در دیدار وزیر علوم با جامعه دانشگاهیان هرمزگان چه گذشت؟

محمدعلی زلفی گل، در جریان سفر یک روزه خود به استان هرمزگان ضمن بازدید از دانشگاه هرمزگان و خوابگاه‌های دانشجویی در جمع روسای دانشگاه‌های استان هرمزگان، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه‌ها حاضر شد.

محمد محبی، معاون طرح و توسعه دانشگاه هرمزگان بیان کرد: حضور شما در دانشگاه هرمزگان قوت قلبی برای مجموعه‌ی مدیریت دانشگاه هرمزگان بود و علی‌رغم تمام مسائل و همچنین محدودیت زمانی، کاری را که در ۳۳ سال انجام نشده بود، آغاز کردیم و خوشبختانه بخش عمده‌ای از خوابگاه‌های مورد نیاز را فراهم کردیم.

محبی ضمن اشاره به این موضوع که برنامه‌های مدنظر دانشگاه بسیار گسترده‌تر طراحی شده بود، گفت: امیدواریم که به برکت این حضور دوباره اهداف دیگر نیز محقق شوند. ما در دانشگاه هرمزگان در قسمت شمال و جنوب آن، شرایط را به گونه‌ای فراهم کردیم که از مطلوبیت لازم برخوردار باشد. 

وی افزود: دانشگاه هرمزگان با مسائل و مشکلات ساختاری زیادی رو به رو است. درحال حاضر دو پروژه در ابعاد آموزشی و رفاهی از جمله پروژه‌ی سالن همایش‌ها که نیازمند تجهیزات است را آماده کرده‌ایم. ضمن اینکه سلف سرویس دانشگاه نیز از لحاظ ساختاری در مراحل پایانی قرار دارد. 

معاون طرح و توسعه دانشگاه هرمزگان، تصریح کرد: در سالی که گذشت نزدیک به ۲۸ هزار متر مربع از سقف ساختمان‌ها ایزوگام شده و برای بهبود مبلمان کل دانشگاه نیز برنامه داریم. با این حال در بخش هزینه‌ای دانشگاه مشکلات زیادی داریم.

مهدی میرزاده کوهشاهی، عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان، در ادامه‌ی این دیدار به نیابت از اعضای تشکل‌های صنفی دانشگاه‌ها، بیان کرد: ما در حوزه پیوند صنعت، جامعه و دانشگاه با چالش رو به رو هستیم. طبیعتا در دانشگاه‌های مختلف، وضعیت متفاوت است. در استان هرمزگان یک تاخیر تاریخی شکل گرفته و به همین خاطر شاهد هستیم که نسبت به برخی دانشگاه‌های دیگر محوریت مهمی در جامعه ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان افزود: خوشبختانه در چند سال گذشته حرکت نظام‌مند و برنامه‌ریزی مناسب صورت گرفته و این حرکت تا حد زیادی مستلزم حمایت وزارت خانه است. ما نیز به عنوان نمایندگان اعضای هیئت علمی که دوستان معمولا مطالبات خود را به گوش ما می‌رسانند، به عنوان واسطه وظیفه داریم که مسائل را بازگو کنیم.

وی درخصوص مسکن اعضای هیئت علمی جوان، گفت: بخش زیادی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه مانند دانشگاه‌های دیگر افراد جوانی هستند که مدت زیادی از استخدام آنها نمی‌گذرد و از جایی که بندرعباس شهر گرانی است هزینه‌های مسکن برای هیئت علمی با حقوق حدود ۲۰ میلیون تومان حداقل در ابتدای زندگی بسیار دشوار است. 

کوهشاهی افزود: خواسته و مطالبه‌ای که وجود دارد این است که در صورت امکان یک شهرک دانشگاهی محدوده استقرار دانشگاه هرمزگان گسترش پیدا کند و الزاما مختص به ما هم نباشد و دانشگاه‌های دیگر نیز بتوانند هیئت علمی خود را در آنجا مستقر کنند که فکر می کنم نمونه بسیار خوبی از یک جامعه دانشگاهی هم بوجود می‌آید.

منصور فرهادی، رئیس دانشگاه پیام نور هرمزگان، با بیان اینکه اخیرا اتفاقات مثبتی در دانشگاه پیام نور هرمزگان رخ داده است، گفت: ما نگاه بنگاه‌داری علمی اقتصادی به دانشگاه پیام نور هرمزگان داریم و به این شکل عمل کرده‌ایم و سعی کردیم با ظرفیت‌های علمی خود به توسعه‌ی اقتصادی کمک کرده و چالش‌ها را حل کنیم.

