خطیب جمعه قم

ملت ما در جنگ پیچیده و ترکیبی، شجاعت و هشیاری خوبی نشان داد

خطیب جمعه قم گفت: ملت ما در جنگ پیچیده، ترکیبی و چند ضلعی، شجاعت حکمت، وحدت و هشیاری خوبی را نشان داد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه قم که ۱۵ اردیبهشت در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: در ایام فتنه‌ها و اغتشاشات‌ مهندسی شده غرب علیه انقلاب، ایران و اسلام با حوادث گوناگونی مواجه بودیم. ملت ما در جنگ پیچیده، ترکیبی و چند ضلعی، شجاعت حکمت، وحدت و هشیاری خوبی را نشان داد.

وی با تاکید بر اینکه ملت ما نشان داد که توان فکری و عملی فوق العاده برای مواجهه با ترفندهای دشمن برخوردار است، ادامه داد: در زنجیره این حوادث شاهد شهادت آیت‌الله سلیمانی بودیم. در مجموعه تعرضاتی که به روحانیون شد این شهادت یک نقطه برجسته بود.

 وی افزود: شهید الداغی جوانی غیرتمند، پای کار ارزش‌های دینی و خانوادگی بود. شهادت مدافع نوامیس نشان دهنده رویش های انقلاب و زنده بودن غیرت ایمانی در جامعه جوان ما بود که درس‌های بزرگی برای جامعه و جوانان ما داشت. شهادت سرهنگ شهرکی نیز نشان دهنده اقتدار نیروهای مسلح و مظلومیت و حاضر در صحنه و خدمتگزار مردم بودن است.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: این نمونه ها از مظلومیت جریان انقلاب، مجاهد و یار یاور مردم بود که هر کدام درس مهمی داشت و در کنار هم یک تابلو زیبا را از همبستگی نشان داد.

وی ادامه داد: دشمنان ایران و انقلاب بدانند به برخی از پیشرفت های خود دلخوش نباشند. گمان نکنند که این ملت از آرمان‌های خود عقب نشسته است و بدانند این ملت بر سر آرمان‌ها، پیمان های الهی و انقلاب و شهدا ایستاده است و خواهد ایستاد.

وی گفت: همه ما اعم از دولت‌مردان و مردم باید برای اقتدار ایران اسلامی تلاش کنیم. اقتدار و عظمت ایران اسلامی زوایا و ابعاد مختلفی دارد. یک بعد آن دفاعی و نظامی است؛ برای اولین بار است که با فرماندهی فرمانده کل قوا از یک اقتدار آبرومند نظامی و امنیتی برخوردار هستیم. برای اولین بار است که در رتبه بالای ارتش های جهان قرار گرفتیم و سلاح‌های پیشرفته برای دفاع از ملت ساخته‌ایم.

وی افزود: نیروهای نظامی ما از یک اقتدار بالا برخوردار هستند که نه فقط از ملت ایران بلکه مدافع ملت های مظلومان عالم هستند. در همین روزهای اخیر یک سپاهی عزیز ما در آب‌های خلیج فارس با قدرت تمام به ناو آمریکایی فرمان می‌دهد که از اینجا دور شوید و آن‌ها هم به خاطر این اقتدار با احترام مسیر خود را تغییر می‌دهند.

امام جمعه قم عنوان کرد: بخش دیگر حوزه‌های علمی و فناوری است که پیشرفت‌های خوبی را رقم زدیم؛ البته نباید متوقف شویم.

وی افزود: در حوزه منطقه‌ای و سیاسی بسیاری از معادلات مستکبران عالم تغییر کرده است، همه ما فریادهای شیطانی روسای جمهور آمریکا را به یاد داریم که می‌گفتند؛ خاورمیانه یک پارچه، خاورمیانه‌ای جدید در حیطه سلطه غرب. اما امروز از این‌ها خبری نیست و پایگاه آمریکا در منطقه یعنی اسرائیل در خطر است و به آن حمله می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: ایران، یمن، سوریه و لبنان یک زنجیره متحد در برابر قدرت‌ شیطانی غرب و آمریکا هستند. بدانید این زنجیره الهی و معنوی پیش خواهد رفت. دولت‌های منطقه‌ای بیدار شوند و بدانند این زنجیره الهی همه خواب‌های آن‌ها را نقش بر آب خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه اقتصادی علی رغم شاخص های پیشرفت باید فساد زدایی، رسیدگی به محرومان و خصوصی سازی بخش های اقتصادی را دنبال کنیم، یادآور شد: اقتدار معنوی، اخلاقی و گفتمانی مهمترین اقتدار است که راز ماندگاری و پیشرفت ما در جهان است. ملت ما و جوانان هوشمند ما این آگاهی والا را دارند.

وی خطاب کشورهای حوزه قفقاز گفت: شما وقتی وارد خیالات باطل شدید که دوستان شما برمی‌گردند. فکر نکنید که می‌توانید کاری کنید، فریب نخورید، خود را به زحمت نیندازید و جا برای اسرائیل باز نکنید و خود را اسیر فتنه‌های شیطانی نکنید.

آیت‌الله اعرافی در خطبه اول عنوان کرد: محبت، احسان و نیک اندیشی، صیانت از شخصیت، حکمت و مدارا، تدریج، شتاب به هنگام، رویکرد جامع، عفو و ایثار از جمله اصولی که در تربیت کودکان و نوجوان باید رعایت شود.

وی گفت‌وگو در سطح مخاطب را یکی دیگر از اصول تربیتی دانست، بیان کرد: انبیا نیز وقتی می‌خواستند جوامع را به سوی خدا فرا بخوانند و هدایت کنند از قله‌های بلندشان پایین می‌آمدند و راه همدلی و همزبانی را انتخاب می‌کردند و واقعیت‌های آن‌ها را درک می‌کردند و با این ابزار برای تغییر شخصیت آن‌ها حرکت می‌کردند.

وی با تاکید بر اینکه برای ساختن پایه‌های شخصیتی کودکان و نوجوانان باید این قواعد و اصول را بیاموزیم و در رفتارمان به کار ببریم، گفت: خانواده، مبلغان و مربیان، معماران شخصیت‌های نسل نو و آینده سازان هستند. این معماری و مهندسی سنگ و آجر نیست بلکه این این مهندسی روح و جان دیگران است که سختی‌ها و اصول خود را دارد.

خطیب جمعه قم گفت: اگر مربیان و مبلغان در سطح خود بمانند و کودک و جامعه را درک نکنند نمی‌تواند تاثیر بگذارد. ما مامور هستیم که دیگران را درک کرده و همزبانی و همدلی را پیشه کنیم تا راه هدایت و اصلاح باز شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه کسی که می خواهد دانش‎آموزان را تربیت کند و بر روی آن‌ها تاثیر بگذارد باید کتاب‌های درسی آن‌ها را یک دور مرور کند تا با دنیای دانش آموزان آشنا شود، تاکید کرد: هم افقی، همدلی و همزبانی بر اساس درک عمیق، یکی از ضرورت‌هایی است که در مقام تبلیغ دینی باید به آن اهتمام ورزید.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402021509116
  • خبرنگار :