اداره کل میراث فرهنگی خوزستان خبر داد

۹۱ طرح سرمایه‌گذاری گردشگری در خوزستان فعال است

مسئول واحد سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان این‌که ۴۱ مورد مجوز ایجاد و اصلاح در سال ۱۴۰۱ از سوی این اداره‌کل صادر شده است، گفت: این میزان، به لحاظ آماری، بیشترین تعداد صدور مجوز در یک سال بوده است.

به‌ گزارش ایسنا، سیدمسلم موسوی با اشاره به این که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع تعداد ۶۵ مجوز ایجاد/اصلاح تأسیسات گردشگری صادر شده است، اظهار کرد: ارزش سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در این مجوزات، ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که در این مدت، شاهد یک رشد ۱۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه گذشته هستیم.

مسئول واحد سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان این‌که تأسیسات یادشده شامل هتل، هتل‌آپارتمان، بوم‌گردی، سفره‌خانه سنتی، مجتمع گردشگری و... هستند افزود: در نشست ویدیوکنفرانسی برگزارشده در وزارت‌ میراث‌فرهنگی با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزیر و احمد تجری مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با معاونان سرمایه‌گذاری ادارات‌کل استانی، اعلام شد استان خوزستان در سال گذشته پس از استان فارس از نظر صدور مجوز ایجاد/اصلاح در رده دوم قرار گرفته است.

او با تأکید بر این اصل که وقتی یک شخص حقیقی یا حقوقی تقاضای احداث و یا تبدیل یکی از تأسیسات گردشگری را دارد ابتدا باید در سامانه موافقت اصولی ثبت‌نام کند افزود: پس از بررسی‌هایی که در اداره‌کل میراث‌فرهنگی در مراحل مختلف توسط کارشناسان سرمایه‌گذاری، حقوقی، باستان‌شناسی و گردشگری انجام می‌شود، در نهایت و پس از طی این مراحل و تصویب در کمیته فنی سرمایه‌گذاری، موافقت اصولی برای متقاضی صادر می‌شود.

موسوی اضافه کرد: پس از صدور موافقت اصولی، استعلامات لازم برای طرح، دریافت و پس از آن، بررسی نقشه‌ها، پروانه ساخت با کاربری گردشگری و برنامه زمان‌بندی درسامانه بارگذاری و مجوز ایجاد/ اصلاح تأسیسات گردشگری برای نام‌برده صادر می‌شود.

او گفت: متقاضی پس از دریافت مجوز ایجاد/اصلاح می‌تواند عملیات اجرایی طرح خود را براساس نقشه‌ها و پروانه ساختمانی و زمان‌بندی تأییدشده آغاز کند و در واقع با صدور هر مجوز ایجاد، یک طرح سرمایه‌گذاری گردشگری آغاز می‌شود و به همین دلیل یکی از مهم‌ترین شاخص‌های حوزه سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید.

مسئول واحد سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برخی شهرستان‌ها در این زمینه موفق‌تر بودند که از مدیران ادارات تابع تقاضا می‌شود روند پیگیری این طرح‌ها را تا مرحله دریافت مجوز ایجاد دنبال و هدایت کنند.

او خاطرنشان کرد: افزایش تعداد صدور مجوز ایجاد/اصلاح تأسیسات گردشگری باعث افزایش تعداد تأسیسات گردشگری در حال ساخت استان و در نتیجه بهبود زیرساخت‌های گردشگری استان می‌شود. این مورد همچنین افزایش متقاضیان تسهیلات و در نهایت افزایش سهم گردشگری در اقتصاد استان را به دنبال دارد.

موسوی یادآوری کرد: در حال حاضر تعداد ۹۱ طرح در حوزه تأسیسات گردشگری در حال ساخت در خوزستان وجود دارند که ارزش سرمایه‌گذاری آن‌ها نزدیک به چهل هزار میلیارد ریال و با پیش‌بینی اشتغال یک‌هزار و ۸۳۰ نفر است. 

او افزود: در سال‌های گذشته، اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان همپای دستگاه‌هایی مانند صمت، جهاد کشاورزی و... در زمینه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری، موجبات مشارکت را ایجاد کرده بود که از جمله این مشارکت و فعالیت‌ها می‌توان به حضور در پنجره واحد سرمایه‌گذاری استانداری، سامانه پایش طرح‌های سرمایه‌گذاری، تسهیلات اشتغال روستایی سامانه کارا، تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ و... اشاره کرد.

مسئول واحد سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ضمن قدردانی از زحمات کارشناسان واحد سرمایه‌گذاری به‌خصوص کارشناسان حوزه صدور مجوزها اضافه کرد: درحال حاضر، از فهرست تأسیسات گردشگری در حال ساخت استان، تعداد ۵۱ طرح با مبلغ هفت ‌هزار و ۷۹۱ میلیارد ریال، متقاضی برخورداری از تسهیلات هستند که تعداد ۳۴ طرح از این تعداد، با مبلغ پنج‌ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال پرونده تسهیلاتی تشکیل داده‌اند و در کمیته داخلی اداره‌کل نیز صورتجلسه شده‌اند که در صورت ابلاغ اعتبار، به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402021308257
  • خبرنگار :