وی ادامه داد: دانشگاه پیام‌نور حدود ۱۰ سال پیش ساختمانی را خریداری نموده درحالی که حال بلااستفاده مانده است‌. دانشگاه پیام نور قصد دارد که آزمایشگاهی قطبی در آنجا راه‌اندازی کند و تجهیزات مهندسی نفت و بسیاری از رشته‌ها نیز تهیه شده است. اگر بودجه مورد نیاز را در اختیار داشته باشیم و آنجا به آزمایشگاهی قطبی تبدیل شود، ما می‌توانیم به صنایع استان و دانشجویان خود خدمات بزرگی را ارائه دهیم.

فرهادی درخصوص واحدهای پیام نور استان بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر چند واحد ما مانند واحد فین و سیریک مجوز جذب دانشجو ندارند که موجی از نگرانی‌ها را به وجود آورده است زیرا مردم نیز در این خصوص بسیار تقاضا دارند.

در ادامه احمد باران زاده، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هرمزگان، بیان کرد: ما تجهیزاتی را برای آزمایشگاه مرکزی خریداری و طی چند سال اخیر تکمیل کرده‌ایم و امید داریم بتوانیم در این زمینه با پالایشگاه و صنایع فولادی استان همکاری کنیم. انشاالله بزودی استاندارد ۱۷۰۲۵ را دریافت می‌کنیم و این باعث می‌شود که بتوانیم آزمایشات بیشتری انجام دهیم و فعالیت گسترده‌تری در این زمینه داشته باشیم. 

وی ضمن بیان اینکه درآمد آزمایشگاه در یک سال گذشته دو برابر شده است، افزود: یکی از کارهای مورد توجه در آزمایشگاه ما این است که فارغ التحصیلان را به عنوان کارآموز آموزش داده‌ایم و تقریبا هیچ یک از افزاد آموزش دیده بیکار نمی‌مانند زیرا کیفیت‌ها کاملا مطابق استاندارد است.

باران زاده ادامه داد: در زمینه‌ ارتباط با صنعت نیز فعالیت گسترده‌ای نسبت به قبل صورت گرفته و تعداد پروژه‌های ما در عرض یک سال گذشته تقریبا دوبرابر شده است. همچنین یکی از ابتکارات دانشگاه در زمینه صنعت بحث بورسیه دانشجوها بوده است و به طور کلی ارتباط ما با صنعت رشد زیادی داشته است.

محمدحسین رنجبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس ضمن اشاره به ظرفیت‌های موجود در دانشگاه آزاد بندرعباس، بیان کرد: دانشگاه آزاد استان هرمزگان تا به امروز بیش از ۱۲۰ هزار فارغ التحصیل را وارد جامعه نموده و نقش بی‌بدیلی در توسعه انسانی استان هرمزگان داشته است، درحالی که با کمترین میزان سرانه اداره می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دو دغدغه برای ما مطرح است؛ در ابتدا ما قصد تاسیس یک خوابگاه متاهلی را داریم و همچنین تقاضای زیادی برای خوابگاه خواهران وجود دارد. ما تقریبا تمام ظرفیت‌های موجود را تبدیل به خوابگاه کرده‌ایم اما از جایی که دانشجویانی از استان‌های همجوار مانند کرمان و فارس داریم، باز هم نیازمند فضای بیشتری جهت اسکان دانشجویان هستیم.

وحید عامری، رئیس بنیاد نخبگان استان هرمزگان ضمن تاکید بر برتری سرمایه‌های اجتماعی، اهمیت و اثر آنها در جامعه، بیان کرد: ما می‌خواهیم دانشگاه هرمزگان، دانشگاهی تجهیز شده و قدرتمند باشد و بتوانیم نقش اثرگذاری را در جامعه ایفا کنیم. 

وی ادامه داد: مردم و شرکت‌های خصوصی کوچک مارا همراهی می‌کنند. اما زمانی که به شرکت‌های بزرگ می‌رسیم همکاری و همیاری‌ای نمی‌بینیم. درحالی که طبق ماده ۶۴ قانون توسعه کشور، آنها باید ۳ درصد اعتباراتی که به صورت سود سالیانه شناسایی می‌کنند را صرف پژوهش کنند.

عامری افزود: سرمایه گذاری در زمینه پژوهش راه را باز می‌کند تا ما بتوانیم در جامعه پیرامون خود اثرگذار باشیم. لذا تقاضا داریم که به این موضوع بصورت ملی رسیدگی شود. زیرا اگر می‌خواهیم نخبگان را در جامعه نگهداری کنیم، باید زمینه‌ای را برای آنها فراهم کرده تا بتوانند اثرگذار باشند.

مرضیه رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان در ادامه‌ی این دیدار بیان کرد: ما در استان هرمزگان، بعد از چابهار در سیستان و بلوچستان، دارای مهم‌ترین بندر کشور هستیم. همگی از اهمیت تنگه هرمز آگاه هستیم و دانشگاه می‌تواند پروژه‌های مربوط به آن را که می‌تواند ارز آوری زیادی نیز برای کشور داشته باشد، بر عهده بگیرد.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که دانشگاه هرمزگان، یک دانشگاه جامع است و در شورترین نقطه واقع شده و برای فضای سبز و سایر فعالیت‌ها شور است و سایر دانشگاه‌ها برای بخش‌هایی از فعالیت‌هایی مانند کارآفرینی و اقتصاد آفرینی نیازمند سرمایه هستند. لذا خواهشمندم نگاه ویژه‌ای به نوار جنوبی کشور داشته باشید.

