مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه خراسان رضوی پاسخ داد

آب مشهد در تابستان جیره‌بندی خواهد شد؟

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه خراسان رضوی با بیان اینکه تابستان بسیار سختی را پیش رو خواهیم داشت، در خصوص احتمال جیره‌بندی آب در تابستان سال جاری گفت: با توجه به انتقال آب از پروژه غرب مشهد که تا پایان خرداد وارد شبکه خواهد شد، امیدواریم که در تابستان جیره‌بندی آب نداشته باشیم.

کاظم جم ظهر امروز، ۱۴ اردیبهشت ماه، در حاشیه بازدید میدانی اصحاب رسانه از سد دوستی اظهار کرد: حجم کل مخازن سدهای استان خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب و حجم سد دوستی یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب است. سد دوستی بزرگ‌ترین سد مخزنی شرق کشور است که بر روی رودخانه هریرود ساخته شده و مشترکا بین مرز ایران و ترکمنستان احداث شده است.

وی افزود: در حال حاضر حجم آب موجود در سد دوستی ۱۵۶ میلیون متر مکعب یعنی ۱۳ درصد ظرفیت بوده و سد در حال خشک شدن است. همچنین از ابتدای سال جاری ورودی به دریاچه سد دوستی از طرف افغانستان صفر بوده است.

 مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه خراسان رضوی تصریح کرد: بالغ بر ۵۰ میلیون متر مکعب از حجم فعلی آب سد دوستی حجم مرده بوده و حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آن قابل استفاده است که ۵۰ درصد از آن نیز متعلق به کشور ترکمنستان است. در حال حاضر از سد دوستی با ۲ متر مکعب یا ۲۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب به شهر مشهد انتقال پیدا می‌کند.

جم با بیان اینکه سال آبی ۱۴۰۱ با ۱۱۵ میلیمتر بارندگی در ۵۰ سال گذشته خشک‌ترین سال آبی استان بود، عنوان کرد: حجم کل بارندگی از ابتدای سال جاری آبی یعنی از مهر سال گذشته تاکنون ۸۵ میلیمتر بوده است؛ یعنی میزان بارندگی در سال آبی ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش داشته است. متوسط میزان بارندگی در ۴۰ سال گذشته ۱۶۳ میلیمتر بوده است؛ یعنی میزان بارندگی در سال آبی ۱۴۰۲ نسبت به این عدد ۴۸ درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: شهر مشهد بالغ بر چهار میلیون جمعیت ثابت و ۳۰ میلیون جمعیت شناور دارد. اگر زمان ماندن هر زائر در شهر مشهد را حتی سه روز حساب کرده و این عدد را تقسیم بر تعداد روزهای سال کنیم، یک شهر حدودا ۲۵۰ هزار نفری به جمعیت ثابت مشهد افزوده می‌شود.

افت بیش از ۸۰ سانتیمتری آبخوان در غرب مشهد

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حال تجربه خشک‌ترین سال دهه‌های اخیر هستیم و در غرب مشهد بالغ بر ۸۰ سانتیمتر افت آبخوان داریم. سرانه مصرف روزانه آب هر نفر در مشهد حدود ۱۳۰ لیتر و متوسط این عدد در کشور ۱۶۰ لیتر است.

جم در خصوص فعالیت برخی دستگاه‌های حفار آب در سطح مشهد گفت: نیاز آبی مشهد در حالت عادی ۸۵۰۰ لیتر بر ثانیه است. بر اساس سرانه مصرفی در مشهد، در پیک این عدد به ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش پیدا می‌کند. در گذشته از سد دوستی چهار تا پنج متر مکعب بر ثانیه آب به مشهد وارد می‌شد اما در حال حاضر با توجه به کسری مخزن، این عدد به ۲ متر مکعب بر ثانیه کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در برخی نقاط مشهد بر اساس مطالعات و ظرفیت استخراج آب، حفاری داریم. این نقاط شناسایی شده و به آبفای مشهد مجوز تخصیص داده شده و این حفاری‌ها در حال انجام است.

انتهای پیام    

  • پنجشنبه/ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402021408858
  • خبرنگار : 50492