مرکز تحقیقات کشاورزی استان راه اندازی شده و برای پردیس نوآوری فناوری به صورت مشترک با دانشگاه بوعلی سینا قرارداد امضاء کرده ایم که در شرف جذب شرکت است.
وی در ادامه بیان کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان ۱۸۵ میلیارد تومان برای حوزه دانش بنیان مصوب شد که از طرف سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی مبالغی در کل جذب و هزینه شده است. پارک علم و فناوری استان همدان با توجه به اینکه مراکز خود را در سطح استان گسترش داده و ایده های قابل توجهی را جذب کرده در همین راستا ضرورت دارد تمام این مبلغ در اختیار پارک قرار گیرد.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان همدان، شرکت ها راغب هستند در تهران و یا در نزدیکی تهران مستقر شوند و این موضوع را در رابطه با هلدینگ ها و شرکت های خدماتی، صنعتی در کل کشور و ... نیز مشاهده می کنیم، در همین رابطه ما باید با ارائه تسهیلات، خدمات، اراضی و توانمندسازی شرکت ها در حوزه های بازاریابی و تجاری سازی تلاش کنیم و شرکت ها را در استان نگهداریم که این موضوع باعث رشد استان در موضوعات مختلف می شود بنابراین تا جایی که فضا در اختیار داشته ایم در اختیار شرکت ها قرار داده ایم و در صورت نیاز شرکت ها را به شهرک صنعتی معرفی می کنیم.
وی در رابطه با فعالیت های انجام شده در ستاد اقتصاد دانش بنیان تأکید کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان متشکل از شش کمیته در حوزه های کشاورزی، میراث فرهنگی، IT، صنعت و معدن، بهداشت و علم و فناوری است که نیازهای استان در این کمیته ها احصاء شده و در سامانه نان(نظام ایده ها و نیازها) ثبت می شود در ضمن در رویدادهایی که برگزار شده است و خواهد شد، براساس این نیازسنجی ها گام برمی داریم به طوریکه همین فعالیت ها موجب شد در اجرای شعار سال و همچنین اجرای اقتصاد دانش بنیان رتبه نخست کشور را کسب کنیم.
کزازی در رابطه با برنامه های پارک علم و فناوری استان در زمینه توانمندسازی شرکت های دانش بنیان مطرح کرد: تعداد قابل توجهی جلسه به منظور آموزش، مشاوره و بازاریابی برای شرکت ها با بهکارگیری اساتید و مدرسان مجرب و همچنین دعوت از شرکت های موفق به منظور انتقال تجربه در پارک علم و فناوری برگزار شده است.
وی با بیان اینکه برای ساخت مسکن و موضوعات رفاهی فعلاً برای فناوران برنامه ای نداریم اما برای خود اعضای ستادی پارک در قسمت رفاهی برنامه هایی وجود دارد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ اهداف ستاد اقتصاد دانش بنیان را ادامه می دهیم بدان معنا که جذب شرکت های دانش بنیان به ویژه در حوزه کشاورزی با توجه به نیازهای احصاء شده استان را در دستور کار داریم که با ارائه ایده هایشان موجب افزایش بهره وری در دستگاه ها می شوند.
کزازی با اشاره به اینکه در سال پیشرو به توسعه کیفی مراکز رشد می پردازیم و بر روی جذب ایده ها در صنایع خلاق و کشاورزی متمرکز می شویم، تأکید کرد: طی سالجاری در نظر داریم با کشورهای همسایه در رابطه با دیپلماسی فناوری وارد رایزنی شویم.
وی با تأکید بر اینکه حمایت از فناوران و مالکیت فکری ایدهها در هر سطوح از مأموریت های ما است، خاطرنشان کرد: صاحبان ایده های جدید می توانند وارد فرآیند داوری و ارزیابی پارک شوند و در صورتی که مورد تأیید کارشناسان تخصصی قرار گیرند، می توانند از حمایت های مالی و معنوی پارک بهره ببرند و به سمت رشد ایده خود حرکت کنند. در ادامه ایده ها با توجه به سطح سنجی که توسط کارشناسان صورت می گیرد، وارد مسیرهای متفاوت و شخصی سازی شده پارک می شوند.
خبرنگار ایسنا: محمدجواد مقدم
انتهای پیام