رضایی افزود: پالایشگاه نفت ستاره ۶۰ درصد سوخت کشور را تامین می‌کند اما هوا و خاک هرمزگان را آلوده می‌کند، به همین جهت خواهشمندم که مالیات سبز را پیگیری نمایید و درصدی از آن را برای پژوهش‌های دانشگاه‌ها در این زمینه در نظر بگیرید.

احمد همایی، رئیس دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان، بیان کرد: طی سفری که آقای عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم به دانشگاه هرمزگان داشتند، با همکاری و همراهی استاندار، مصوب شد دانشکده علوم و فنون دریایی بصورت دانشکدگان و دارای تحولی مشابه دانشکده مدیریت تهران باشد و بر این اساس، ما چهار دانشکده شامل دانشکده علوم انسانی میان رشته‌ای، دانشکده فنون بین رشته‌ای و فناوری‌های راهبردی، دانشکده مهندسی دریا و دانشکده علوم زیستی و محیط زیست دریا، تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در دانشگاه هرمزگان، که مهم‌ترین آن اعضای هیئت علمی مستقر در استان و پتانسیل‌های علمی آنهاست، این مصوبه در هیئت امنای دانشگاه هرمزگان نیز تصویب شده و انشاالله بزودی مجوز نهایی آن نیز با همکاری و لطف شما صادر می‌شود.

همایی ادامه داد: اما نکته‌ای که قصد بیان آن را دارم موازی کاری‌هایی است که برخی از دانشگاه‌ها در استان هرمزگان انجام می‌دهند که باعث نگرانی و دغدغه همکاران ما در دانشگاه هرمزگان شده است. برای مثال اعضای هیئت علمی دانشگاه هرمزگان، راه اندازی هرگونه پردیس یا دانشکده منطبق با علوم و فنون دریایی توسط سایر دانشگاه‌های کشور در استان هرمزگان را قابل توجیه ندانسته و مصداق موازی کاری با استان هرمزگان است.

مهدی دوستی، استاندار هرمزگان ضمن تاکید بر اهمیت و لزوم ساخت شهرکی در شان اساتید دانشگاه‌ها و همچنین ساخت خوابگاه‌های متاهلی افزود: در خصوص بحث اقتصاد و فناوری‌های دریا و بقیه مسائل نیز صحبت کردیم و بابت تصمیماتی که در سفر پیشین در زمینه تاسیس دانشکده هنر، بحث علوم و فنون دریایی، جذب دانشجویان خارجی و اعتباراتی که برای آزمایشگاه‌های استان گرفته شد تشکر می‌کنم.

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک به مناسبت روز معلم، تاکید کرد: هرکسی که در دانشگاه مسئولیتی دارد، نقش تربیتی را برای دانشجویان ایفا می‌کند. لذا ما کل جامعه دانشگاهی را به عنوان معلم می‌شناسیم.

وی عنوان کرد: دانشگاه هرمزگان، در استانی منحصر به  فرد واقع گردیده که هم از نظر اقلیم صنعتی و هم از نظر دیپلماسی و ارتباطی که میتواند با منطقه داشته باشد، منحصر به فرد است. باید تلاش کنیم که این دانشگاه جایگاه ویژه و منحصر به فرد خود را در سایر موارد نیز پیدا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این موضوع که ارتقای دانشگاه به رتبه‌های برتر با این اعتبارات حال حاضر ممکن نیست، گفت: اعتبارات دانشگاه هرمزگان باید با همکاری مسئولان استانی توسعه پیدا کند. همچنین بحث عدالت منطقه‌ای و اقداماتی که در زمینه سواحل مکران درحال انجام است ایجاب می‌کند که اعتبارات دانشگاه هرمزگان افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور به مقام استانداران توجه ویژه‌ای دارد. بنابراین نیاز است که برخی از مطالبات دانشگاهی را از طریق استاندار محترم پیگیری نمایید. همچنین با توجه به تعاملات مناسب میان استاندار و رئیس دانشگاه هرمزگان، تحقیق و پیشبرد این مسئله در دسترس است.

زلفی گل در پایان با تاکید بر اهمیت هم‌افزایی بیشتر دانشگاه‌های استان، گفت: در زمینه تجهیز دانشگاه‌ها نیز اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده و به زودی این اعتبارات جهت تجهیز آزمایشگاه‌ها به دانشگاه‌ها تزریق خواهد شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402021509003
  • خبرنگار :